GOD JUL

Mitt västsvenska all star team i Elitserien till Jul:
MV: Aggefors AHK
V9: Fingren HKA
M9: Konradsson AHK
H9: Fagerlund AHK
V6: Tellander AHK
M6: Nielsen IKS
H6: Pettersson RIK
Coach blir självklart Franzén.
 
Lite tankar om herrallsvenkan så här i juletid.
# Blåklockorna är som jag tänkte alldeles för bra för den här serien.
# Rimbo, som är ständigt missförstådda, har fler röda kort inblandade i sina matcher än alla övriga kamper ihop!
# Daniel Steen i Alstermo är den spelare som enskilt betyder mest för sitt lag.
# Hästös satsning väcker intresse och i sinom tid även respekt?
# Lindesbergs kräftgång förvånar i vilket fall mig.
# Under herrarnas EM i januari får vi Elitseriedomare i serien. Det behövs!
# Vi i ÖHK är nöjda med att fira Jul på kvalplats till Elitserien.
 
Imon startar damelitserien om med en vinst för Bollklubben vs Blåklockorna.
 
NHL konflikten gör mig mer och mer irriterad. Hur fan kan gubbar som har 40-50 miljoner/år med att strejka när klubbarna blöder. 

Saklig kritik?

SWE spelar oavgjort vs Serbien på bortaplan i EM. Tycker att SWE skall slå Serbien men bortaplan är alltid svårare och med ett obefintligt målvaktsspel och nada kantspel så tycker jag resultatet är helt ok. Vad som hänt med Grubbström vete fan men tre räddningar under kampen är ju helt bedrövligt. Målvakten är ju hyfsat viktig i handboll!
Diverse experter och journalister som fått en dator i knät och då blivit expert väljer ändå att ganska hårt kritisera förbundskaptenen för dålig coachning. Förstår inte varför man alltid måste leta fel med facit i hand, som för övrigt är det enklaste som finns. Annorlunda är det att fatta beslut i skarpt läge. Förbundskapten vågar verkligen fatta beslut och kanske va det så att Torstenssons och Gulldéns vila mitt i andra halvlek gjorde att bägge kunde bidra till att SWE kom igen och gjorde 5-0 i slutet och nådde ett kryss. Man ska då betänka att bägge var ganska slitna mitt i andra akten och då började Serbien oxå dra ifrån. 
Man måste inte alltid som expert leta fel för att framstå som intressant.
Torstensson som direkt efter kampen, mitt i sin besvikelse, fick en mick upptryckt i facet ska ha en stor eloge för att försvarade sin förbundskapten.
 
Aranäs uppryckning är bragdartad och visar att när gubbarna börjat ta sitt ansvar så behöver inte tränarn ifrågasättas. Hallbäcks hårda slit ger nu resultat.
 
Payback time gäller för oss vs Tumba på lördag!

Professorn levererar

Bra match för svenskorna men att kalla det bragd vs ett orutinerat Danmark känns som en överdrift. Två jämna lag möts även om danskorna dragit det längsta stråt i dom senaste kamperna. SWE vann trots att några av, våra på förhand, nyckelspelare svek. Tänker på Torstensson(usel), Grubbström(underkänd) och Gulldén(kan mkt bättre). Bra mkt roligare då att två riktiga vinnarskallar fick chansen att kliva fram. Tänker på Ahlm som med sin killerinstinkt tryckte dit 10 kassar och nya lagkaptenen Jacobsen som ledde trupperna. Inte alls förvånande för mig som följt bägge i flera år.
Klingvall skall oxå ha stor cred som förändrade ett spel som inte fungerade och tog beslut som allt för många coacher fegar ur på. Målvaktsbytet kanske tom var direkt avgörande.
Sen hade nog aldrig vändningen blivit av om inte danskorna helt säckat ihop sista 10 min med en mkt stressad coach i Pytlick.
Ny match idag vs Makedonien och jag räknar med två nya pinnar. Heta linjen på 9m kanske får spela ihop, Ahlm+Jacobsen+Roberts.
 
Jag tippade Redbergslid i SM-final inför serien och just nu har man äntligen formen för att ta sig dit. Starkt att komma igen efter en knackig inledning på seriespelet.
 
IKS sviker däremot och dom sista drabbningarna när man vek ner sig i slutet vs AHK, säckade ihop i första halvlek vs Constanta och stortorskade vs Aranäs känns för mig helt oförklarliga.
 
Vi kryssade i helgen vs Blåklockorna i vad många tyckte var en bra och intensiv batalj. Kryss är alltid rättvist! Gött att konstatera att fler och fler börjar hitta till hallen för att se oss kämpa om poängen.
 
Lördag är det återigen en hel dag i buss för bortamatch vs Tumba.
 
Vad hände med växthuseffekten? Ny istid känns närmare. Idag -8° i Järnbrott. Snö för mig i stan är kallt, man måste skotta och skeppet rullar mkt sämre på vägen. Alltså inget jag gillar,
 
RSS 2.0