Revansch

Revanschens låga brann stark igår i Heidhallen när vi kämpade ner Spåret. Besättningen går nu som tåget och formen är särdeles god men som bekant är form färskvara och då gäller som alltid att jobba ännu hårdare.

Varför säger alltid friidrottare att dom har känningar både här och där? Nu fick Emma Green stå över ngn tävling för hon hade känning. Tänk om handbollsspelare skulle känna efter då hade fan inte ett enda lag haft full gäng.

mm

Ett tag sen vi mötte Skuru men måste bara säga att det kändes rätt gött att kunna sitta tillbakalutad och se besättningen vinna komfortabelt. Minns ändå att vi förra säsongen loosade med 15.

IKS-stjärnan Gulldén till Viborg, föga förvånande och rätt beslut tycker jag. Igår i radion ondgjorde sig Abbe, som jag för övrigt gillar, över att IKS bästa spelare försvinner och lite grann åt hållet "tyck synd om oss". Då finns det många klubbar det borde va synd om i vår lilla liga. IKS har redan till nästa säsong värvat Ahlm från Kropps och med det troligtvis skjutit Uddevalla klubben i sank. Betänk att IKS alltid, med väldigt få undantag, kan köpa vad man vill i landet. Tror inte man nöjer sig här utan kommer säkert att värva ytterligare minst en färdig spelare. Jag lipar inte över detta utan säger "money talks". Min kompis Grauers däremot önskade lycka till och räknade in övergången.

Förstår inte varför inte RIK har lånat målvakten Johannesson från IKS!

SWE i semi och jag är inte lika överraskad som alla andra verkar vara. En bra lottning och hemmaplan är faktorer som betyder grymt mkt. Den stora matchen är vs CRO som man fick att totalt vika ner sig. Idag tror jag däremot att det tar stopp FRA känns ruggiga. Jag lovar att Carlén spelar

Hoppas att fotbollslandslaget kan få en returmatch vs Botswana lr varför inte Swaziland.

Trängselskatt=vilken jävla dynga! 

SWE

En av mina nyckelteser besannades igår nämligen "att bra lag kommer alltid igen". Svenska laget gjorde en riktig skitmatch vs Argentina, inget snack om det och heder åt Jernemyr som var brutalt ärlig och inte hycklade. Räfs och rätta ting sen ny insats vs Polen.

Igår var SWE som SWE måste vara engagerade, laglojala och rejält förberedda. Klart mer taktiskt slipade och väldigt lyckliga när man till slut sätter Larholm som play-maker. Det var ändå ett klassiskt svenskt lagarbete som bärgade segern. Tror nog att förbundskaptenerna är jävligt glada att dom svalde stoltheten och tog försvarschefen Jernemyr till nåder. Han är grymt viktig för den här besättningen.
Polen skall inte överskattas som är ngt skadeskjutna, en del spelare är "over the hill" samt att SWE skall vinna hemma i ett fullsatt Scandinavium. Tror tyvärr inte att SWE vunnit i en fullsatt borg i Polen, bara för att sansa lovorden lite grann.
På genomgången inför vår match vs Skuru tippade jag svensk seger med 4 bollar, mkt nära.

Nästa runda ger segrar vs Serbien och DK i sista matchen som då redan är klara för semi-. Nyckelmatchen står vs Croatia och förhoppningsvis betyder då hemmaplan allt.

Fotboll: Sveriges C-lag vs Botswanas B-lag, 2-1. Visste knappt att landet fanns och vem fan bryr sig om en sån match.

Alvaro Santos går från Sällskapet till Makrillarna och ordf Ranäng firar med tårta. Gais verkar ta allt som är gratis så om du har nåt på vinden så ring dom kan säkert hämta.

ÖHK dam skulle springa hem Allsvenskan. Nu sladdar man på undre halvan och senast torsk vs Kexlaget som ligger näst sist. Vad händer? lr snarare vad händer inte?

Ord på vägen: som du själv vill bli behandlad, behandlar du andra!  

Lite sent, men

Drabbning vs Kärra i helgen som jag tycker att vi hanterade på ett bra sätt. Absolut inte den bästa matchen vi har gjort men tycker ändå att vi avfärdade Kärra på ett formstarkt sätt. Det var en match som skulle göras och arbetssegrar är nog kanske ändå dom godaste. Jag sa till mitt lag att är ni tillnärmelsevis lika nöjda med den här segern som  tränarn så är ni jävligt nöjda. Nya insatser till helgen vs Skuru.

Är smått imponerad av hur Kärra, herr, har fått till försvarsspelet. 18 bollar in i derbyt vs ÖHK=starkt.

Kvarnby dambasket var ett slutspelslag så gick bästa amerikanskan sönder. Umeå hade endast en seger och man skaffade en amerikanska. Lagen möttes i helgen och givetvis vann Umeå! Kan inte va svårt att va basketcoach= skaffa nån lr några importer så går det bra lr tvärtom så går det åt helvete. Lagbygge är inte att tänka på.

Kallio får inte förlängt kontrakt i VF Hockey och det blir ramaskri i media. Samma media som tidigare kritiserat ledningen för att inte agera och ha någon idé. Jag tycker klubben gör helt rätt, tycker man inte Kallio är värd sin plats och pengar nästa säsong så skall givetvis inte kontraktet förlängas oavsett om Kallio gärna för alltid vill bosätta sig i Götet.

SWE:s insats hittills i EM är klanderfri men vi skall oxå veta att några toppnationer har vi ännu inte mött. Gruppen känns som en motorväg till mellanrundan. Larholm=viktigaste spelaren!    

Div.

Får många frågor om vad jag skall göra efter HEID-tiden. Helt ärligt, inte en aning men varför ha bråttom.

SWE kommer att gå till semifinal i VM, hemmaplan är alltid en jättefördel. Finalen kommer att stå mellan Frankrike vs Island.

Imon är det dax för årets första sittning. Hoppas hinna klart framsidan på tre timmar. 

Söder om Hallandsåsen

En av mina skönaste triumfer uppnåddes i söndags när Bollklubbens stolta Damlag bröt ner Lugi med 9 baljor. Skönast så till vida att vi under alla våra resor till Skåneland sällan har fått ställa kosan hemåt med en vinst i bagaget. Taktik och match plan som man lägger upp inför matcherna funkar inte alltid till punkt och pricka beroende på att matchförloppet sällan blir fullt ut som man tänkt sig. Undantaget var nog i denna matchen för här var händelse schemat precis som man hade hoppats så man kunde egentligen bara bocka av. Vi jobbar stenhårt för att sätta vårt spel och just nu känns det som känslan och flytet är på plats. En stor eloge till Dragan & Alice som heller inte försökte med några bortförklaringar utan rakt och ärligt gratulerade och erkände att vi var bättre för dagen. Jag kan lova att så inte alltid är fallet.

Kollade Kärra vs Kropps igår och fick se hemmalaget avgöra på straff i sista sekunden. Kropps har bollen 30 sek kvar och bör spela för en poäng men tar av någon outgrundlig anledning ett katastrofläge på V6. Tränarn står med time-out kortet i näven men får inte in det till sekretariatet. Lim lr? Kärra får bollen och då säger jag till vår MV-tränare att nu avgör Crocodiles med ett inspel från Ehrnbring till Palle. Mkt riktigt inspelet kommer men Palle missar och Kroppskeepern gör en fin fotparad=slut tror alla men... då har domarn hittade ngt=straff och hemmasegern är ett faktum. Säg aldrig och jag säger aldrig att domarna i hanbollsmatcher inte avgör fighter i bedömningssporten handboll.

För mig är det helt ofattbart att vi i Dam-Elitserien inte kan få dom högst rankade domarna som normalt dömer Herr-Elitserien nu under VM för herrar. Man säger från alla håll att det är den bästa Dam-Elitserien någonsin då borde det vara självklart att dom bästa rättskiparna skall blåsa om möjlighet finns. I mitt lag spelar alltid dom bästa spelarna för tillfället svårare är det inte!

Nära

Processen pågår för Bollklubbens stolta flickor. Idag var vi jävligt nära att välta kolossen från Partille men likt förbannat när det blåstes för eld upphör så hade vi loosat med en balja, 21-22. Med processen menar jag att vi hela tiden utvecklas och nu kan utmana alla lag i Elitserien. Stoltheten i sig är att utmana Sveriges i särklass bästa lag med enormt mkt större resurser och att vi då genom ett gediget långsiktigt jobb närmar oss gång efter gång. Samtidigt kan jag inte låta bli att vara avundsjuk på dom stora klubbarna(IKS, Lugi, Eslöv och Skövde) som lyckas skapa utmärkta förutsättningar genom ihärdigt jobb för sina lag. Där är vi inte riktigt än som klubb men skam den som ger sig. Prestationen från besättningen i dagens drabbning är bra men resultatet är grymt surt. 

Sitter för övrigt på min kammare och känner mig ganska urlakad och funderar hur jag ska få ihop våren, alltså tiden, men samtidigt börjar revanschlustan komma och i horisonten väntar nästa uppgift, Lugi borta. Att vara Elittränare i en liten klubb är fan i med ingen dans på rosor men i charmen ligger att få se sitt lag utvecklas över tid. Mitt lag har oxå anammat devisen att "hårt jobb lönar sig alltid" och är det ngt vi gör så är det att jobba hårt.

Resultaten i övrigt denna dag i serien var högst förväntade.
RSS 2.0