Grattis Skånela!

Skånela till Elitserien! Känn på den, det är jävligt bra jobbat. Min kompis, Dagge är värd all respekt som har fört Märstalaget till finrummet!

Jag var med om samma resa en gång i tiden med Bollklubben HEIDs herrar och vet hur oerhört sköj det är. Vi vann, 2002, div 2 obesegrade (nuvarande div 1) och direkt därefter, 2003, Allsvenskan vilket ändade i Elitserien 2004! 

Gick oxå upp med Wasaiterna 1999 men då hade vi inte vunnit div 2 året innan.

Bägge dessa avancemangen var lika roliga så jag förstår hur mkt det firas ute i Märsta. NJUT!

Herrarnas slutspel:
GUIF vs Malmö  3-0
Ystad vs Lugi  3-1
IKS vs Skövde  3-0
AHK vs Kristianstad  3-1
Alltså jag tror inte på några skrällar utan bäst placerat lag i grundserien vinner relativt enkelt.

Damernas slutspel:
IKS vs Västerås  3-0. Enorm klasskillnad!
Lugi vs Skövde  3-1. Djärvt av Dragan att välja slutspelsrutinerade Skövde men vinrött verkar inte rädas någon utmaning. Samtidigt smart för västgötagänget är enormt formsvagt. 
Skuru vs Spåret  3-2. Mkt jämnt och det känns som det kan gå hur som helst.
Eslöv vs HEID  1-3. Samspelta Bollklubben med kanske serien bästa första 7:a vinner detta genom att knipa en bortafight för hemma i HH förlorar man aldrig. Wiberg kommer att saknas mkt nu är det drar ihop sig till slutspel.

Vi avlutade Allsvenskan med två segrar vs DIF och Hästö och slutade 6:a. Utvärderingen är inledd och kommer att ligga på bordet inom en vecka.

Ni vet väl att GULDET skall hem till Götet i år. Forza "Real" Blå-Vitt!

Ps. Även avancemang till Elitserien 2006 med Bollklubbens stolta flickor. Laget som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Ds. 

1/4-finaler?

Tror på följande kvartar:
IKS vs Västerås. Bussresa till Gurkstan känns ju helt underbart.
Lugi vs Spåret. Kan bli jämnare än man tror nu när vinrött är utan Sabina.
Skuru vs HEID. Bollklubbens bättre 9-metare avgör.
Eslöv vs Skövde. Drömmen att möta formsvaga Skövde nu oxå utan sina två bästa spelare mv-Karlsson och Cadario.
Kan oxå bli en annan ordning lite beroende på hur lagen rankar och tar hänsyn till som jag sa tidigare Skövdes form och skadebekymmer.
Ikväll vet vi svaret.

Gillar Kopparberg/Göteborgs ärlighet om att man har stor fördel av plastgräset på Valhalla IP inför returen vs Arsenal i vomens Champions League. Det hade man aldrig fått höra från Elfsborg!

Domarna i hockeyslutspelet har underpresterat och emellanåt varit usla. Då får man med rätta hård kritik och domarchefen vidtar åtgärder som exempelvis att byta domarpar.
Undrar vad som hade hänt med domarlistan inom handbollen i samma sits? Förmodligen ingenting! 

Form

Jag har roat mig genom att göra en form tabell för dom senaste 6 omg i dam-Elitserien(omg 16-21). Som en liten vägledning inför det stundande valet av 1/4-final motstånd.
1. IKS 10 p
2. Lugi 10 p
3. Eslöv 9 p
4. HEID 7 p
5. Skuru 6 p
6. Spåret 6 p
7. Västerås 5 p
8. Skövde 3 p
Kanske inte så överraskande mer än isf Skövdes usla form med endast en pinne vs H65 hemma och två vs ÖSK med uddamålet likaledes hemma.

En annan faktor att ta hänsyn till kan vara en del klubbars mkt tunga skador på nyckelspelare. Sabina i Lugi, Wiberg i Eslöv, Cadario i Skövde och Olsson i Spåret. Deras frånvaro ar givetvis oerhört tunga avbräck.

Återkommer med mitt 1/4-final tips senast på fredag!

Mitt favoritlag i fotboll är ju som bekant Blå-Vitt men jag som är uppväxt med engelsk fotboll har ju självklart ett gäng som är mitt även i Premier League. Min genaration byter heller inte favoriter utan min kärlek har bestått sen 6 års ålder. Formen är oxå god i nuläget. ARSENAL är klubben och favoritpjäsen är arbetshästen Song!

Åsikter

Tips till näst sista omgången i dam-Elitserien.
H65 vs Eslöv  2:a. Harris gäng har gjort det bra på slutet men här känns det som Eslövs högre tempo borde fälla avgörandet. Eslöv har oxå mer att spela för nu när H65 redan grejat kval.
Spåret vs Skuru  2:a. Gillar ju kämpagänget Spåret men just nu verkar maskinen hacka ordentligt. Nackagängets högre grundkompetens och tempo avgör.
Skövde vs ÖSK  1:a. Kross! Skövde blev vs HEID av med i mina ögon sin viktigaste spelare, Cadario. Bara hoppas hon blir frisk till slutspelet för i denna matchen spelar det givetvis ingen roll. ÖSK är kanske det sämsta laget som någonsin har spelat i Elitserien, alltså hittills ingen seger!
Kropps vs Västerås  1:a. Jag blir inte klok på Gurkorna som är ruskigt ojämna. Här avgör hemmaplan.
Lugi vs HEID  Kryss. Bollklubben har på sistone haft någorlunda lätt för vinrött och en högre motivation i nuläget räcker till ett oavgjort resultat.

Tror inte Frisk blir ny tränare hos AHK. Han har det helt enkelt för bra hos Skövdeflickorna.

Anna-Maria Johansson ryktas nu vara nästa pjäs Glufs-Glufs uppvaktar.

Såg en mkt intressant spelare i helgen. Namnet är Karin Ullén i Hellton.

Resultaten är det som styr en tränares framtid. Undantag från regeln finns ju alltid och då måste IKS agerande avseende Frasse vara ett sådant. Frasse har gjort ett kanon jobb och utvecklat många spelare under ett ganska tufft år. Lill-Abbe är nog det tydligaste, fan va bra han har varit som högerhänt H9:a. Av dom yngre så är det kanske målvaktstalangen Peter J. Vet ledningen verkligen mer om handboll än Frasse?

Ranelid gnäller över all uppmärksamhet. Ändå gör han allt för att få den! Mediageni lr har jag missat ngt?

Längtar efter Blå-Vitts hemmapremiär vs Peking på annandag påsk. Efter två års ökenvandring känns 2012 som vårat år!
  
RSS 2.0