HH

Kollade Bollklubben vs Skuru ikväll och då visades återigen att tiden tas i mål. Nackalaget började euforiskt och gick direkt upp till 5-0. Hemmalaget kom sen igång och ställningen i paus skrevs till 15-17. Landslagsspelaren A W-F blev skadad i slutet på 1:a halvlek, lårkaka tror jag, och hade dittills varit mkt bra med 75% i utdelning.
Trodde nog att Skuru skulle sätta full fart i början på andra men ack vad jag bedrog mig. Bollklubben tätade i försvaret och höll nollan i 14 min och då ska man betänka att knappt ett skott kom fram till målet. Hemmalaget behärska sen tillställningen till fullo och vann en bekväm seger, 28-25.
Bollklubben lever oerhört högt på den mkt kompetente 9M-linen, Adda, Elin och Carro. Dessa gör samtliga hemmamål i andra akten, tillsammans med A W-F i första så står man för hela målskörden(Blomqvist gör ett i första). 
Taktiskt känns Bollklubben besättning väl förberedda och vinner den matchen solklart vs Nackalaget. Banverks-Kent och övriga ledare har gjort ett stort jobb under Chefstränare Linkans Thailandsäventyr.
Det var mkt trevligt att va på plats i HH och beskåda årets sista batalj och gamla besättningens victoria värmer i ett äkta Järnbrottshjärta!  

Äntligen

Vi är ett gäng som brukar träffas en gång i halvåret och tjöta oxå bli det alltid hamburgertallrik och en hel del öl+shots. Kellys heter stället, ett riktigt klassiskt ölhak med en allsköns blandning av folk. Ungt som gammalt, esteter, idrottare, kåkisar och en massa gaddningar av alla dess slag. Besättningen igår bestod av undertecknad, domarchef Sighed, gubben Webb, banverks-Kent, Virre, ass damtränare i HKA Claesson och ngt senare kom Frasse chefstränare i IKS. Mkt trevlig sittning var det som alltid och en tung dagen efter är snart till ända. Ser redan framemot nästa träff på Kellys!

Imon skall jag se min gamla besättning för första gången den här säsongen. Räknar faktiskt med en ganska enkel seger för Bollklubben vs Skuru som passar järnbrottarna perfekt. Försvarschefs Elins inträde i laget efter avstängning och ett för övrigt skadefritt hemmalag tror jag kommer att varva upp nu och självklart i slutändan hamna topp fyra. Skuru bästa vapen vs Bollklubben har på senare år varit Natta Hagman nu i Lugi och systrarna Pettersson som nu spelar sparsamt lr varit skadade. Westbergarna har man alltid haft lätt emot. Mitt tips blir 28-22.

Slutligen måste jag säga att det ät grymt skönt att det går mot ljusare tider för i Göteborg känns det just nu som det nästa är kolsvart hela dygnet.
 

Div

Utvärderingen efter dam-VM är säkert på "G" och kommer i sinom tid. Blir därför mkt förvånad när en hel del sk experter börjar med att ge ass coachen skulden för haveriet. Alltså va fan har Lundin gjort för fel? Jo då påpekas att han va lite för passiv vid time-outerna! Snacka om en enkel väg till förklaring. Ansvaret ligger hos ledningen och spelarna som alltför ofta kommer alldeles för lindrigt undan. Ingen spelare kan säga att just detta VM gjorde jag mina bästa matcher hittills i karriären. Kanske någon enstaka match men inte ett helt mästerskap.
Litar på Lövgren & co så något gott kommer säkert ut av även detta.

Coachade själv Göteborg i junior-elitcupen i helgen. Vi loosade finalen vs Skånela+lite Rimbo på shoot-out. Försmädligt men idrotten väntar inte på några kvartalsprapporter utan där få man facit direkt när pipblåsarn blåser eld upphör. 
Det har varit en mkt rolig resa med denna besättningen som nu i helgen nådde sitt slutmål. 22 matcher spelade vi under drygt två år och loosade ingen under ordinarie tid. Ledarkollegor och spelare önskas stort lycka till och vi kommer garanterat att ses på barrikaderna.

Tips till dom märmaste kamperna i dam-Elitserien.
Skuru vs IKS  2:a
Spåret vs Eslöv  1:a
Skövde vs VI  1:a
HEID vs ÖSK  1:a
Känns oerhört lättippat!

Förståsigpåare säger att Blå-Vitt ser mkt fina ut med hög intensitet och fight på träningarna. Självklart, så är det alltid med ny tränare. Vi får nog vänta lite till på vart mitt kära Blå-Vitt står.

Citat: Vi ber inte om ursäkt för segern. Nej, va fan skulle man göra det för!  

Haveri!

Förra årets EM-silvermedaljöser utslagna redan i 1/8-del det klart att det är ett haveri av stora mått. Faktum är att man enbart lyckats besegra rena blåbärsnationer och sen tyvärr inte räckt till vs någorlunda kvalificerat motstånd.
Matchen vs Frankrike kännetecknade några saker som jag tycker har varit genomgående i min syn på vad man har försökt åstadkomma.
1. Oerhört mkt fokus på vilka spelare som har varit skadade, alltså skador har alla lag och de tidigare skadade spelarna var bevisligen med och då enligt uppgift skulle kunna göra sig 100% rättvisa. Danmark saknade tre av sina absolut bästa och Frankrike saknade stjärnan Signate.
2. Man pratade inför turneringen om att SWE hade mkt bättre fys än övriga länder med hjälp av bla friidrottsträning. Hur fan vet man de andra ländernas fys? Sin egen är man förhoppningvis nöjd med men man har nog inga testresultat från övriga världen. Frankrike tyckte ju själva att man tog SWE på orken!
3. Kreatören Nathalie Hagman saknas i matcher där mönster måste brytas ex vid utgrupperade försvar. Jag har följt Natta i flera år och hon är enligt min mening oxå en av landslaget bästa H9.or även om hon aldrig får spela där. En artist är inte svårt att få att arbeta.
Trodde stenhårt på en framgång i VM därför är besvikelsen stor och vet hur mkt en sådan betyder för svensk damhandboll. En rejäl utvärdering måste göras och sen kommer SWE på banan igen.

Blå-Vitt släpper Drugge till BK Röva. Hoppas på bra betalt för affären känns helt rätt.

Ijeh till Gais. Trodde först det var ett skämt men han ville tydligen träffa Mats Persson igen. Känns som den käre Ijeh är ngt "over the hill".

Åsen

Match igår vs Stavsten borta och torsk med två baljor. Ganska jämn där ändå trelleborgarna oftast var före med några mål. Spelet hackade en del och det rätta flytet saknades trots det var vi med motståndaren ända in i slutet. Returmötet är nästa fredag och redan nu brinner revanschens låga stark.
Tre sanningar besannades:
1. Söder om hallandsåsen ligger du under med fem mål redan innan kampen startat.
2. Domarna är bäst när dom syns minst och spelarna tillåts vara i centrum.
3. Skånedomare i Skåne är inte kul.
Genom åren tror jag att jag har spelat runt 80 elitmatcher i Skåneland så viss erfarenhet finns.
Surt sa räven men alla skall veta att min besättning kommer alltid igen!

Jag lovade betyg på spelarna i VM efter dom två senaste matcherna men har tyvärr inte sett dom pga träning och match. Så då kommer självklart heller inga betyg men jag har fått god info om vad som har hänt. Hittills är fakta att tre blåbärsnationer har slagits och att det blivit torsk vs två hyggliga nationer men enligt min uppfattnig inga medaljkandidater. Alltså för att närma sig godkänt måste SWE besegra Frankrike.
Rent spelmässigt är mest förvånad över att kontringsspelet näst intill är obefintligt efter som försvaret som alltid håller hög klass. Dax att släppa hängsle och livrem och våga vinna! 
Tippar seger vs fransyskorna och sedan respass vs Ryssland i kvarten även om jag från början trodde på semi-.

Ord på vägen: Att verka utan att synas är en dygd.  

Allvaret

Idag börjar VM borta i Brasilien för svensk del. Alla och jag säger verkligen var ju överens om att dom tre första matcherna vs blåbärsnationer enbart var förberedelser. Därför ar det ngt förvånande att en hel del skribenter verkar uppriktigt oroliga. Svenska lag inkl landslag är ju nästan alltid bäst när det är skarpt läge och motståndaren har målats upp som något fantastiskt. Fantastiska nationer kommer nog inte förrän i ett slutspel men idag gäller Kroatien som helt plötsligt beskrivits som grymma nu när man skall spela vs våra EM-silvermedaljöser. Jag ser SWE som klara favoriter och tror på en ganska enkel victoria. Gulldén och Torstensson kommer att gå i bräschen idag för den svenska armén. Mitt tips 27-21.

Betyg har jag givetvis skitit i hittills men nu kommer dom efter matcherna 

Straff

Kollade just på första halvlek av SWE vs ARG, 19-7. Tror som sagt att vilket svenskt slutspelslag som helst hade slagit Pampas flickor. Man kan inte hjälpa vilka man möter men det här är ett riktigt kalkongäng. Jag lovar att jag inte skall se andra halvlek.

Såg oxå AHK vs RIK där potätä-gänget vann en jämn och spännande drabbning, precis som det skall vara. Ibland kan man analysera hur mkt som helst men i jämna kamper avgör oftast bästa målvaktsspelet, så oxå i denna match. Tycker min kompis Hanisch va bäst på banan.

Nacors högerkrok på Zacke var helt medveten, jävligt ful och grymt korkad. Jag tycker däremot att straffet är alldeles för långt. 10 matcher hade för mig varit lagom oxå det långt i mina ögon. Snacket om etnicitet och ursprung tror jag inte alls har spelat in i domen, vilket en del tror, utan snarare Nacors "förmåga" att hamna i fel situationer alltför ofta.

Nils Enqvist travtränare till stjärnhästen Opal Viking dömdes till 8 års avstängning för att ha dopat  några avkommor till Opalen. Straffet här är oxå väldigt hårt i Frankrike döms man för liknande förseelser till 6 månaders avstängning.

Utan att i övrigt jämföra så har i bägge dessa fallen förövaren erkänt och enligt min mening då dömts mkt hårdare. Handbollen har inget liknande fall men i travet har ett flertal topptränare dömts men förnekat all kännedom om det inträffade och då mkt ofta dömts till ex tre månaders avstängning.

Här kan man då konstatera att hade Nacor och Nisse blånekat så hade säkerligen straffen blivit mkt kortare. Alltså erkänn aldrig ngt inom idrotten utan blåneka alltid! Inte så jävla vetenskapligt men sant i dessa båda fallen.

Kvarnby Basket loosar en hel del och skyller nästan alltid på sina skador. Man har säkert en massa otur men nån gång måste väl motståndaren vara bättre?

Imon tar vi oss an Eslöv och förhoppningsvis bärgas två poäng!   
RSS 2.0