Annandan

Torsk vs IKS med 22-26 som förra säsogen för exakt ett år var hemska 19 bollar ner. Processen pågår och förhoppningsvis ger Bollklubbens långsiktiga strategi betalt där vi kan rå på jätten lite då och då. Vi gör som helhet en ganska bra match men där det tar en halvlek att hitta rätt i taktiken vilken måste sitta direkt i returen 6.1. Motståndaren tvingas ändå gå rätt styggt på sina bästa ex Bella vill men får inte byta sista tio när Bollklubben har sin bästa period. Känns som vi använt EM-uppehållet rätt och ytterligare förbättrat fysiken. Vi hade några ingångskriterier i drabbningen som vi var tvungna att sätta tänderna i.
1. Utmaningen. Den tog vi och visade att vi ville vara med och dansa vilket inte alltid varit fallet i Partille.
2. Prestationen. Som helhet är vi tillfreds med vår prestation även om vi för att vara helt nöjda skulle vunnit.
3. Spela fysiskt. Vi tar kampen men lyckas inte komma åt Bella, förmodligen för att hon är för bra men oxå efter att ha studerat filmen från matchen kan jag konstatera att Bella, till skillnad från alla andra, ofta får fortsätta på både 4:e och 5:e steget. Är hon svår att ta innan så blir det jävligt svårt då
Den enda matchen vi vinner är utvisningarna, 5-0 till oss. Om man vinner varje utvisning med 1 mål så är det skillnaden i matchen. En mkt förenklad analys men ändå tänkvärd. Om domarna tycker jag för övrigt inte.
Facit är att IKS vinner rättvist och att Bollklubben garanterat kommer igen!

En mkt trevlig batalj följde efter vår, IKS vs Aranäs. Satt och njöt av matchen lätt urlakad men såg två roliga saker i slutet. 12 minuter kvar leder IKS med 24-18 då slänger Frasse in B-laget och vips har ett vilt kämpande HKA tagit chansen och går nästan ikapp. Så sista 3-4 min får A-uppställningen försöka fixa till det igen vilket inte alltid är så lätt när man har satt sig tillrätta på bänken. Nästa sekvens är när HKA får bollen drygt 30 sek kvar och hittar inte västen. Sekunderna tickar iväg och kakelsättarn jagar förvaltarn som till slut hittar västen. Samtidigt vrålar han till målvaken, som först inte hör, om byte. Då kommer den extra utespelaren in men då återstår bara frikastet som går stolpe-stolpe ut=ridå. Vad som hade hänt med 7 vs 5 utespelare, IKS hade en utvisning, vet man inte men kanske ett kantläge på glödhete Atterhäll. Hur fan Virre kunde hålla sig så lugn under slutsekunderna är för mig en gåta. Va syret slut? Matchen slutade med seger för IKS med ett mål.  

Bollklubben vs halva Landslaget

Mkt har sagts och skrivits om EM-silvret och att det var förbannat bra gjort känns självklart. Jag har listat 4 olika saker som enligt min uppfattning bidrog till framgången.
1. Ett gediget och tålmodigt arbete över tid som nu äntligen bar frukt. Jag är överens med Norges ass kapten, Mia Hermansson-Högdahl, som sa att SWE har haft ett bra lag sedan 2006.
2. Spelarmaterialet brukades på ett föredömligt sätt, alltså man använde fler spelare under turneringen så att den obligatoriska dippen inte kom förrän i 2:a halvlek i finalen, vilket inte är nåt att säga om.
3. Målvaktsspelet. Utan bra målvakter går man inte långt i turneringar. Kain bra i grundrundan sen tog Grubbström över och växte ut till en världskeeper. Vilket jävla genombrott!
4. Torstensson, stundtals kändes som hon bar det svenska anfallsspelet ensam.
Slutligen måste givetvis hela laget hyllas, inkl staben, för inget lag är bättre än dess svagaste länk.

På annandagen är det derby ute i Partillebohallen för Bollklubbens stolta flickor. Det börjar bli en vana att vända serien vs IKS och seriemakarens fantasi känns högst begränsad. Vi ställs mot en jätte som vi resursmässigt inte är i närheten av, tror att IKS omsätter 5 ggr så mkt som vi och då omsätter vi 800 000. Det klart att det har betydelse att motståndaren kan förbereda sig i Europa medan vi är tvingade att genomföra alla våra förberedelser på hemmaplan. Förutsättningarna för lagen blir helt enkelt inte lika ungefär som IKS brukar säga när man möter lagen i Champions League. Lite konstaterande inför annandagsdrabbningen.

Ni som känner till oss i Bollklubben vet att vi alltid ger vårt bästa och när vi ställer kosan till Partille så gör vi det för att göra livet surt för motståndaren. Vi vet att vi är i bra form och tror oss veta att även jättar kan vältas!

En spelare jag alltid har gillat är Mia Rademacher i LUGI nu korsbandsskadad igen. Lider med dig Mia och hoppas verkligen få se dig snart på planen igen.

GOD JUL alla trogna och inte bara ja-sägare.     

Semifinal+Kropps

Svenska damlandslaget i semifinal i EM, smaka på den=grymt. Jag är inte lika förvånad som många andra över framgången för det har varit ett långsiktigt bygge, ända sedan Schefverts tid, som nu äntligen får skörda frukterna. För mig är detta landslaget ett gediget bygge som pågått över tid med en väldigt god blandning av rutinerat och ungt. Vet oxå att klubbarna där spelarna lägger mesta tiden, nånstans mellan 200-250 träningspass/år, blivit mer medvetna om vad som krävs av en Elitidrottare. Med stolthet konstaterar jag att jag tippade minst semifinal innan turneringen.
 Tänkte innan semifinalen ge mina betyg på spelarna hittills i turneringen. Kriterierna är prestation, förtroende hos förbundskaptenen och betydelse för laget. Skalan är:
5= mkt bra. Grubbström, Torstensson, Gulldén
4= bra. Kain, Boson, Wiberg, Flognman, Wiel-Fredén, Johansson
 3= gdk. Helleberg, Hagman, Islas-Helgesson, Roberts, Jacobsen
 2= uk. Wallén, Wallther
 1= kass. ingen
Jag har varit rättvis och ganska hård i min bedömning men detta är min syn på vad man har levererat. Snart dax för drabbning= UNDERBART och ett mkt härligt skräll läge.

På hemmafronten pågår förberedelserna inför omstarten av Elitserien vs IKS på annandagen. Vi har mött Kropps x 2, hemma och borta. Det har gått precis som jag hade hoppats, vinst hemma 23-20 i en match som påminde om ett preparélopp i trav lr en träningsmatch i augusti. Igår kväll i Uddevalla var det en klar förbättring, som alltid en tät defence men oxå ett snabbt kontrings- och anfallsspel. Slutresultatet 32-22 till Bollklubben.

Efter matchen hemfärd med min kompis Kent i snöfallet, när ska den här skiten sluta falla? Vi siktade in oss på en 150 g m bacon och var jävligt hungriga. In i Kode och där va shappet stängt. Ok tänkte vi då tar vi Kexstan, oxå stängt=ridå. Till slut kom vi till Odinsplatsen, vrålhungriga men i gengäld va burgarn mkt fin. Så en härlig fredagskväll med besättningen och kompisen Kent slutade på ett utomordentligt sätt.

EM hittills

Det har redan skrivits spaltkilometer överallt om den härliga segern vs Norge och jag kan bara stämma in i hyllningskören=fantastiskt! Man kan rabbla upp hur många positiva omdömen som helst men jag nöjer mig med att säga att prestationen var fulländad.

För mig som tränare i Elitserien så gläds jag nåt oerhört när 6 av 7 i förstauppställningen spelar i vår serie hemma Sverige(Grubbström, Boson, Wiberg, A W-F, Jacobsen och Gulldén). Det var inte för så längesen förståsigpåare sa att du måste till Danmark för utvecklas. Av dessa är tre hemvändare från just DK men tre har faktiskt aldrig spelat nån annanstans än i Elitserien. Det bevisar att serien hemma förmodligen är den bästa någonsin, vilket i och för sig många har tyckt redan tidigare. Jag skulle nog vilja säga att serien har varit ganska bra över en längre tid för annars hade inte våra unga spelare ha utvecklats till det dom nu är. Klubbar som inte har några landslagsspelare just kan sträcka på sig för nånstans måste spelarna få matcher och där är vi alla delaktiga. 
Vår produkt är jävligt bra och där fostras nuvarande och framtida landslagsstjärnor!

Bollklubben sliter på under EM-uppehållet coh försöker skapa en så bra platå som det överhuvudtaget är möjligt inför omstarten. Tis och fre möter vi Kropps hemma och borta som sparring och för att få upp matchtempot. Vi har tyvärr drabbats av ett tungt avbräck när vår lagkapten Webb blev knäskadad på landslagsuppdrag med England. Nu jobbar vi på att hitta en så bra ersättare som det går på marknaden. 

Slutspel

Imon börjar allvaret för SWE och då är det dax att leverera igen. Man har gjort det bra hittills och betvingat alla lag i grundrundan och mer kan man givetvis inte begära även om jag tror att SWE:s grupp var den lättaste. Min bedömning är att varken NL lr Ukraina tar några poäng i mellanrundan därför blir kamperna vs UNG och FRA helt avgörande. Poäng vs Norge måste ses som ren bonus. SWE känns oerhört gediget och står inte och faller med någon spelare så för mig är semifinalplatsen väldigt nära. Utgångsläget som skapats är ju utomordentligt!

Den absolut bästa drabbningen jag hittills sett i EM är överlägset DK vs RUM. En match som hade det mesta inkl två domare som sista kvarten svalde pipan varje gång RUM anföll och då vände DK på steken. Tempot och prestationerna var mkt bra och en fanatisk hemmapublik bar fram sina danska hjältinnor till segern.

Idag var jag och kollade på ÖHK vs Hallby i Allsvenskan. Matchen tog sig ju längre den gick med hemmalaget hela tiden i förarsätet och kändes avgjord vid flera tillfällen. Hallby kvitterade med matchens sista skott och överraskade mig positivt med en härlig kämpaglöd. Här fanns tyvärr ingen fanatisk hemmapublik och jag räknade dom faktiskt inkl småbarn, 91 st=fullständig kalkon. ÖHK är rätt bra nu och värd en större publik men var den är det vete fan.

Fick oxå höra en del rykten om min egen framtid under matchen!? Kan bara konstatera att väldigt många tror sig veta mkt och jag själv inte ett skit. Thailand kanske.

Ukraina

Återigen en övertygande seger. Jag brukar säga att man kan inte hjälpa vilka man möter och idag var det mot ett sällsynt uselt Ukraina. SWE gör ett beställningsjobb och dom skall oxå göras. Motståndarna tvingades använda tre målvakter, dock inte samtidigt vilket kanske hade behövts och i synnerhet i 2:a halvlek var man helt oorganiserad. SWE gör det som sagt ok och kan använda alla 16 spelarna vilket givetvis är bra men säger oxå en hel del om motståndarens styrka. Just nu ser det jävligt bra ut överlag det enda som kan oroa mig är att vi släpper lite för mkt mål och då har ändå Kain vart utmärkt. Sen får vi väl hoppas att Torstensson får fortsätta skjuta ostört men jag tror att dom flesta lag inte kommer att göra som Ukraina, alltså hänga tvätt.
Per Johansson har nåt stort på gång!
Topp tre: 1. Boson, mål från alla positioner 2. Kain, stabil igen 3. A W-F, kontringarna
Snart stundar en högtidsstund, final i World Cup SWE vs DK!

EM

Underbar match och en oerhört viktig seger vs Tyskland. Jag och besättningen såg matchen tillsammans i residenset på Åttarörsgatan. Flickorna tycker alltid det är lika underbart i det vackra Järnbrott. Vi tippade matchen och jag hade rätt i differens,alltså två upp till SWE men 25-23. Hultas vann med det helt korrekta 27-25.
 Jag var innan matchen helt övertygad om svensk seger och tror stenhårt på semifinal. Tycker till skillnad mot en del andra att SWE har hamnat i en relativt enkel grupp. Tyskland är vi oftast jämna mot, alltså sett över alla matcher på slutet. Ukraina var det mkt längesen dom var nåt att ha och Holland som har blivit mkt bättre håller inte alls Sveriges klass. Sverige och Norge från denna halvan till semi har varit mitt tips ända sedan lottningen. Topp tre: 1. Kain, sitt livs match 2. Islas Helgesson, vad jag förstått oxå bäst i test(fysen) 3. Gulldén, play-maker och trea bakåt
Jag har inte fått hybris utan tror stenhårt på detta laget så idag skall Ukraina avfärdes på klasslagets vis.
 Sist vill jag gärna nämna min gamla elev, Jamina som gör det så jävla bra. Respektlös och med ett gött mod precis som jag känner henne.

Innebandy VM vilket jävla skämt och en helt osannolik kalkon turnering. Två lag är bra, SWE+FIN, resten är i fallande skara kass. Låt SWE+FIN göra upp i bäst av 7 matcher direkt så slipper vi alla löjliga resultet på vägen.

Beslut

Tänkte skriva en kortis, eftersom det nu är offentligt, om att jag lämnar Bollklubben efter säsongen. Mitt beslut har växt fram under hösten och när jag hade bestämt mig så var det en självklarhet att så fort som möjligt meddela min klubb, förra tisdagen 23.11. Mitt kontrakt löpte på 1+1 år och kunde sägas upp senast 110131. Att då göra det såhär tidigt ger ju klubben mkt bättre tid att påbörja jakten på ny tränare och hitta bästa möjliga lösning.
Jag är just nu inne på mitt 6:e år med Bollklubbens stolta damlag och vi har haft och kommer att ha många roliga stunder tillsammans. Min summering kommer givetvis efter säsongen men vad jag fram till dags dato är mest nöjd med är att ha skapat ett hårt jobbande Elitlag som just nu är klar tvåa i Götet efter IKS, visserligen Partille men ändå. När jag och några andra började med detta var vi 7:a, bakom IKS, Kärra, ÖHK, KHK, Torslanda och Sport.   

Mitt mål nu är att göra lagets bästa vår hittills. Mitt engagemang och min hunger att göra detta tillsammans med laget jag trivs grymt bra med är oerhört stor. Alltså tom kanske ännu större än innan beslutet om det nu går.

Rustan och IKS bestämde sig förra säsongen att gå skilda vägar i början på november och ungefär ett halvår senare vann man SM-Guld tillsammans efter en mirakulös vändning vs Drott. Bara så ni vet!

ÖHK:s damlag är med stormsteg på väg mot Elitserien, skall enligt uppgift inte förlora en match till.

MV-tränare Fikret i Kärra har fortfarande en hel del att göra, 42 insläppta igår vs Hallby.

Är mkt glad att Frölunda Hockey börjat vinna ett gäng matcher på raken.

7 rätt på V75 i helgen, 3712 kr in=mkt trevligt.  
RSS 2.0