Arenan

Igår kom ett fantastiskt och underbart beslut från SHF. Vi får spela våra hemmamatcher i våran egen hall, alltså kanske självklart för gemene man men med bestämmelserna om att man bl.a. ska ha 1500 sittplatser och vi har just nu 1000 så var det inte självklart.. Föreningen kunde presentera en plan för åtgärder gällande hallen under veckan, vilket garanterar 1500 sittplatser mm, och SHF tog ett snabbt beslut att ge ett ok. En stor eloge till klubbledningen!
Vikten av att spela sina egna matcher i sin egen fästning kan inte underskattas så för mig var detta ett grymt viktigt besked.
Lagbygget fortsätter oxå och nyheter gällande besättningen kommer med ojämna mellanrum.
 
Bollklubbens damer som en del trodde var på dekis presenterar två mkt bra nyförvärv. Susanna Andreasson från IKS och comebackande Maja Strååt, kommer att tillföra spetskompetens. 
 
Mårts har kvar jobbet och SWE är i semi vs finnarna i hockey-VM. Jag kan lova att segern aldrig hade blivit ett faktum utan bröderna Sedin. Med det vill jag egentligen ha sagt att spelarna som gör skillnad avgör alltid tuffa matcher. Fimpens straff är ju oxå görviktig och jävligt bra och visar prov på ett mkt starkt psyke.
 
Idag blir det lite fingång nere på Aranäs Open.
 
Democrat vinner sista avdelningen på dagens V7:a. Spika den!
 
Trängselskatt i Götet. Vilket jävla skämt!

Inför

Idag är det fest för alla handbollsfrälsta med dubbla finaler i Götet. Tänkte ge mitt tips inför drabbningarna.
 
Damerna först. IKS vs Lugi, för mig det givna finalparet inför säsongen och ibland har man tydligen rätt!
Vinstmaskinen IKS känns överlägsen på dom flesta punkter och bör vinna drabbningen relativt enkelt. Bredd, tyngd och tempo är ingridienser som gör IKS till storfavorit och allt annat än guld är ett misslyckande.
Har då Lugi ingen chans?
Två saker kan få vinrött att skrälla. 
1. Emma Friberg, talangen med en grym spelförståelse vinner målvaktsmatchen och stänger igen i kassen.
2. Lugis 9 metare matcher IKS dito. Alltså Adler bombar. Anna Olsson hittar samma form hon hade innan hon flyttade till Köpenhamn förra äret=landslagsklass och Hagman lyckas med allt.
Tror ändå på seger för IKS med 26-19.
 
Herrarnas kamp står mellan två tränare skolade i Drottandan men med två helt olika filosofier.
Stilrena och tryggt grundspelande Halmstadsgänget med ett grundtänk som ofta involverar hela laget. Drott som oxå blivit mkt effektiva spelar det mest tålamodskrävande spelet i Elitserien.
Kristianstad däremot med ofta individuella prestationer lr avtal mellan 2-3 spelare. Kanske kan kalla det lite tyskt tänk.
Tror på 25-23 till skåningarna.
 
I slutet på säsongen är det alltid en del spelare och ledare som inte får förnyat kontrakt. Då finns det alltid folk som tror att då skulle man kanske göra ett sämre jobb för att man oroar sig för framtiden. Tror det är precis tvärtom för då kämpar man lite ytterligare för att få ett nytt avtal någon annanstans och kanske lite "att nu ska jag fan i mig visa dom".
 
Mitt gäng gick till Elitserien efter en mkt dramatisk kvalserie. Mkt nöjda och lyckliga är vi efter en förbannat lång säsong men det är ju inget problem att köpa när det slutar med avancemang. Nu gäller som alltid "att jobba hårt"
 
NHL-slutspelet är nåt som jag gillar skarpt och är vida överlägset ett B-VM. Svensk klubbarna Vancouver, redan ute, och Detroit har det tufft. Chicago tar det till slut.
 
På lördag blir det Blå-vitt vs HBK på Gamla.
RSS 2.0