lite av varje

Match med besättningen idag vs HPW på ön. Näst bäst i stan står på spel, efter RIK, så kampen har sitt intresse även om inget av lagen kan nå Elitserien. Vi torskade i höstas och hoppas givetvis på revansch. På min aktiva tid, även om det var en del år sen, så räckte det att säga derby så var besättningen tokig. Derby för mig är blod, svett och en jävla kampvilja och det vill jag verkligen se ikväll ute i Lundbystrand.

Frasse skall vara kvar som tränare i IKS-herr och där är min uppfattning solklar. Att lägga ett rykte är det enklaste som finns och oftast grymt fegt. 

Glufs-Glufs tar för sig på damsidan. Nu värvas landslagsprövade Elin K från Bollklubben och Filippa I från Spåret. Vad som händer i dom klubbarna är ju inte så noga bara man får ta vad man vill. 

Håller med Nollan om att Natta Hagman är given till OS. Det sa jag redan till förra Mästerskapet och min tro är om möjligt nu ännu starkare. Belackare talar om att hon spelar för lite på kanten vilket jag tycker är skitsnack. Hajas spelade nästan uteslutande på 9m i klubblaget och kanske är vår bästa v6:a någonsin.

Någon skrev efter IKS vs ÖSK: Bundsen till Landslaget! Jag kan lova att det finns mkt bättre mv i Elitserien exempelvis Ia Olsson i Eslöv lr KC i HEID lr Åstrand i Lugi lr Filippa I i Spåret. Målvakter som dessutom står i stort sett varje omgång.

Frölunda Hockey går som tåget och helt plötsligt är förra årets coach, Kenta, inte längre ifrågasatt. Konstigt att man i vissa experters ögon kan bli så mkt bättre över en sommar!?      

Bollklubben vs IKS

Var i HH idag och kollade derbyt, HEID vs IKS, och jag fick se en riktig gastkramning över 60 min. Kampen var hela tiden jämn och svängde fram och tillbaka. 
HEID levde oerhört högt på en fantastisk hemmamålvakt, KC, som var 52 %-ig, alltså det är en grymt bra siffra i förhållande till motståndet. Den andra lysande stjärnan var Adda som  gör 9 baljor på 12 skott. 
IKS är däremot mer en kollektiv maskin denna säsong när man saknar förra årets superstar, Bella, som när det drog ihop sig alltid fick greja det till slut.
Matchen kunde gått hur som helst men om jag ska sätta fingret på ngt som jag tycker avgjorde  så är det att Bollklubben har hemska 21 st tekniska fel medan IKS klarar sig med 11 st.
Topp tre för mig i drabbningen var:
1. Solklart KC i hemmakassen, helt enkelt lysande
2. Skytten Adda. Nu lika bra som för två år sen och dessutom mer rutinerad.
3. Domarna. Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik som leder matchen bra och ser till att lagen är viktigast på banan.
Som helhet mkt kul att vara tillbaka i HH men tyvärr fel slutresultat. 

Skalpen

Tips till omg 18 i dam-Elitserien:
HEID vs IKS  1.a. Tror det är dax för Bollklubben att ta Partilleskalpen nu. Några saker tycker jag talar för och kanske några andra emot. IKS har med sig i bagaget ngt så ovanligt som två förluster och bägge dessutom rejäla. Viborg borta kanske inte är så mkt att säga om men att få rejält med däng i Lund tror jag tär på självförtroendet. Grubbström som oftast är tungan på vågen i jämna matcher blev både inbytt och utbytt senast. När fan har det hänt förut? KC i hemmakassen går däremot från klarhet till klarhet och enligt uppgift så är toppformen på plats. 9M uppställningarna är relativt jämna och IKS ev utan Jamina ja då är det fördel Bollklubben. Dessa faktorer tycker jag talar för Järnbrottsseger.
Mot skulle givetvis IKS enorma revanschbegär tala. Bollklubben har oxå haft förvånansvärt svårt vs lagen ovanför slutspelsstrecket, endast 6 poäng av tagbara 20 poäng är inte godkänt.
På plats imon i HH ska det bli underbart att få uppleva derbyt från en fullsatt läktare.
Hoppas bara inte Elin går till fel omklädningsrum!?

ÖSK vs Kropps  2:a. Uddevallagänget vinner en målsnål drabbning där Blommans taktiska game-plan avgör.

Skuru vs H43  1.a. Nackagänget större bredd och kunnande på fler spelare tror jag blir avgörande.

Spåret vs H65  1:a. Trots helt röten form på Spåret så vinner man på hemmaplan.

Eslöv vs Västerås  1:a. Hemmalaget fart kan inte Gurkgänget matcha så det blir en ganska enkel Skånevictoria.

LUGI vs Skövde  1:a. Endast baksmälla efter förra matchen kan hindra ny vinröd seger men en skrällvarning är på sin plats.


Med hur mkt folk som helst i Götet utan ett skit att göra. Hur fan kan då vägar och gångbanor se ut som islandskap. Min logik säger att det är väl bättre att göra ngt än inget alls. Varför vågar aldrig politiker fatta beslut som kanske är lite obekväma men fan så viktiga?

Reflektion

Att vinna matcher i Skåne med skånska domare är svårt. Att vinna jämna matcher i Skåne med skånska domare är näst intill omöjligt.
Vi loosade igår vs IFK Ystad borta med en boll och mina farhågor besannades redan innan matchen när speakern berömde pipblåsarna och sa nåt i stil med att det känns tryggt och nu är matchen i säkra händer. Efter kampen kan jag i vilket fall lova att arrangörsstaben var nöjd.
Domarlistan i vår serie, Allsvenskan som räknas som elitiddrott, ligger fast enda till sista omgången som är 22 mars. Här spelar form lr tidigare insatser ingen roll. Spelare som inte presterar vet inte ens om dom blir uttagna till nästa match. Varför måste då pipblåsarna veta det flera månader tidigare?
Klart det finns bra domare och min topp tre är:
1. Nilsson + Håkansson
2. Jonsson + Mäkinen
3. Delle + Engberg 
Vi kommer igen! Det gör vi alltid!

Bollklubben stolta flickor avväpnade Kropps enkelt i veckan, vilket för mig var självklart för klasskillnaden är mkt stor. Tror på vinst till helgen vs IKS som kommer från en seriefinal i veckan vs Real Lugi. Bättre läge för att ta Partilleskalpen kommer sällan.

Capello avgick i veckan som Englands förbundskapten och genast börjar det spekuleras i om det är bra för SWE lr inte.
Det spelar ingen som helst roll och för mig är förbundskaptenens roll rejält överskattad. Fk skall ta ut rätt spelare, ge dom rätt roller och en god spelidé. Övrigt sköter klubbtränarna vad det gäller form, fys osv. Englands öde hänger nog framförallt på hur väl alla spelares ego funkar i truppen och där har givetvis förbundskaptenen i sin tydlighet en mkt viktig uppgift.

Blå-vitt gör en härlig satsning mot toppen efter några säsongers ökenvandring. Bästa nyförvärvet kom redan förra säsongen och är Philip Haglund. En riktig pjäs i mina ögon!

Parkeringsvaktshögskolan söker elever och efter fullgjord utbildning får man dela ut bestraffningar!       
RSS 2.0