Semi?

Idag spelar Bollklubbens stolta damlag avgörande kvart vs Eslöv. Ett lag som ligger mig oerhört varmt om hjärtat och som jag tidigare säsonger följt i ur och skur. Frukten av ett långsiktigt arbete som nu förädlas och förfinas och förhoppningsvis bär till en semifinal är mkt mkt rolig att följa. Kontiniutet och hårt arbete varje dag röner nästan alltid framgång och där är Bollklubbens stolta damlag ett bra exempel för många klubbar.
Matchen följs på TV av undertecknad och kommer givetvis bli grymt spännande att följa.
Forza HEID!

Är det ett grundkriterie att ha så dålig spelförståelse som möjligt för att bli elitdomare i fotboll?

Vart tog Drugge och Vasquez i BK Röva vägen?

Kvartar

Kollade på två 1/4-finaler idag, en live i HH och en på TV.
Bollklubben vs Eslöv spåddes bli en jämn historia men själv trodde jag på en lätt victoria för hemmalaget. Segern blev oxå enkel och slutsiffrorna 30-28 är mkt smickrande för Eslöv för hemmalaget hade kontroll på kampen från första till sista spelminuten.
Jag tippade inför matchen 28-20 och hade således fel resultat men rätt segrare.
Matchen stod mellan ett väl förberett hemmalag och ett bortalag som säkert hade försökt förbereda sig men inte lyckats. Taktiskt sett var Bollklubben överlägsna. Den enda matchen skånetjejerna vann var tf med 20-12, vilket ju som bekant inte är ngn fördel. Eslöv skall ha en stor eloge för att man aldrig gav upp och till andra halvlek rättade till försvaret som i första halvan såg ut som en ost med bara hål i, men att anfallsmässigt inte nå m6 en enda gång med J Johansson punktad hela matchen duger självklart inte.
Två som stod för bra inatser i hemmalaget och sällan får några större rubriker var 4:e 9m Dahlin och v6 Aruwald som verkligen tog ansvar i slutet när Eslöv var på väg att närma sig.
Avgörande match på tisdag med Bollklubben i förarsätet!

Skövde vs Lugi var en lätt dag på jobbet för lundensarna och där visas hur viktigt det är att ha sina bästa spelare hela och friska. Sabbes inträde har höjt laget ett gäng %.

Tror på följande semifinalpar:
IKS vs Skuru. Bagarn och c/o gillar, helt plötsligt, att åka till Nacka och räds nog en aning Bollklubben.
Lugi vs HEID. Hur öppet som helst och kanske en liten fördel till Järnbrott.

Imon blir det avgörande herrkvart i Partille, IKS vs IFK Skövde och då sitter jag expert i webb-radio ihop med Tyrbo, mkt trevligt.

Missar Blå-Vitt vs ÖSK men föutsätter att vi bärgar första trepoängaren!

Nu blir det NHL och fighten Boston vs Washington. Mitt favoritlag är annars hårdingarna i Philadelphia.

OS klara x 2

Högtidsstund till sommaren med bägge landslagen klara för OS. Alltså även om EM alltid är bäst, för då är alla dom bästa europeiska länderna med, så finns det inget häftigare att följa än ett OS och då med handbollen i fokus är underbart.
Herrarnas kval i helgen tycker jag att man borde vinna och det gjorde man ju oxå på ett bekvämt sätt. Hemmaplan vs någorlunda jämna lag i bedömningssporten handboll är nästan alltid avgörande. Bäst var Kim och mittförsvaret mer Orsa och Tobbe Karlsson. Finns det ngt domslut inte Kim gnäller på?
Chanserna i London tror jag är störst för damerna. Grundat enbart just nu på en känsla.

Idag förlänger HEID kvartsfinalen vs Eslöv genom att vinna i Lund. KC målvaktsspel som ständigt ligger runt 50% fäller avgörandet och att matchen går på neutral plan, vilket måste vara en stor fördel för Bollklubben. Tippade ju 3-1 till röd-vitt men får la ändra mig till 3-2 nu. Vinst idag och Eslöv börjar darra när matchbollen skall slås in.

Igår var det fantastiskt väder i Götet och idag är det riktigt skitväder med regn, blåst och +2. Blå-Vitt vs Peking står på menyn och en riktig fantast bangar ju inte för ej påverkbara omständigheter utan ser till att ta sig till Ullevi. Jag och Emma ska se till att årets första trepoängare stannar i Götet.
Min elva:
Alvbåge
Salomonsson
Waehler
Jonsson
Allansson
Söder
Haglund
Farnerud
Sobrealense
Stiller
Hysén

Ord på vägen: Hårt jobb lönar sig alltid!
 
RSS 2.0