Gurk-stan

Igår var vi på resande fot med Bollklubben. Vi åkte från Heidhallen 11.30 och kom hem 03.00 i morse för att spela 60 min vs Västerås i Gurkstan. Det kostar på att vara Elitspelare.

Vi möter ett Västerås som har legat oerhört lågt under försäsongen och på nåt sätt gillar att lura i vassen. Vi själva har pga en mkt bra försäsong blivit topptippade. Enligt mig har Västerås ett bättre gäng än förra säsongen. Man har blivit av med Sofia O och Brandberg som inte hade nåt lyckat föregående år. Förstärkt har man med Malic, från DK, Elsa P har tagit Brandbergs plats och den största förstärkningen Lova Liif, central gestalt i försvaret och en mycket bra linjespelare. Alltså ett bättre IVH.

Vi själva har, och har fått höga krav på oss. Vi gör det jävligt bra igår i 45 min då vi visar hur fartfyllt och engagerat laget verkligen kan spela denna säsongen. Tyvärr så blir sista 15 min ordentligt sämre så bara en poäng kommer med hem till Järnbrott.

Efter matchen jublar IVH som man vunnit nåt väldigt stort medan HEID spelarna deppar. Så olika kan man se på en poäng till vardera lagen. Då ska man ändå betänka att förra säsongen så körde IVH över oss med 10 bollar. RESPEKT!

Man vinner och förlorar som lag och laget går stärkt ur bataljen med vetskap om att tiden tas i mål. 

På lördag är det ny bortadrabbning vs Kropps. Där är min gamle chef sen Wasait-tiden, Willram, ny kanslichef. Det blir ett mkt trevligt återseende.

Hur fan kan tränarn i Blå-Vitt på dom 6 senaste straffarna utse 6 olika straffskyttar. Självklart måste väl vara att om 1:e straffläggarn missar så får ev 2:e chansen och isf 1.e igen. Nu har man missat 6 straffar i rad varav 5 i år. Det är många poäng som när man summerar tabellen gått förlorade pga en taskig rollfördelning. Jag tycker att Ragnar ska lägga straffarna i fortsättningen.

Idag vinner Alingsås vs Sävehof!

Ord på vägen: vill du ha FRED förbered för KRIG!

Tips & Foten

Det tog tre omgångar innan man agerade i AHK. Hur kan det ske att en huvudtränare får foten så snabbt?

1. Rekryteringen måste ju ha varit milt uttryckt bristfällig. Wedbergs lärjunge hämtades i Borås och hade tidigare varit ihop med Wedberg i ÖHK. Alltså måste Sidden varit välkänd hos Sportrådet som vad jag har förstått tillsätter och avsätter tränare. Man måste då givetvis ställa sig frågan om dom rätta och tuffa frågorna ställdes till Sidden inför ett uppdraget. Det kan ju inte räcka med att Wedberg och Sidden kände varandra.

2. Spelarnas ansvar. Tränarn spelar ju inte men är självklart ansvarig men faktum kvarstår att engagemanget och viljan har varit bortblåst. Dax för en titt i spegeln och självrannsakan.

3. Övriga ledarstaben. Sidden var ju inte ensam. Var fanns lojaliteten när det blåste som snålast?

Jag kan däremot inte tycka synd om Sidden för jag förutsätter att han har gått in i uppdraget med öppna ögon och ingen har tvingat honom.  Att vara Elittränare kräver mycket och kanske den viktigaste egenskapen är att få med alla på skutan, vilket med all önskvärd tydlighet inte varit fallet här. Några ord på vägen: Det viktigaste är inte att aldrig falla utan att kunna resa sig efter varje fall!

AHK har agerat efter devisen att du kan aldrig handla för tidigt bara försent. Ett talesätt jag gillar utan att ta ställning i sakfrågan om rätt eller fel.

Ny tränartrio blir nu sportrådets Wedberg och Stocken i sällskap med förre och kommande ass tränarn Larsson. Ågren fortsätter väl förmodligen som sportchef men här kanske arbetsbeskrivningen måste tydliggöras. För det var väl inte bättre på Hellas tid!?

Redan innan detta hände så var mitt tips att AHK skulle slå IKS nästa vecka och nu är jag fullständigt övertygad. Ett AHK i Hemmaborg vs ett bortalag som kommer från Champions League i helgen kan bara sluta med en hemmatriumf.

IKS kommer däremot att ta en enkel seger vs Kolding!

Aranäs kommer oxå att knäppa ett kaxigt H43 på näsan i sin andra hemmamatch.

Här bjöd jag på några goa tips som säkert kan ge ett hyfsat odds och bra med deg tillbaka om ni lastar in.

World Cup

Sverige slår Ryska Björnen i World Cup=grymt bra gjort!

Ikväll gäller Norge. Kom igen Sverige!

Frölunda Hockey havererar igen!

Allt möjligt

Var och kollade på mitt kära Blå-Vitt i söndags, 3-0 vs Åtvid. Några funderingar. Det tog en timma för hemmalaget att börja röra på sig, slitna efter derbyt sa T Olsson=skitsnack. Då borde man ju vara mest sliten sista halvtimmen när allt lossnade. Ett lr två mål gör jävligt mkt och två mål på en minut gör verkligen susen.  Åtvids målvakt började maska redan vid första utsparken, snacka om att försöka fixa en poäng. Hoppas Mild förlänger kontraktet med mittbacken Niclas Carlsson, jävligt bra markeringsspelare och gör alltid sitt. Gillar annars T Olsson. Tränarn i Blå-Vitt kanske skulle kolla lite handboll lr hockey, man kan faktiskt byta innan sista kvarten. 3-0 var smickrande och kan aldrig förklaras bort!

ÖIS i fritt fall!

Sävehofs damer till Champions League=bra gjort men ingen bragd. Tycker att med ett helt lag prövade i Landslaget, just ni 4 uttagna, ska man klara det. Vårat Landslag är i sina bästa stunder topp 6 i världen, då klart att IKS måste vara jävligt bra. Tror nog att övriga lag i gruppen skulle sett det som en bragd att slå ut IKS. Jamina blir årets utropstecken i Elitserien om hon får tillräckligt med speltid.

Va fan händer i AHK? Ett lag som inte längre fightas och kämpar är allvarligt. Tre omg spelade men här krävs snabb sjukdomsinsikt för jag kan lova att det finns mkt åsikter i kulisserna om laget i Potätä-stan.

Zanotti och Axne’r behöver nog en seger imon vs Aranäs om man skall sova gott i dubbelsängen. Mardrömmarna är nog nära annars.

Underbart att valet nu är klart så man slipper allt det tjötet. Nu gäller det bara att infria alla löften!

Herr-Elit

Dam-Elitseriens första omgång bjöd på idel väntade resultat. Kan det förvåna någon?

Herr-Elitseriens resultat kan kanske förvåna en del men för mig finns en skräll och en förvåning.

Skrällen är givetvis HK Aranäs seger i Halmstad. Själv är jag inte helt överraskad. HKA har gjort dom två klart bästa värvningarna, Linders och Atterhäll, bäst därför att dessa två spelare betyder så oerhört mkt för laget. Signalen från marknadschefen Tony Larsson till laget är tydlig: Vi gör vad vi kan för Er! Förbannat bra jobbat och all cred till Tony! Stort grattis oxå till tränarna, mina kompisar, Kakelsättarn och Virre.

Förvåningen är Alingsås genomklappning vs RIK. För mig genom alla år har AHK stått för moral, kämpaglöd och att aldrig vika ner sig. En match är ingen match så jag tror på ett mkt bättre och revanschsuget AHK nästa kamp. Mitt tips står fast: AHK blir Svenska Mästare!

Fortfarande jävligt trött på allt politikerpladder med löften till allt och alla inför valet. Hur många veckor dröjer det till vinnarna har glömt det mesta? Politikerna skulle ha grymt mkt att lära av idrotten. Där måste man jobba stenhårt under veckorna för att sedan leverera när det är drabbning på helgerna. Här tillåts fan inga långbänkar!

Snart dax för en härlig tempoträning med Bollklubben, 16.30.

Diverse

Äntligen är seriepremiären avklarad efter 4 månaders försäsongsslit. Matchen idag vs Tyresö var en kamp mellan ett färdigt Elitserielag och en utmanare som har en hel del att jobba på. Framförallt positivt för oss tycker jag var att vi visade att fysiken är god och att vi fullföljde matchen hela vägen. Nu gäller ännu hårdare jobb för framtids segrar!

Förstår mer och mer att IKS alltid längtar till vår hall med den fantastiska publik vi har. Tack för den mkt sköna sången!

Veckan har annars varit helt förträfflig med många sköna stunder.

* Hämtning av deg 2736 kr på V75 i helgen, 24 st femmor á 114 kr

* Vinst i derbyt för Blå-Vitt vs GAIS, underbart. Hoppas nu bara att man kör med samma uppställning nu framöver för denna är den bästa.

* Vart hos Plågis på undersökning och han sa att det ser bra ut. Grymt skönt att nötterna är i ordning.

Ska bli väldigt skönt att det är val på söndag. Är mkt trött på att höra alla politiker försöka överträffa sig själva med alla fagra löften. Vård, skola och omsorg är viktigt men man undrar varför bara vart fjärde år?

En av mina populärast slogans lyder: Hårt jobb lönar sig alltid!

En nöjd coach ska nu gå och helikopterspana, alltså sova.

Tips!

Bloggen är under uppbyggnad så utseendet kommer att ändras med tiden. Rom byggdes ju som bekant inte på en dag.

Topp tre i Elitserien-dam:

1. Sävehof. Bäst organisation,fetast plånbok och halva landslaget. Hur ska någon kunna utmana dom?

2. Eslöv. Bästa försvar+kontring och bra nyförvärv

3. Skövde. Alltid med i toppen 

Årets överraskning tror jag kan bli Kropps. Man driver nu utveckling genom att skapa förutsättningar så att ett antal spelare även kan träna vissa förmiddagar. I mina ögon ett grymt bra initiativ. Jenny Ahlm kommer oxå att bli årets skyttedrottning.

Allsvenskan på damsidan är ny för i år, vilket jag tror var ett måste. Tyvärr tror jag att serien kommer att bli mkt ojämn helt enkelt för att alla lag inte är tillräckligt bra för att tillhöra Eliten. Allsvenskan har däremot kommit för att stanna och det var en nödvändighet för att höja standarden på damhandbollen. Serien sätter sig på några år.

1. Önnered. Ska vara bäst. Man måste bara tro på det man gör

2. H65 Höör. Min kompis Harris é ny tränare

3. Örebro. Kvalade till Elitserien förra säsongen.

Imon har jag möte med min besättning i BK HEID inför vår seriestart på onsdag 18.30 i Heidhallen vs Tyresö. Mötet handlar om rollfördelning och en förväntningsavstämning(långt ord), samt utvärdering av försäsong 2.

Ny kapten ska oxå utses av den sportsliga ledningen. 7 alternativ finns just nu!

Tankar inför seriestarten, dam-elit

Två dagar kvar till Elitserien startar med derbyt i Lund, Lugi vs H43(blåklockorna), det ska bli grymt sköj.

Här kommer tre förväntningar som jag har inför starten.

1. Hoppas på en snabbare och mer teknisk handboll.  Det gör väl förmodligen alla men det får absolut inte innebära en jävla massa tekniska fel, max 15 st.

2. Hoppas på en hög och jämn domarstandard. Förra säsongen var det alldeles för ojämnt mellan bästa och sämsta par. Domarna är ju alltid bäst när dom märks så lite som möjligt.

3. Hoppas våra hemvändande proffs brinner för Elitserien och inte tror man kan gå på halvfart, då blir vi oxå en attraktion rikare.

Fotbollslandslaget får mkt böröm men är inte 2-0 vs Ungern och 6-0 vs San Marino precis vad vi borde förvänta oss? Klart det är bra att göra beställningsjobb men vänta med hypen till dom svåra bortamatcherna kommer.

Nu är det dax!

Det var på tiden.

Här kommer jag att med jämna mellanrum att skriva ner lite tankar och åsikter om i synnerhet idrott men också en hel del annat skôj.

Första inlägget kommer inom kort, men nu har ni något att se fram emot från en frispråkig CK.

RSS 2.0