Guldhjältar

Match idag vs IVH och en drabbning som hade mkt kämpaglöd och moral men mindre skönspel. 25-25 blev det och vi jobbar hårt på att få pusselbitarna i vår spelidé att sitta på rätt plats. Stundtals ser det riktigt bra ut och ibland mindre bra. Vi är återigen starka i slutet och ger oss aldrig och med facit i hand är en poäng ok även om vi på förhand givetvis hade hoppats på vinst.
Vi är fortfarande obesegrade och uppfattas förhoppningsvis som jobbiga att möta vilket kanske är det bästa betyget ett lag kan få.
Skoj oxå att en del publik börja hitta till hallen och ett lag får som bekant den respons det förtjänar och vi skall se till att förtjäna styrkornas bifall.

Vill passa på att gratulera min kompis Blomman i Kropps dam till årets första seger. En tränare som vet att träget och hårt jobb lönar sig och i år kanske inte har den bästa besättningen men utifrån det formar en fungerande enhet. Starkt!

HIF tar GULDET framför plastgräs-primadonnorna från Borås. Blå-Vitts gamla guldhjältar Conny+Reine står vid rodret och är värda all respekt.

Tror att Ljubo hade sju! lårkakor när han spelade VM-final. En tanke bara till Er som ibland har lite känning. Bit ihop för fan!

Fågeln

World Cup för damer i Danmark är avslutad och SWE gick inte heller denna gång till helgens slutspel. Mkt fokus har legat på vilka spelare man har saknat och kanske fanns ursäkten klar redan innan om man skulle missa semifinal. Lilla Bollklubben hade tre spelare med, mkt starkt, och man har det laget mn har oavsett sjukdomar lr skador. Jag kan lova att alla andra länder oxå saknade spelare alternativt testade nya spelare. Knappt godkänt blir mitt omdöme för det är ändå slutspel som räknas.
Mina betyg på besättningen blir följande:
MV: Bra. Grubbström outstanding medan Kain har en bit kvar till landslagsform.
V6: Underkänt. Både Boson och Helleberg vill mkt men verkar nästan ha en övertro på sig själva. Ändå givna till VM
M6: Gdk. Wiberg borde bara spela försvar, Flognman kan spela bägge vägarna och Ågren borde få nästan all tid framåt.
H6: Bra. A W-F som alltid säker och levererar som vanligt. Hagman en en oerhörd talang och borde kanske få mer speltid och hade varit given på exempelvis V6.
9M. Bella överlägsen tätt följd av Alm som imponerade grymt mkt. Övriga måste höja sig rejält för att bli aktuella för VM. Heidarna Elin som började bra men mattades lite under resans gång och Carro som absolut borde fått mer speltid när det inte fanns ngn annan vänsterhänt H9:a får godkänt och var väl antagligen med, som det heter, för att se och lära.

Tips till omg 3:
IVH vs Skuru 2:a. Västeråslaget har fortfarande svårt att övertyga så ett pånyttfött Nackalag känns aningen bättre.
Kropps vs H43 2:a. Förväntar mig en jämn match men tror att Lundalagets högre tempo fäller avgörandet.
H65 vs ÖSK 1:a. Här kommer skånskornas första Elitseriepoäng vs ett mkt svagt ÖSK.
Skövde vs HEID 2:a. Elin K sa efter segern vs Lugi att Bollklubben är bäst när man slår ur underläge(som alla andra svenska lag) men med tre landslagstjejer i SWE och en i ENG så känns det som man är favorit i dom flesta matcher. Skövdes dilemma just nu är defencen där Larsson, Wallther och Wilén saknas från förra säsongen.
Lugi vs Spåret 1:a. Vinrötts unga besättning måste börja vinna efter att ha blivit utskåpade av Bollklubben.

Fågeln Stahre till mitt kära Blå-Vitt ihop med min gamla kollega från Angeredsgymnasiet Magnus Edlund det måste ju bli rätt.

18.9

Två goa poäng fick vi med oss igår hem på tåget från Sth. Vi böjade knackigt och i första halvlek skulle man kunna tro att vi var kvar i Herrljunga. Vi bestämde oss i halvtid att spela tillsammans och då är vi också ett bra handbollslag så segern blev till slut enkel, 34-27 vs DIF.. Man brukar säga att det tar två år att få ett lag helt samspelt och den tiden har man nästan aldrig i ett Elitlag utan spelare kommer och går.. Så våra två första segrar är mkt viktiga eftersom jag vet att vi blir bättre och bättre under säsongen och hög kompetent finns det i besättningen.

Ett lag som däremot är samspelt är Bollklubbens stolta damlag som igår i vinsten vs Lugi gör 90% av målen på spelare som tränat tillsammans 1 år lr längre, medan siffran för skånskorna är att där görs målen till 80% av nyförvärv. Mål bästa Amon, Elin och Adda kör ihop för 3:e året. Adda har det varit lite tyst om på försäsongen och då är det fantastiskt roligt att läsa att hon är ordentligt på gång igen. Med den bössan så ska det bara smälla! Kontinuitet är grymt viktigt i alla lagbygge och där är HEID.s damlag ett föredöme. Starkt jobbat Walle!
Jag hade ju tippat hemmaseger och är självklart inte det minsta förvånad utan tycker att Bollklubben just nu är bättre än "Real" Lugi.

Frölunda Hockeys tre inledande vinster imponerar!

Lästa på första sidan i G-T att prinsessan Madeleine skulle behöva börja arbeta, hon skulle vicka för Victoria. Stackars prinsessan, vilket trauma att behöva arbeta!

Omg 2

Imon ställer vi kosan mot huvudstaden för drabbning vs DIF. Det är ett gäng som igår vann premiären vs Hästö efter ett ngt ryckig tillställning, alltså spelet gick mkt i vågor som är ganska vanligt tidigt på säsongen. Vi är nöjda med segern och skall göra allt för att få med två nya pinnar hem från Sth.

Tips till omg 2 i dam-Elitserien: BK HEID vs Lugi 1:a. Ett mkt revanschsuget hemmalag upprepar triumfen från förra säsongen och vinner med ett par baljor. Från säker källa har jag oxå fått höra om en mkt intressant come-back!
Skuru vs Spåret Kryss. Två lag som övertygade i första omgången. Tror på en målsnål tillställning som passar Spåret bäst.
ÖSK vs Skövde 2:a. Stor klasskillnad och en övertygande bortaseger.
Eslöv vs H65 1:a. Hemma i plasthallen ger inte Eslöv bort många poäng.
IVH vs Kropps 1:a. Hemmalaget har på pappret en bra besättning men har förtvivlat svårt att övertyga. Här blir ändå segern enkel mest beroende på att Kropps ännu inte räcker till.

Milan spelar oavgjort vs Barca på bortaplan i Champions League, utan Zlatan. Kanske tur att han fick ont i ljumskarna!?

Som ny tränare i Blå-Vitt ser jag gärna Jörgen Lennartsson!

Skarpt läge

Idag smäller det i vår säsongsdebut vs Hästö. Ett förväntansfullt och laddat hemmagäng skall göra allt för att bägge poängen skall stanna i Götet. Nu väntar en promenad med Svea och lite goda funderingar.

Allvaret har börjat

Dagen har bestått av en långpromenad med Svea och sen var jag prisutdelare på GBG- cup. Alltså en härlig dag i återhämtningens tecken.

Seriespelet har börjat och ngt överraskande loosade Bollklubben vs ett skadedrabbat Spåret. Precis som jag har sagt hur många gånger som helst så är försäsong inget annat än förberedelser för vad som komma skall. Ändå ngt förvånande att Spåret vann så enkelt. Bollklubben kommer alltid igen!

Herr-Allsvenskan öppnade med Rimbo seger i Karlskrona vs Hästö och Skånela triumf vs DIF. Vikingahallen i Märsta är aldrig lättspelad, det vet jag av jobbig erfarenhet.

Ord på vägen: förtroende får man inte, det erövrar man!

Tips

Jag kommer som jag sagt tidigare att tippa varje omgång i dam-Elitserien och hoppas att min erfarenhet från dom 5 senaste säsongerna i serien som tränare skall komma väl till pass. Premiär är alltid lika oviss men jag tycker mig skönja en del klara favoriter. Man kan säga att generellt sett så skräller väldigt sällan ett sämre lag vs ett bättre och så har det alltid varit i dam-Elitserien.
Spåret vs BK HEID, 2:a. Ett mkt formstarkt bortalag, med tre landslagstjejer: 2 st i SWE och en st britt, vinner klart vs ett ngt skadedrabbat hemmalag. Skulle tro minst 5 kassar emellan. Tre saker kan hindra bortasegern och det är: hemmahall, Idéhn stänger igen och Ryde på bänken.
Lugi vs ÖSK, 1:a. Klasskillnaden är enorm och skulle inte bli förvånad om det blir 15-20 mål emellan.
IKS vs IVH, 1:a. Tror "nya" IKS väldigt gärna vill visa att man inte står och faller med Bella. IVH räcker inte alls till här.
Skövde vs Eslöv, 1:a. Två lag som jag upplever har blandat och givit på försäsongen. Hemmaplan avgör.
H65 vs H43, kryss. Tror på en knallhård och otroligt jämn drabbning.
Kropps vs Skuru, 2:a. Skuru mkt bättre i grunden vs ett nytt Kropps.

Kollar just nu på Finnkampen och det är oerhört mkt ursäkter. Känningar, vind och all jävla skit. Bit ihop för fan!

Blå-Vitt byter tränare till nästa säsong och i mitt tycke helt nödvändigt för vidare utveckling. Vi ska ju vara ett topplag!

Tips till Dam-Elitserien

Försäsongen är snart slut och alla förberedelser är klara. Mitt tips bygger framförallt på slagkraft i truppen och coachens kompetens. Resultat på försäsongen är viktigt men långt ifrån avgörande.

1. LUGI.  Bästa truppen och skall man slå dom så bör man möta dom tidigt innan Sabina har gjort come-back och hittat matchformen.
2. IKS.  Lite på gamla meriter och kommer få svårare än man tror att ersätta Bella. Hur reagerar man som lag när förlusterna kommer oftare än tidigare?
3. HEID.  Försäsongens absolut bästa gäng där man gått fram som en ångvält. Har nu två landslagstjejer vilket är otroligt starkt av den lilla klubben. Bästa värvningen=Walle som damansvarig.
4. Skövde.  Känns som vanligt sega på försäsongen men kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.
5. Spåret.  Kämpastarka och svårslagna men jävligt beroende av Idéhn i mål.
6. Skuru.  Måste bli stabilare. Förra säsongen kändes det som varje match var antingen fågel lr fisk.
7. Eslöv.  Förra årets finalist rankas ner helt och hållet beroende på tappet av Anna Olsson som kommer att saknas enormt.
8. H 43.  Tufft andra år men tror ändå på klubbens första slutspel. Stark organisation och en ledning som vet vad dom vill.
9. IVH.  Viljan saknas för ofta. Vad vill man? Har annars material för att komma mkt högre.
10. H 65.  Harris får vrida ur allt ut truppen så kanske man kan överraska. Hemmaplan känns som extremt viktig.
11. Kropps.  Sorry Blomman, som är en vinnarskalle, men besättningen räcker inte till.
12. ÖSK.  Jumbo och frågan är om man tar mer än 2-4 poäng.
Tips till omgång ett kommer inom kort.
Va fan gjorde Zlatan på plan igår vs världens sämsta landslag, San Marino. Tog en promenad kanske?

Om olika ting

Försäsongerna för lagen är snart slut och ev återstår ngn match innan allvaret börjar. Frågorna man kan ställa är: har vi tränat tillräckligt bra? har vi mött tillräckligt bra motstånd? Detta är saker tränarna kan påverka och då gäller det att ha gjort så rätt som möjligt för ingen kan klaga på tiden med vår extremt långa försäsong. Och kom ihåg skador har alla lag!
Vi i ÖHK hade vår näst sista match igår vs mitt gamla lag(89-90), Borås HK. En match som vi sprang igenom på ett bra sätt och fick dra dit många kassar, 39-22. Kärra återstår på torsdag och hittills går försäsongen enligt mall.

SWE loosade vs Ungern och Wendt fick med rätta mkt skit men mittbackarna understöd under hela drabbningen var usel. Z gick som vanligt runt i anfallet men får givetvis inte kritiseras, murvlarna bockar och bugar oavsett om det presteras lr inte. Jag har ganska länge sagt att Svenssons bäst före datum har gått ut och tyckt det varit patetiskt när frågan har ställts om han lr Källström skall spela. Källström är given och bör kompletteras med Wernbloom.

Emma Green misslyckades i höjdhoppet och såg som vanligt inför varje hopp ut som om världen skulle gå under. Experten Bergqvist observerade detta som jag skrivit om tidigare. Undrar om hon läser bloggen? Emma kanske behöver byta tränare!

IKS herrar till Champions League. Jävligt starkt gjort med stundtals en ny 9m-uppställning med Berggren, Schefvert och Albrechtsson. Min gamle elev blev matchhjälte Pedda i mål. Grattis!      
RSS 2.0