Batalj

På fredagen kl 14.30 startade en lång resa för match vs Rimbo.  Vår klubb hade ordnat så att vi kunde bo på hotell Scandic i Sollentuna och vara så förberedda vi överhuvudtaget kunde för att prestera i matchen på lördagen. Logistiken funkade oxå utmärkt bra buss, bra hotell och bra käk. Alltså ingenting att skylla på utan bara in och köra.
Matchen blev en tuff batalj vs en mer och mer frustrerad motståndare ju längre den pågick. Vi började bra och hade en stor halvtidsledning(18-11) efter en lysande första halva. Andra halvan rycktes sönder av flera spelavbrott där vi bla fick två röda kort och hade ett redan i första halvlek. Att vi får tre röda och körgossarna i hemmalaget inte får ngt visar hur svårt det är att vinna i ladan uppe i Rimbo. Vi syr ihop det så gott vi kan i andra akten och vinner en mkt skön seger med 31-27, UNDERBART!
Mkt händer och stämningen i hallen är på kokpunkten flera gånger och då är det fantastiskt att se att lagbygget håller och att besättningen står upp för varandra. Mkt kan berättas men jag nöjer mig med ett citat från en Rimboledare efter slutsignalen: det är Ni och Nacor Medina som är likadana!? Va fan har Nacor gjort i Rimbo?
Hemresan mitt i natten hemåt Götet och Järnbrott gick mkt lätt och vi var hemma 36 timmar efter vi hade startat på fredagen.

ÖHK-dam spelade innan oss, oxå vs Rimbo, och vann en ngt seg match enkelt vs en svag motståndare. Paret Wanne har ngt bra på "G" med det gänget. Vältränat och god struktur räcker långt.

Kollade Bollklubben idag vs Alstermo och sa till Ollie Jacksch farsa, innan matchen, att det här vinner HEID enkelt. Rätt fick jag och hemmalaget vann oxå enkelt. Tror att Zutas gubbar har kapacitet att vinna serien.
Som alltid när man gästar HH så träffar man många trevliga bekanta bla  mina två fd ledarkollegor Sosa och Strååt. Träffade oxå en av Elitseriens bästa målvakter, min gamla adept, KC. Mkt trevligt!     

Lagbygge

Mitt gäng har dom senaste helgerna mött två topplag, Skånela och Lindesberg.
Kampen vs SIF var vår bästa hittills, vinst,kunde bocka av tre huvudpunkter som vi hade inför drabbningen. 1. se möjligheter. Vi fick vår skytt Axel skadad axelskadad! dan innan och sen fick Röxner rött efter 12 min. 2. var förberedda. Matchplanen funkade näst intill perfekt trots en usel start 0-4. 3. ta kampen. och det gjorde vi! Det fantastiska med lagbygge är bla att många lag stärks av lite motgångar, som exempelvis skador och sjukdomar, och där tycker jag ledaren har en grymt viktig uppgift. Att fokusera på det man kan påverka och sen skita i resten. Svårt men ack så viktigt. Annars är det lätt att ha ursäkten klar redan innan fighten.
Lindesberg torskade vi och ingen av punkterna från SIF matchen kunde bockas av. Charmen med idrott kanske men inte så sköj i LIF:s nya arena. Lagbygget rämnade!?
Vi kommer garanterat igen och till helgen väntar Rimbo uppe i Uppland!

SWE:s damlandslag hackar och det är en väldig fokus på skador. Wiberg axel oroar men i övrigt har ju ett par spelare blivit uttagna skadade och nu blivit friskförklarade och stukade fötter och div mindre blessyrer lever vi ständigt med ute i klubbarna. Jag kan lova att det finns skador även i andra länder så så synd är det nog inte om oss. Några av Danmarks stjärnor har ju redan nu fått lämna återbud till hela VM. 10 dagar till turneringen börjar och ytterligare 5 dagar till matchen vs Kroatien så egentligen 15 dagar till alla måste vara hela. Dom tre första matcherna vs ARG, Elfensbenskusten och URU skulle förmodligen vilket slutspelslag som helst hemma i Svedala besegra.
Räknar med minst semi- men hoppas på lite till!

Kvarsfinalerna om serien skulle vara slut idag:
IKS vs Eslöv
Skuru vs VI
Spåret vs HEID
Lugi vs Skövde
Då ska man betänka att Spåret och HEID ännu inte mött ÖSK innan serien vänder vilket självklart innebär avancemang i tabellen och en högre tabellplacering.

Måste man ha pannband lr diadem om man spelar innebandy i Herrarnas högsta serie i innebandy? Tyckte i vilket fall nästan alla hede det i matchen WIC vs Pixbo som gick på TV. Förmodligen Elfsborgare hela högen.

SIF

Imon smäller det hemma vs hittills obesegrade Skånela med min kompis Dagge som tränare. Tror på en mkt bra drabbning vs två besättningar som är i god form. Den som hade tippat SIF och Rimbo som topp två innan serien hade nog med gott fog kunnat kalla sig Einstein.

Förra omgången i Dam-Elitserien var mkt riktigt som jag sa den enklaste hittills medan den sista omgången innan VM känns ngt mer öppen.
H43 vs Spåret  2:a. Innan serien hade jag tippat hemmaseger men nu tycker jag att Blåklockorna tyvärr bara har två spelare som visar klass, visserligen hög sådan men ändå... Spåret vinner återigen en kämpaseger.
Eslöv vs HEID  2:a. Bollklubben starka i år och nu kommer oxå första bortasegern. Eslöv letar fortfarande formen tiden efter skyttedrottningen Anna Olsson.
IKS vs H65  1:a. Enorm stor skillnad mellan lagen.
Kropps vs Skövde  2:a. Hemmalaget försöker på ett berömvärt sätt men räcker inte till vs dom bättre lagen.
Västerås vs Lugi  2:a. Vinrött klart bättre men ändå lite skrällvarning.

Kan nästan lova att Zlatan inte spelar vs England. Barca borta och på brittiska öarna brukar det inte vara så roligt och då är det lätt att bli lite krasslig!?

lättast hittills

Damernas nästa Elitserieomgång känns som den absolut lättaste hittills med idel klara favoriter. Några skrällar gör ju inget men har mkt svårt att hitta några.
Skuru vs H65  1:a. Klasskillnaden är mkt stor och ett väl kämpande bortalag tror jag faktiskt får rejält med däng här. Att ofta vara nära kan vara en morot men oxå slita mentalt över att aldrig tas sig över berget.
ÖSK vs Eslöv  2:a. Säker bortaseger även om skånskorna, precis som jag sa inför serien, inte alls är lika bra som förra säsongen.
Lugi vs Kropps  1:a. Se på kommentaren Skuru vs H65.
HEID vs H43  1:a. Bollklubben har kanske seriens bästa 1:a uppställning och skall avfärda Blåklockorna enkelt. Trodde lite mer på Lundalaget men man verka famla ngt efter formen.
Spåret vs Västerås  1:a. Gurk-gänget har gjort det bra men i Brännkyrka har man ingen chans. En Filippa Idéhn i extas bär fram hemmalaget.
Skövde vs IKS  2:a.  Partillelaget går fram som en ångvält och seriens bästa mv gör laget grymt svårslaget.

Zlatans bok är på "G" och redan nu vet man att han kommer såga hej vilt.
Guardiola får sig många slängar av sleven och en är för att han valde Messi före Zlatan som spets i Barca. Hade inte alla tränare gjort det?
Vi var ett gott gäng säger Zlatan men Ljungberg var en jävla primadonna. Känns som primadonnan just nu är Zlatan själv. Han gör ju alltid precis vad som passar honom själv bäst.
Lagerbäck förordade ju alltid LAGET först men det var tydligen oxå fel.
Självrannsakan har nog aldrig funnits i Zlatans vokabulär!

Kent Norberg en gång sparkad sportchef i Frölunda Hockey sa att han mådde väldigt dåligt vid den tidpunkten. Han blev i år ass tränare i Timrå som han för övrigt var sportchef i innan han kom till Götet. Timrå går dåligt i Elitserien och vad händer då? Jo man sparkar sportchefen. Då dyker Kent Norberg upp på gamla jobbet. Hoppas han mår bättre nu!? Att lära: Bollen är rund och pucken platt.

Förtroende=leverans. Leverans=förtroende.  

Truppen

Truppen till dam-VM i Brasilien togs ut idag. Undrar vilket tryck det blir runt mästerskapet i fotbollslandet? Först och främst tycker jag att det är gött att Filippa blir 3.e målvakt och att Ullis kom med på linjen. 
Saknas för mig gör de bägge Lugi spelarna Sabina och Natta. Sabina som kan spela på alla platser på 9m och är en stark försvarsspelare. Natta som är lirare, skarprättare och kan spela både på kanten och 9m.
Övriga anser jag givna.
Jag tror inte att dom saknade spelarna spelar någon roll för prestationen av landslaget för där har deras betydelse varit alltför liten, sen är det en annan sak att jag kan tycka att den borde varit större.

Målsättningen är jag däremot besviken på, där man säger att vi i gruppen skall vara nöjda med prestationen. Vi skall prestera två mästerskap i rad säger man vidare. Det måste väl innebära att semifinal åtminstone måste vara målet. Alla vi som kommer att följa laget hoppas och tror nog i vilket fall på semi-. Man kan inte säga att alla nationer blir bättre, det blir väl för fan vi oxå. Våga stick ut hakan och va "det kaxiga landslaget".

Konkurrensen sägs ju vara större än nånsin om platserna i truppen och jag håller med när vi kan lämna Hagman, Jacobsen och Wallén hemma då har vi ett fantastiskt landslag!

SHF hantering av arenafrågan känns hur löjlig som helst. Hellre en mindre knökfull arena än max en halvfull ishall. Vi vill att media ska bry sig om oss och jag kan lova att då krävs fulla hallar och det innebär oxå en go stämning. Dom få gångerna det är TV-matcher som tydligen kräver läktare på bägge långsidorna får väl dom klubbarna som inte har detta byta hall. Platser för förbundsgubbarna behövs inte för vem har sett dom? Krav är bra men dom måste vara realistiska!

Imon snackar jag lagbyggnad på handbollsakademin i Göteborg. Ska bli mkt trevligt.    
RSS 2.0