led

Skulle gärna fortsatt att spela slutspel men nu när vi ändå åkte ut så gäller det att ha tålamod och njuta av ledigheten. Finns säkert en del måsten och skit men nu blir det återhämtning ett tag.

Kollade RIK vs Lugi igår och måste säga att Eleganterna vann rättvist och borde stängt matchen tidigare än i slutskedet. Klart bäst på plan var Fiskarn, vete fan om det finns någon säkrare kantspelare i landet, alltså i läget. Man kan fråga sig varför Lundensarna inte tog bort Fiskarn och ställde sin etta brett. För man måste väl har varit förberedd. Näst bäst var Ysander, stark bägge vägarna. Mkt trevligt oxå att se Calle i kassen. Lugi var bleka och utmärkte sig mest för en mkt arg målvakt.

Semifinalerna längre fram kommer att stå mellan:
IKS vs RIK och Godtemplarna vs AHK

På damsidan väljer IKS att möta Eslöv och då blir det Lugi vs Skövde. Mitt tips alltså.

Allt har sin tid!

Jag känner STOLTHET över vad vi har presterat över tid och att vi har gjort vårat lag till ett av Sveriges bästa gäng. Vi har blivit ett lag att räkna med i alla sammanhang. Ett lag som vet att hårt jobb lönar sig! Alla i laget kommer fortsätta att utvecklas och erfarenheten från årets slutspel gör att besättningen går en mkt ljus framtid till mötes.

Jag känner BESVIKELSE över att vi inte fick Skövdes skalp att hänga i bältet men är oxå stor i nederlaget och önskar Frisks flickor lycka till!

Jag känner VEMOD över att det är slut. Jag har jobbat med en besättning jag tycker oerhört mkt om i 6 år, vissa i alla år och några lite kortare tid. Jag har gått till en mängd matcher och träningar och i stort sett alltid tyckt att det varit jävligt roligt och stimulerande. Jag har oxå fördelen att själv få välja när jag ska sluta och inte behöva bli ombedd, vilket en del bättre tränare än mig säkert har blivit.

Det känns oxå gött att kunna säga att dagens drabbning dömdes av två utmärkta pipblåsare.

Mkt besviken

Inför mötet igår på Västgötaslätta var jag rädd för en sak och betänk då att jag inte varit rädd sen någon gång på 60-talet. Det var inte Frisk, motståndaren Skövde, arenan, publiken lr vädret utan något helt annat och mina farhågor besannades med råge. Jag kommer längre fram i tiden att avhandla detta ämne mkt djupt men väljer nu att se framemot nästa drabbning på lördag. Vi förtjänar respekt och skall oxå få den !

Om nu någon, tillnärmelsevis någon skulle tro att Bollklubbens stolta flickor skulle ha givit upp när vi är i brygga så kan jag tala om att då känner man inte besättningen. Vi kommer att strida in på linjen och är fullständigt övertygade att detta fortfarande går att vända. Detta gänget har inte vikit sig någon gång under säsongen och kommer absolut inte att göra det nu. En mkt stor eloge till vår fantastiska publik som stöttade oss under kampen! .

Hade jag varit Blå-Vitts tränare hade jag valt Thomas Olsson solklart före Jakob Johansson på det defensiva mittfältet.

Hur fan kan man vara ungdomsordförande i SSU och vara 29 år. Var någon annanstans än i politiken är man ungdom vid den åldern?   

Stolthet

Dagens drabbning vs Skövde slutade med en mkt olycklig torsk efter straffar! Uppstickaren Bollklubben mot slutspelsräven från Västgötaslätta blev precis en så jämn historia som dom flesta hade förutspått. Vi gav inte bort en millimeter och matchen böljade fram och tillbaka och ett oavgjort slutresultat kändes förmodligen rättvist och så blev det ju oxå även efter två förlängningar. Straffar är lotto och idag hade motståndaren den lilla turen för det kunde, i sanningens namn, lika gärna gått vår väg. Vi har mognat ngt oerhört under säsongen och idag tvekade vi aldrig på vår förmåga och gick hela tiden för vinst, men marginalerna...

Stoltheten över besättningen är stor och nu slickar vi såren ikväll och sen börjar revanschens låga brinna inför pay-back på onsdag.

En sak är mkt säker och det är att Bollklubbens flickor alltid kommer igen!

Nu blir det en promenad med Svea och rensning av skallen. 

Intressant

Bollklubbens stolta damlag går nu in i en mkt intressant vecka i förberedelserna inför kvartsfinaldramat vs Skövde. Vi kommer i början på veckan lägga fokus på tempot, alltså mkt kontrings- och spelförståelseövningar för att på tors+fre koncentrera oss på det kollektiva spelet och taktiken. Egentligen inget annorlunda än hur en normal vecka ser ut med laget. En sak är dock oerhört säker och det är att det här ska bli grymt sköj!

Idag har jag sorterat lite i vad som eventuellt skall stå på menyn nästa säsong och känner att jag kommit ngt närmare ett beslut. Ngt kommer det att bli men vad vete fan ännu, men angenäma problem är oftast roliga att lösa. Har oxå tagit en långpromenad med Svea i Änggården=livskvalité.

SWE vs Slovakien ett sömnpiller mot ett lag som vi ska slå alla dagar i veckan.

Zlatan fick hjärnsläpp och Milan trampar just nu vatten men leder ändå serie A överlägset. Bästa ligan för mig är solklart Premier League.

Min åsiktsblogg väcker känslor och reaktioner vilket väl till viss del är meningen. Men ännu mer framför jag uppfattningar i ngt jag själv tycker är intressant. Jag kan oxå lova att jävligt många har åsikter när Bollklubbens stolta flickor lirar. Det är väl underbart när man har en produkt som berör. Tänk själva om det vart tvärtom. Makarna Wanne är för övrigt några jag absolut inte har ngt otalt med.

Summering

Matchen igår vs Tyresö var blev enkelt beställningsjobb och en bra preparé inför slutspelet. Vi sov över i Sth och avslutade kvällen med bacon & cheeseburger på Hard Rock, Sveavägen. Tottenham-Milan gick på storbild och till min och Kent B:s stora glädje gick Spurs vidare i C-L. Sen bar det av för att helikopterspana på ett av stans sunkigaste övernattningsställe, Vanadis, men med en tålmodig besättning funkar det mesta. 

Efter matchen så skulle det väljas i slutspelet och alla kvartsfinaler blev dom förväntade. Vi ser grymt mkt fram emot våran vs Skövde och kommer att med oerhört stor glädje gå in i drabbningarna.

Många frågar mig varför vi blivit ännu bättre i år? Det finns många detaljer som har spelat in men den avgörande är att vi har förstått vidden av klyschan "hårt jobb lönar sig alltid"

Hur fan ÖHK-dam kan undvika att bli bland dom 5 bästa i Allsvenskan och få kvala till Elitserien är för mig en gåta.

Är mkt orolig för Blå-Vitt och förstår inte hur man kan spela med en forward vs Qviding. Jag menar att lag av den kalibern skall köras över med en 3-4 baljor. 1-1=kalkon!   

B-laget

Igår spelades sista omgången för vårat utvecklingslag, BK HEID U/Team Aspero, och det blev en solklar seger vs Kortedala 31-21. Ett gäng med starkt kämpande och laglojala spelare fick nu en mkt välförtjänt bronspeng. Starkt jobbat!

Jobbiga att möta

Det bästa omdömet vi har fått denna säsongen är att "vi är jobbiga att möta" och det tycker jag är underbart. Det karaktäriserar väldigt väl oss som lag med allt vad det innebär: att alltid ha en bra inställning, aldrig ge upp och kämpa utav bara helvete.

Matchen idag vs Gurkorna var ingen undantag och här krävdes mkt av våra fighter-egenskaper. Vi började knackigt och fick hela 1:a halvlek kämpa i uppförsbacke med som mest ett underläge på 5 baljor. 16-16 i paus känns, utifrån hur det hade sett ut, som vi får vara nöjda med. Sen är vi jävligt starka i 2:a akten och bryter sakta men säkert ner motståndaren och står som segrare 29-25. Besättningen har verligen helt klart för sig att " hårt jobb alltid lönar sig" och då kan jag lova att då når man oxå bästa möjliga resultat.

4:platsen hägrar och en sak är jag helt säker och det är att vi ska göra allt för att ta den!

Kollade Herr-Allsvenskan igår, Kärra vs HPW. En mkt ryckig match som betydde oerhört mkt för bägge lagen. HPW var det bättre laget och vann rättvist, 29-27, men borde avgjort matchen tidigare. Här fick man oxå se hur mkt målvakten betyder och den matchen i matchen vann HPW ganska enkelt. HPW har ett intressant lag och jag är särdeles förtjust i norrlänningen Henrik Johansson som skulle med rätt träning och lust, lätt skulle kunna spela i Elitserien. Nu var Mildings brorsa bäst. Kärra måste förstå att tempot man just nu bedriver är för högt och det medför för många tekniska fel och motståndaren tjänar då på tempot.

Frölunda Hockey vaknade för sent och ett missat slutspel är ett misslyckande av gigantiska mått!

Mitt kära Blå-Vitt är jag orolig för och jag hoppas på ett mkt bättre år i år men vete fan. 

Hoppas svenskarna imon på 5 milen lärt sig av tidigare lopp och ser till att göra livet surt för den stöddige baggen.    
RSS 2.0