Vart tog dom vägen

Gårdagskvällen spenderades på Rondo, Robert Gustavsson show. Mkt trevligt och ett stort tack till min besättning för 50-års presenten.

AHK, mina favoriter till SM-titeln, fortsätter att förbrylla mig. Dom två sista matcherna vs RIK och Lif har man visserligen visat god moral och gjort heroiska avslutningar men spelet dessförinnan har varit skralt. Tycker försvarsspelet som alltid håller hög klass men i anfallet har anfallscoachen Stocken en hel del att jobba med. Hela lösningen är väl inte Bliznac. Personligen tror jag på ett rakare anfallsspel och att man trimmar sitt signum kontringsspelet nåt in i helvete. Tre poäng på dessa två matcher får anses som jackpot utifrån hur det sett ut.

Två MV-tränare som prövas i nuläget är Winqvist i RIK och Fikret i Kärra. Två orakel med gedigna karriärer som spelare och som borde ha massor att lära ut. Deras adepter i kassen behöver all hjälp dom kan få och är unga och äregiriga men just nu funkar inte mkt. Som bekant är MV-kampen viktig i handboll och många gånger helt avgörande. Tror det lossnar och då är väl som alltid nyckelordet TÅLAMOD.

Spelaren jag saknar i IKS, RIK och ÖHK och undrar vad hände?
 Pontus Mellegård i ÖHK, en play-maker med ett härligt spelsinne och driv. Axelskadad har jag förstått och vi får hoppas att du snart är tillbaka.
Petter Bågenholm i RIK. En av mina gamla spelare i Bollklubben under framgångseran när vi vann tvåan, som nu heter ettan, obesegrade. Året efter vann i alssvenskan och gick rätt upp i Elitserien. På den tiden var Bågen skyttekung med en jävla bössa men oxå ett härligt spelsinne. Nu försvarschef i RIK men om jag inte är felunderrättad har mkt med jobbet.
Emil Berggren i IKS. Avgjorde SM-finalen i våras men nu helt osynlig. Spåddes en lysande framtid när han värvades av RIK. Visserligen är konkurrensen mördande i IKS men vad som hänt i övrigt vet jag inte. 

Funderingar

Kollade in derbyt ikväll i Allsvenskan ÖHK vs Kärra. Derby för mig är kamp, känslor och många goda prestationer. Ikväll blev det inte mkt av den varan därav var hemmalaget alldeles för överlägset. ÖHK imponerade med en mkt bra förstauppställningen där alla kändes farliga och i försvaret hade man en utmärkt målvakt i Krantz. Vinsten hade blivit ännu större om man inte hade slagit av på takten sista 10 min. Nu blev det 35-27. Kärra är ett lag med total avsaknad av försvarsspel. Offensiven är ok med defencen kass.

Mitt tips är att bägge ÖHK-lagen har chans att gå till Elitserien. Herrarna går minst till kvalserien och damerna bör inte förlora någon mer match isf blir det direkt uppflyttning.

Bollklubbens stolta damlag kör egen fys denna veckan. För egen del jobbar jag med höstens utvärdering, innehållande mkt men exempelvis förutsättningar, träningar, matcher, laget, målsättning mm.

Återkommer inom kort med en analys av Elitseriens 10 omgångar.

Reflektioner

Torsk ikväll vs Lugi. Ett Skånelag som i år flyttat fram positionerna och spelar en oerhört taktisk handboll där det framförallt handlar om att bjuda på så lite som möjligt. Två försvarsstarka lag möttes men där Lugi lyckades med sin offensiv bättre än Bollklubben och vann rättvist. Siffrorna blev 16-21. 9 av 10 matcher vinner du hemma om du bara släpper 21 mål men inte idag. Precis som du loosar 9 av 10 om du bara gör 16 så blev det idag. Nu går vi in i försäsong tre under EM-uppehållet och kommer jobba hårt för att bli ännu bättre. Utvärdering av hösten kommer vid senare tillfälle.

RIK vinst i måndags vs Blåklockorna. Tror faktiskt en liten förklaring till segern kan ligga i min lunch på Kina ihop med Hanisch. Vete fan varför han inte åt upp, första gången någonsin, men lyckat var det tydligen. Imon är det kanondrabbning i Nolhaga, AHK vs RIK. Kanske dax för Kina igen!?

EM-truppen är nu spikad och kan bara lida med dom som blev petade i sista stund och glädjas med dom som kom med till Mästerskapet. Målsättningen däremot att sikta på 7:e platsen tycker jag känns oerhört låg. EM spelas i Norden och Sverige kommer med ett mkt bra lag. I alla lag kommer några till och några försvinner men som helhet så saknas bara Ahlm och andra lag kommer säkert oxå att ha avbräck. Självklart skall man sikta på medalj även om tidigare Mästerskap delvis varit svaga. Bättre och bättre år för år måste gälla.

Igår såg jag handboll när den är som bäst. Hamburg vs Kiel vilken jävla härlig drabbning!

Mkt dam

Igår kväll Bollklubben en mkt skön tvåpoängare på fel sida älven vs Kärra. Vi var förberedda på att det skulle bli en tuff match för oss och då särskilt mentalt. Allt snack från förståsigpåare som givetvis förväntade sig en lätt victoria och då helst med ett antal mål. Vi visste att derby är derby och då spelar inte tabellplaceringen så jävla stor roll. Vi bröt ner motståndaren ju längre matchen led och sista 20 min var klasskillnaden stor. Laget HEID uppträdde som alltid med stort engagemang och fick en härlig start på helgen. Den skönste segern hittills i år enligt mig.
Systrarna Åström blåste matchen och gjorde det på ett utomordentligt sätt. Känns fortfarande som domarstandarden i och runt Götet är fan så mkt bättre än i övriga Riket.

Här kommer min trupp till EM. Byggd på kunnande, form, erfarenhet och betydelse för laget.
MV: Kain och Grubbström
9M: Torstensson, Gulldén, Johansson, Jacobsen, Islas-Helgesson, Olsson och Roberts
V6: Boson, Skogsberg och Helleberg
M6: Flognman, Wiberg och Ågren
H6: Wiel-Frédén och Hagman
Jag vet att 16 spelare skall tas ut och jag har tagit 17. Någon måste alltså bort och då får det givetvis bli en på V6 men det slipper jag välja för det blir förbundskaptenens huvudvärk. Jag vet oxå att Ågren inte är med i bruttotruppen men det bryr jag mig inte om.

Allhelgonahelgen

Vi kryssade igen i helgen, 4:e på 8 matcher. Jag kan lova att vi inte är nöjda, hemmamatcherna vill man alltid vinna. Generellt kan man säga att man oftast är mer nöjd med ett kryss borta. En del säger att vi skall bli bättre på att stänga matcherna eftersom vi oftast leder i slutet. Jag kan till viss del hålla med men man kanske oxå skall tänka på att vi har gjort det bra som skapat ledningen. Tidigare år har vi långt ifrån haft möjligheten att stänga matcher vs Skuru, Eslöv och Skövde, då har matcherna tyvärr för längesen vart körda för oss. Vi fokuserar på det positiva och det är att hittills i år har vi vart med alla lag in på linjen, vilket är en mkt god känsla. Helgens match är därmed lagd till handlingarna och nu läggs all kraft på derbyt vs Kärra. 
Alla som fått tag i en dator och lärt sig skriva på diverse forum är långt ifrån experter!

I matchen IKS vs ryskorna får jag känslan att IKS känner sig som många svenska lag känner sig mot dom. Alltså man tror inte riktigt på chansen, för igår fanns den verkligen. När det skall avgöras så känns det som egentligen bara Ida O har tron kvar.
Intressant oxå att höra Abbe säga att för att klara allt runt Champions League har vi anställt två personer till. Vi i HEID spelar ju inte i CL men har en anställd i hela föreningen några timmar på förmiddan. Då ingår bla att städa hallen. Snacka om skilda världar!

Underbart om Frölunda Hockey fått ordning på grejerna. Två segrar innan uppehållet bör ha gett mkt råg i ryggen. Kapaciteten om man nu lyckas få ut den ska räcka minst till semi.

Äntligen är fotbollsallsvenskan slut och mitt kära Blå-Vitt blev 7:a. En mkt grundlig utvärdering måste nu till för att nästa säsong ska bli så oerhört mkt bättre.

Söndagen innehöll annars mkt avkoppling och en mkt härlig långpromenad med Svea. Kvalite'! 

SWE

Har kollat in bruttotruppen till EM och tänkte roa mig med att sätta upp en serietabell utifrån antalet uttagna spelare. Har något lag lika antal uttagna så har jag bedömt det laget som har någon spelare som tidigare varit med före i ranking, givetvis då ganska nyligen.
1. IKS 8
2. Lugi 4
3. Skövde 3
4. Eslöv 2
5. Skuru 2
6. Spåret 1
7. HEID 1
8. Kropps 1
9. IVH 0
10. H43 0
11. Kärra 0
12. tyresö 0
Så skulle alltså en tabell rankad enbart efter uttagna landslagsspelare se ut. Som tur var är inte lagspelet handboll så enkelt.
Igår slog halva landslaget, Lugi, hela landslaget IKS och IVH som inte har någon slog välrepresenterade Skövde. Bollen är rund och vilja slår ofta klass i lagspelet handboll.
Skulle jag sakna någon lr något i truppen så är det ett riktigt offensivt vapen på M6. Ulrika Ågren som går bra i Danmark hade jag tagit ut.

Något som jag ogillar starkt är målvakter som tar sig friheten att stående över en skytt, liggande i målgården som har missat, vråla som en helt vansinnig. Tvärtom skulle vara en skytt som gjort mål att då ställa sig över målvakten som ligger på golvet och vråla ut sitt hån. Att visa glädje är självklart men att håna borde rendera en utvisning för jag kan lova att hade utespelaren gjort som målvakten så hade bestraffningen varit solklar. Min topp tre här:
1. Filippa Idehn´
2. Grubbström
3. Brorsson
Topplista förresten, det kanske borde varit en bottenlista.

Surt sa räven

Söndagens förlust, den 1:a i Elitserien, i Sth i söndags sved rejält. Vi visar ändock att vi i år kan vara med alla lag ända till slutsignalen, oavsett motstånd. Matchen har en karaktär av mkt kamp och hafs och slit. Spåret får bäst betalt för sin taktik med ett utgrupperat försvar. Vi spelar oxå ett säkert och välorganiserat försvar, 6-0. Min logik säger att  i ett utgrupperat försvar så får du större yta att försvara och då självklart hamnar du i fler man-man situationer. Vi är ett av dom, statistiskt sett, mest genombrottsstarka lagen och ändå vinner motståndaren straff tilldelningen med 5-1. En av mina gamla tränare sa en gång att på bortaplan ligger du under med 5-0 när matchen börjar och jag börjar tro att min gamle tränare hade rätt. Jag vet att vi hade våra chanser att avgöra kampen men att bedömningar i bedömningssporten handboll påverkar det är solklart. 

I söndags spelades en Elitmatch(Dam-Elit, Herr-Elit och HerrAllsvenskan) förutom våran och den gick i Lund. Rimligt borde då vara att något topprankat par kommer och blåser vår match i Sth, men självklart inte utan då skall det utbildas. Det jag efterlyser är att dom bästa domarna blåser mer och dom domarna som behöver utbildas får blåsa sig upp i högsta serien. Det är spelarna i Elitserien värda oavsett lag. Jag kan oxå tillägga att bägge lagen i vår match var överens i sin uppfattning.

Nu lägger Bollklubben matchen till handlingarna och ser med mkt stor tillförsikt fram emot helgens drabbning vs Skuru.


Mitt kära Blå-Vitt fortsätter att uppträda lojt och utan engagemang. Hur fan är det möjligt? Här finns oerhört mkt att utvärdera efter säsongen.


Min respekt för makarna Johanssons dagliga gärning och för vad man har skapat ute i ÖHK är mkt stor. Nästa steg måste vara att förverkliga visionerna med Elitverksamheten.  

RSS 2.0