Gott å blandat

Barca-spelet hos Kopparberg/Göteborg FC sitter inte ännu. Man sa själva att man ville spela som Barcelona inför seriestarten men noll gjorada mål efter tre matcher påminner mer om gamla italienska lag som helst gick för 0-0.

Henke Lundqvist kommer inte till hockey-VM för han får inte för New York Rangers manager. Tror jag inte ett skit på man har ju för fan ingen match på drygt 4 månader.

Hörde centerledaren Maud Olofsson på radio idag där hon försökte försvara elpriserna med att säga att det blir billigare nu. Självklart det är ju varmare och ljusare årstider och då använder man mindre el. Sen blir det säkert svindyrt i vinter igen. Goddag yxskaft!

Känns som Godtemplarna bytt ner sig på målvaktssidan till nästa säsong. Danne Johansson ut och Robin Hallberg in.

Ord på vägen: vänskap bygger oerhört mkt på tillit!

Gött é de!

Äntligen vinst för Blå-Vitt och jag kan tänka mig att lättnaden är enorm. Olsson fick fortsätta som chefstränare och nu gäller det att sluta leden och sikta på fler poäng för som bekant, en gång är ju ingen gång.

AHK gick bet i E-tuna igen. Vad händer med Bliznac på bortaplan? Och ingen av målvakterna kom upp i ens 20%. Detta är två nycklar som måste lösas för att vinna nästa gång uppe i Smedstan. Jag vet att det är en hemmamatch innan men den är redan inräknad för hemma i skolådan kan inte AHK loosa.

Vad händer idag?

Blå-vita torsken nr 4 kom igår vs Gnaget. Den här gången kunde inte ens tränare Olsson säga att det såg bra ut. Det såg helt enkelt bedrövligt ut. En dålig förra säsong, en kass försäsong och en röten inledning på årets serie är ingen enstaka händelse utan en trend. Spelet har blivit mer och mer lättläst och gubbarna ser mest ut som man inte tror på det man gör, mkt illavarslande.
Att gapa på att tränarn skall avgå kommer alltid upp när det går tungt. Mitt tips är att Olsson som man säger, i samförstånd avgår idag och jag tycker det är rätt. Olsson har gjort mkt gott för Blå-vitt men nu verkar både idéerna och energin va slut.
En sak jag egentligen inte gillar är att alltför sällan ställs klubbledningen till svars. Vad har styrelsen och sportchefen Mild gjort för lagbygget? Årets värvningar Drugge och nye islänningen känns ok men absolut inte mer och tidigare bla Gaisarn Ericsson, va fan har han åstadkommit, så där krävs en ordentlig självrannsakan

Igår vann AHK hemma i skokartongen vs Godtemplarna. Inte det minsta överraskande för där går det nästan inte att vinna och när sedan AHK tillåts spela ett mkt tufft försvarsspel så suger man musten ur Eskilstuna-laget. När jag såg att Maths och Patrik skulle döma kampen så var jag fullständigt överygad att segern skulle gå till hemmalaget. Konsekvent och bra bedömning rakt igenom och man tillät mkt kamp vilket är gött att se.
Anfallschefen, Stocken, hittade oxå rätt med Bliznac, Lasse B och Pontus på 9 meter. Äntligen fick Pontus, målarn från Torsby, chansen och han tog den verkligen.
Tycker AHK coachades bra överlag och man disponerade manskapet på bästa sätt. Kanske att brutale Kangas känns lite "over the hill".
Nu tror jag att jag får rätt i mitt tips att AHK nyper nästa match i Eskilstuna och sen avgör hemma.

Damlandslaget vann igår vs Croatia borta och A W-F.s fina vårform sitter i.

Snart till Verket och idag blir det bänken!

Fy fan

Kollade på Blå-vitt igår igen ihop med Emma. Spelet fram till vi gör 1-0, efter 30 min, är årets bästa men sen insmyger sig krampen. Då börjar det långa spelet som i och för sig leder till tre högkaratiga chanser men som för ett lag i motgång alla bränns. Tycker att minst en av chanserna skulle förvaltats eftersom det är rena frilägen, två på nick, Sella och Elmar, och Hyséns friläge. Två frisparkar finns oxå på kontot i bra lägen. Hysén tar första och skjuter tätt över nästa tar Ragnar från 35 meter och försöker placera in, vilket innebär om den nu hade träffat mål så hade målvakten hunnit på dass och tillbaka innan Ragnars rökare hade träffat kassen. Emma och jag har gått på en jävla massa matcher och igår frågade hon mig när hade Blå-Vitt en gubbe som kunde skjuta senast? Jag var tvungen att svara att det var alldeles för längesen. En frisparksskytt skriker vi efter!
HIF hade inte många chanser men Gerndts distansskott i slutet, 1-2, var ett klassmål av en gubbe som kan skjuta. På 1-1 målet så undrar jag hur fan Lund kan lämna sin stolpe vid hörnan för hade han stått kvar så hade han rensat undan bollen.
Nu har man en grym uppförsbacke att jobba i men igår fanns ändå glädjeämne och då tänker jag framförallt på mittbackarna Kalle och Ragnar, felfria enligt mig och Ragnar gå på kraft nästa gång du ska skjuta. En sak att jobba på, bland säkert en hel del annat, är att få mkt längre anfall.
Olsson och Lilla Vargen uppträdde igår i svart begravningskostym. Nästa gång kanske man ska ha kritstrecksrandig svid så att gubbarna skräms av lite maffioso stuk

AHK vek ner sig nåt kolossalt senast vs Guif. Jag förväntar nåt helt annat i hemmakampen när nästa drabbning går i skokartongen. Anfallschefen, Stocken, måste enligt mitt tycke beordra ett bredare spel så att kanske landets bästa kant par får mkt att jobba med. Jag tror fortfarande på AHK vs IKS i final!

Erica Widell i Skövde slutar igen. Likadant var det förra året och då kom hon tillbaka en bit in i försäsongen, i slutet av augusti. Tror absolut inte sista ordet är sagt. Förhandlingstaktik?  

olika kulturer

I pausen på dagens semi, IKS vs Skövde, diskuterades SOK:s stöd till 11 st landslagsspelare. För egen del tycker jag iniativet är mkt bra sen kan man alltid diskutera om rätt spelare fått lr om fler lr färre spelare skulle få stödet. Det intressanta måste vara att SOK satsar och det beror självklart på senaste framgången i mästerskapet.
Man snackade oxå om att det ev kunde bli splittringar i gruppen om vissa hade stödet medan andra blev utan. Det tror jag inte alls precis så är det i varje klubblag att någon har mer ersättning än någon annan. Det är en helt normal situation för dagens Elitspelare. Alla satsningar som görs på våra Landslag skall ses som en möjlighet och inte felsökande!

Imon är det dags för semi i herrarnas slutspel. Bägge matcherna kryddas av att ett av lagen satsar mer på egna talanger och rekryterar spetskompetens medan det andra till mkt stora delar hämtar spelare utifrån. Alltså två helt olika skolor som möts.
Nu tror jag att storklubben IKS betvingar Drott enkelt i tre raka matcher.
Den andra drabbningen blir en riktig batalj mellan hemvävda Godtemplare från Eskilstuna vs främlingslegionen från Potätästan. AHK gör det klassiska och försöker göra Guif till storfavoriter. Det tror jag inta alls på utan mitt tips är 3-2 i matcher till AHK. Man snor en match på bortaplan och hemma i skokartongen kan man inte förlora.
Finalen står således mellan IKS och AHK!    

All Star Team

Mitt lag byggs över hela säsongen och kriterierna är: betydelse för laget, kunnande och form.

Mv: Filippa Idéhn  Spåret
V9: Maria Adler  Lugi
M9: Bella Gulldén  IKS
H9: Vanessa Tellenmark  Blåklockorna
V6: Petra Skogsberg  Lugi
M6: Therese Wallter  Skövde
H6: Natta Hagman  Skuru

Bollklubben fick ingen representant beroende på att laget vart så grymt starkt och ingen under säsongen som helhet stuckit ut mer än någon annan.    

helgens sport

Måste börja med haveri-vitt. En kass förra säsong, en usel försäsong och nu en haveri start. Jag sa redan från början att jag var livrädd för den här säsongen och det har bara gått två omg men var finns tecknen på en förbättring. Idag regelrätt stryk av BK Röva och i vanlig ordning skyffling av långbollar på en vilt jagande Hysén. Sjukdomsinsikten måste ske omgående för att inte denna säsongen oxå skall gå förlorad. Ett tips är att börja spela med två forwards så att vi nån gång kan få ett lite längre anfall och givetvis även få fler målchanser. Nu känns det som vi har 6 försvarare, 4 i backlinjen och två släpande mf. Släpp loss och kom nu för fan igen vs HIF.

Säga vad man vill om Makrillarna men handlingskraft visas när man återigen släpar hit några importer.

Kopparberg/GBG vill spela som Barca. Målet är jävligt högt och inte ofta Barca spelar 0-0. Mot Tyresö var Johanna Almgren bäst på plan. Kanske tur att Tobbe inte sa att dom skulle spela som haveri-vitt.

Är fullständigt övertygad att IKS-dam kommer att köpa minst ett meriterat nyf till.

Såg Drott slå GUIF b-lag inte särskilt övertygande vilket gör mig helt övertygad att Redbergslid knäpper halläningarna på ons och går till semi vs IKS.  

kommentar

Är man otroligt mkt konspiratoriskt lagd verkar man kunna tro att jag vill min gamla klubb illa. Jag började i Bollklubben 1969, samma år som jag började hålla på Blå-Vitt, och har gjort min gärning där i nästan alla år(spelare och tränare, ungdom+elit). Med detta vill jag mkt tydligt ha sagt att ingen behöver tvivla på min lojalitet i synnerhet inte på laget i mitt hjärta. Jag fick förmånen att lämna när jag själv ville och har nu ett nytt uppdrag och lämnar med rak rygg och flaggan i topp.

Kommentaren som jag lämnade om ev nyförvärv har jag själv läst på tre ställen på nätet så det är inte ens en nyhet utan en mkt harmlös kommentar på min egen blogg. Att ha åsikter det kan jag lova att det kommer jag alltid att ha.

Du som tydligen inte gillar mig och förmodligen inte heter Jan T ska få ett råd: skit i att läsa bloggen! 

Ökenvandring?

Var och kollade Blåvitt vs ÖSK med Emma. Stora förväntningar byggs upp under vintern och det snackas om det mesta och självklart skall spelet bli mkt bättre. Så går det några minuter och man upptäcker snabbt att det mesta är sig likt. Gubbarna har säkert blivit något bättre men spelidén är den samma och sen kommer utvisningen och då är det fullständig ridå. Alltså Blå-Vitt är inte fracka att föra matchen med lika manskap så med en man mindre är chansen till mål minimal. Blir så jävla besviken och hoppas fan inte på en plats i mittens rike i år igen. 

Utvisningen tycker jag är fel och då tänker jag mer på det första gula kortet Kalle får som jag bedömer som en klockren brytning. Varför måste alltid pipblåsarn va den som har sämst spelförståelse på plan när han har den största påverkan? Svaret är förmodligen att med bättre spelförståelse hade han blivit spelare lr ledare.

Undrar om AHK och HKA har kommit överens om att ringa alla licensierade Elit-spelare i Riket.

Bollklubben jagar förstärkningar? i Bohuslän.   
RSS 2.0