Reflektion

Imon blir det en heldag på resande fot med X2000 till Sth för match vs Spåret. Bollklubben åker upp för att med alla medel försvara sin nolla i förlustkolumnen. Drabbningen startar 15.00 och kan med fördel följas på nätet. Hittills är vi tillfreds med vad vi har åstadkommit men absolut inte nöjda utan kommer att fortsätta vara äregiriga.

Igår va det match, Kärra vs IKS. Där hängde Kärra med i 40 min men tyvärr spelas ju inte matcherna 2x20 så det hjälper ju inte. IKS är oerhört starka över en hel match och mal ner allt motstånd. Imponerande när i stort sett allt och alla bara förväntar sig att IKS skall vinna matcherna helst enkelt. Då ska man ändå betänka att Bella inte var med vilket innebär en ordentlig försvagning.
Kärra verkade ändå hyfsat nöjda med matchen vilket förvånar mig, -13 kan inte vara ok. Snittmålskillnaden är just nu -11 av förra årets överraskningslag.

Årets positiva överraskning i Elitserien tycker jag är Spåret med många nya unga spelare men som ändå bärs av rutinerade Hörnell och Boson. IVH överaskar oxå men kommer nu att få bekänna färg när Skövde, IKS, Lugi och Eslöv står närmast för motståndet, kanske inte i rätt ordning men ändå.
Negativt är två lag som självklart räknat med fler poäng, Skuru och Kärra.

Idag spelar ÖHK vs Skurus b-lag, Nacka. Min reflektion i detta blir att på kort tid kan du göra mkt rätt lr fel.

Elitidrott är tufft och endast dom starka står upp och utvecklas, dom svaga viker sig och flyr! Sen är det en helt annan sak att alla inte har förmågan handbollsmässigt men alla kan ge sig själva chansen att bli så bra som möjligt.

På menyn nu står en mkt härlig långpromenad med Svea i Änggården.

Nolhaga

Drabbning igår vs Eslöv. Kryss igen och mkt svårt att säga om man skall va nöjd lr inte. Prestationen är jag jävligt nöjd med, kampviljan är grym. Jag skulle önska, och där kommer vi att jobba ännu hårdare, att vi kunde få bättre betalt i kontringsspelet. Det borde komma utifrån vårt goda försvarsspel. Känns framförallt oerhört skönt att fortfarande vara obesegrad efter 6 omgångar.

Idag har jag tillbringat dagen i Nolhagahallen uppe i potätästan. B-ficks SM stod på menyn. Det mest intressanta var att studera ledarna i respektive lag och hur enormt viktigt steg-1 är för vissa av dom. Hallbys ledare var mkt arg under matchen vs HEID och spända verkligen ögonen i sina spelare. Trefilov varning! Det skall oxå sägas att det är en mkt trevlig prick i övrigt. Torslandas ledare var mkt spända och nervösa. Man skulle nästan kunna tro att detta är den största händelsen i klubben. Mkt uppstyrt och kombinationsinriktat vilket inte brukar leda till framgång på sikt. Framgångar tidigt på ungdomssidan leder inte med automatik till framgång längre upp i åldrarna. Där är väl Torslanda ett bra exempel på med representationslag harvande långt ner i seriesystemet.

Hade hoppats att få träffa min polare Stocken på läktaren men han var tydligen ledig. Nolhaga är annars nostalgi för mig efter alla härliga kamper där med HEID och Wassarna vs AHK. 

Att domarna aldrig avgör en match i bedömningssporten handboll är fullständigt nonsens. Ett antal situationer uppstår ideligen bla steg, stürmerfoul, täckning i målgården och käpphästen nr 1 passivt spel. Spelförståelsen ställs här på sin spets hos rättsskiparna och då tror jag att en stor dos erfarenhet är ett måste för en så korrekt bedömning som möjligt.
För egen del kan jag säga att många av dom något mer erfarna  domarna saknas i Dam-Elitserien. Alltför ofta är tyvärr dom som skall ta dom avgörande besluten inte tillräckligt långt fram i sin utbildning. Mitt förslag är att vi gör som i Danmark låter dom bästa domarna blåsa oftare och både ta damer och herrar Elit. Dom domare jag har pratat med är positiva.

Bronsman förlängar inte kontraktet med Kopparberg/Göteborgs målvakt vars kontrakt gått ut. Vari består dramatiken? Klubben bestämmer inte spelaren! 

GFC

Såg matchen RIK vs Drott igår. Två lag med öppna spjäll, alltså helt utan försvarsspel. Drotts danske målvakt var vid i stort sett varje insläppt mål asförbannad på försvaret. En mkt stor målvakt sa en gång att hela målet är mitt och får jag hjälp nån gång är jag tacksam. Borde vara nåt för dansken att anamma. Hörberg i RIK-målet hade en mkt tung afton. Killen är ung och har potential. Målvaktscoachningen under match måste bli bättre. Winqvist som sitter bakom bänken måste kunna ge både goda råd och peppning.

 AHK vs GUIF kryssade. Den gamla sanningen kom fram, att för att kunna vinna borta mot AHK måste du leda med 4-5 mål i slutet. Trycket på motståndare, domare och funktionärer är mördande i Nolhaga. Förr så tryckte tidtagaren olika snabbt på avstängningsknappen beroende på om AHK ledde eller låg under. Så ibland var slutminuterna jävligt snabba eller grymt långsamma.

Kopparberg/Göteborg har bara ettårs kontrakt med sina spelare. Det innebär att spelare som vill vänta in andra klubbars intresse eller av annan anledning inte kan betämma sig riskerar att stå utan kontrakt. Chefen Bronsman säger att det finns alltid spelare som vill spela i klubben. Tycker Bronsmans tanke är rätt och har aldrig förstått varför det alltid skall vara spelarens marknad. Klubben är alltid viktigast! Jag har många exempel på spelare som har trott att det varit tvärtom. Dom spelarna harvar som regel en eller några divisioner ner i seriesystemet.

18.10

Idag har det avhandlats många sanningar på lunchen mellan undertecknad, Sighed, Kent B och Hanisch. Lunchbuffé på Johanssons med Hanisch, ständigt hungrig, det är fina grejer det. Jag kan lova att i det här sällskapet fick han inte en syl i vädret. Sittningen varade lite drygt en timme.

Ikväll har jag oxå haft träning ihop med min gode vän Kent B. Sveriges bästa P-94:or stod på menyn, alltså Göteborgs Stadslag. Vi hämtade hem bucklan till Götet  i Sverige- Cupen i mitten på januari och fick med 9 st till riksläger 1. Det är ett jävligt bra gäng och jobba med.

Vad händer ute i templet? Elitverksamheten känns knackig. Herrarna var förra säsongen nära Elitserien och nu harvar men i botten och damerna är överlyckliga efter seger vs PIF, som kan kallas IKS tredjelag. Kapacitet finns men varför kommer den inte fram? Tror ändå bägge lagen hamnar i toppen.

Gott å blandat

Börjar med det bästa. jag blev grymt imponerad av AHK i matchen vs YIF. Försvar och kontring räcker långt i handboll, ibland ser det jävligt enkelt ut när det funkar. Man undrar hur Wedberg kunnat ställa allt till rätta på så kort tid och Sidden lyckats rasera så mycket på nästan lika kort tid. Det är nog så enkelt att Wedberg vet precis vad han gör och att Sidden tyvärr inte var mogen uppdraget. Eller så är det Stocken-effekten! Efter vad jag såg senast så är jag stärkt i min tro på att AHK blir Svenska Mästare!

IKS herrar må va kungar i Elitserien men i Champioms League är dom flesta ack så små.

Bollklubbens flickor tar helg som serietvåa och vet att framtids segrar tas med ännu hårdare jobb. Ett tungt fyspass står på menyn=1,5 tim styrka+uthållighet.
Om du bestiger berget, får du utsikt över dalen!

På helgarna är det för mycket bilförare som tankat bromsolja eller inte har förstått att gaspedalen sitter längst till höger. Att köra för sakta är fan med mkt mer irriterande och farligare än att köra för fort.

Ett stort tack till Caroline Pavlic som har fixat bloggen till mig!

Skövde och Herr-Elit

Igår fällde vi björnen uppe i skövde, underbart. Det var en sådan kväll då allt föll på plats. Klockrent försvar med en grymt bra mv i KC, förnuftigt kontringsspel och ett tålmodigt anfallsspel. Game-planen kunde följas i detalj mot ett mkt frustrerat Skövde HF.

Många är gångerna då man fått åka hem från Västgötaslätta med lösskägg, därför känns segerns sötma nu extra härlig.

Som alltid så gäller ett ännu hårdare jobb framöver!


Tänkte ge min kommentar på den mest värdefulla spelaren i respektive Herr Elitlag i och runt Götet.
AHK: Bra i alla positioner på 9m. Skytt, framspelare och genombrottsstark, oxå en centralgestalt i defencen. Trodde kanske han skulle vara ännu mer dominant i år. Lasse Bernhardssom är namnet!

IKS: Börjar med namnet, Erik Fritzon. Mannen som skulle kunna fånga vilken skit dom än slängde in på linjen, glödande kol lr en handgranat, han tar allt. Nu är det sån tur att bollar kommer in och då måste det vara jävligt enkelt att vara 9-metare. Skall spela i Landslaget!

RIK: En pöjk som många andra i laget född -90. Får ofta agera hjälpgumma på H9 men skulle i dom flesta Elitlag vara playmaker. Oerhört laglojal men skulle egentligen och borde ta mer plats. Rikard Hanisch!

HKA: Det givnaste valet av alla! Självklart Alexander Borgstedt! Även han en komplett 9-metare med alla ingridienser en sådan behöver. Offerviljan är ständigt hänsynslös och går alltid i bräschen för övriga laget.


Ingen och jag säger ingen kan vara överraskad av att Sverige var chanslöst vs Holland. Tro är bra men övertro är förkastligt! l 

Reflektioner

Såg IKS vs Viborg. Kan bara säga att danskorna!? är ett hyfsat gäng. Bagarn tyckte efter matchen att det inte var roligt med domarna och att dom etablerade lagen alltid får fördel i Europa. Då kan jag tala om att så känner sig alla lag när man möter IKS i Elitserien. Här hemma ser domarna nåt oerhört upp till stjärnorna i IKS. Känns gött nu när empatin börjar komma!

Min bedömning om pipblåsarna är annars att nivån är jävligt ojämn mellan paren.

Tänkte kolla Kärra vs Skuru on-line igår. Snacka om besvikelse när Kärra inte lyckats fixa uppkoppling. Hur fan kan man misslyckas lr skiter man i det.

Skulle kunna tänka mig Nubbens jobb i VF Hockey. Tänk att få jobba med den pengasäcken! Tipset för att få fart på bekväma hockeylirare borde vara prestationslön! 

Blåklockorna

Dagens drabbning vs Blåklockorna från Lund blev precis som jag hade förutspått en hård fight. Ett välspelande Lundalag överaskade oss inte men var effektivare i 40 min än vad vi hade hoppats. Vi ändrar då taktik i vår defence och sätter en punkt på motståndarens bästa spelare, Vanessa Tellenmark, och får oerhört bra betalt. Vi vänder på steken och kan bärga 2 mkt sköna poäng hemma i våran Borg. Vi får den respons vi förtjänar så i 2:a halvlek när vi levererar tänder vår fantastiska publik till och bär fram oss. Tack Publiken!

Många förståsigpåare har tippat serien och dom flesta vet jag ärligt talat inte vad dom grundar sina tips på. Mig veterligen har dom flesta aldrig sett ett Elitserielags träning och det är där man förbereder sig. En sanning som alltid gäller: du spelar som du tränar! Jag kan lova att detta är den bästa och jämnaste Elitserien som jag varit med om sen vi gick upp år 2006. Vi har i alla tips jag sett varit tippat mellan 3:a-8:a och där nånstans hamnar vi. 

Tips inför morgondagens Elitseriematcher:
Lugi slår Spåret relativt enkelt
Tyresö-Skövde. Sorry Tyresö.
Gurkorna-Kropps. Kryss

Innan matchen idag frågade vår speaker mig om slutresultatet och jag sa 26-23! Så ta rygg så kanske degen rullar in.

Imon blir en grym dag med mkt handboll på dumburken. Underbart!     

Nytt jobb?

Sävehof vs Eslöv igår, jämnt i 30 min sen tryckte IKS på gaspedalen så va den matchen oxå vunnen. Denna säsongen tror jag fan med att man går obesegrade genom serien. Halva Landslaget borgar för kvalité. Imponerande!
Några reflektioner från matchen:
1. Toppmatch i Elitserien och det kommer 300 åskådare. Var är IKS publiken?
2. Eliteriens mest underskattade spelare Ida Odén. Bra varje match!
3. När lossnar det för Toveby? Förr målskytt, pådrivare och mkt mer. Nu 20 min i anonymitet.

Alingsås är just nu ett topplag med Bliznac och ett mittenlag utan!

En av tränarens främsta uppgifter är att preparéra sitt lag för match där en bra inställning står högst på agendan. Hur fan kan då Blå-Vitt återigen tillåtas att göra en helt viljelös insats vs Mjällby och Hockeyprimadonnorna lossa vs MoDo med tennissiffrorna 0-6. TOTAL KALKON!

Göteborgs enklaste jobb måste vara presstalesman hos polisen. Det gällerbara att öva in två fraser: Inga kommentarer lr det kan jag inte kommentera. Undra vilken utbildning som krävs? 

Åsikter

Bollklubben va i Uddevalla igår och fixade ett kryss. Oavgjort är alltid rättvist. vad man har gjort tidigare i matchen har ingen betydelse när resultattavlan visar lika. Matchen innehöll en svag 1.a halvlek och början av 2:a, däremot var avslutningen sista 20 min heroiska av oss efter underläge 11-18 finns det bättre lag än vi som hade lagt ner rörelsen. Igår prövades mitt lag i motgång vilket som ledare för att utveckla LAGET är mycket intressant. I medgång kan man ha vilken lallande fåne som helst på bänken. Domarna igår skötte sig utmärkt vilket känns rätt gött att kunna säga när Kropps kvitterade på straff i slutsekunden.


FRAMÅT MOT FRAMTIDA SEGRAR!

Serien sätter sig efter 5-6 omgångar då ser man hyfsat vilka lag som är fågel lr fisk. 

Blytung start för storfavoriten Önnered i nyinstiftade Dam-Allsvenskan=noll poäng. 


Frölunda Hockey är som vanligt. Bäst när man har allt att vinna, typ HV lr FBK borta och sämst när förväntas föra matcher, typ SSK hemma. Ingen kan vara förvånad. Jag tror ändå detta kan bli bra till slut. Kenta och Lillis känns rätt som ledarduo. Blåslampa på dom äldre krävs dock!

Snart dax för match Blå-Vitt vs Mjällby. Jag är livrädd för en koma-match.

Äntligen är köket färdigt!   
RSS 2.0