Åsikter

Elin Karlsson i Bollklubben till Landslaget och World Cup i Danmark! Grymt roligt och väldigt välförtjänt. Från min sida finns bara lovord att säga om Elin så ett mkt stort Lycka till!

Nyordningen att bara ett lag går direkt från Allsvenskan upp i Elitserien på damsidan tycker jag är helt rätt. Dom gångerna två lag har gått upp och etablerat sig i Elitserien är lätt räknade. Mig veterligen på 2000-talet endast när Bollklubben och Lugi gick upp. Dom bästa skall spela i Elitserien=en självklarhet!

Blå-Vitt förstärker med en ytterback från Halmstad. Va fan ska vi med en ytterback till när vi skriker efter en kreatör på mittfältet!
Helsingborg har nog sålt guldet med sina försäljninar av spelare. Nu vinner la plastgräs-primadonnorna från Borås.

Känning är ett populärt uttryck i dessa friidrottstider. Finns det ngn atlet i friidrott som inte har känning? Kanske för lite stretch!?

Kebabsallad idag på Utby pizzeria=kan rekommenderas!

Ord på vägen: Hårt jobb lönar sig alltid!  

Fortsatta förberedelser

Helgens cupspel i Uddevalla gav blandad kompott. Stundtals bra spel som i avslutningen vs Kropps och stundtals mindre bra vilket hör försäsongen till. Som helhet var helgen lyckad för att få ihop gänget till en slagkraftig besättning.
Idag mötte vi det norska elitlaget Viking/Stavanger coachade av Blombäck. Motståndaren ingav mkt respekt med förre vinnaren av svenska Elitserieskytteligan, Vegard Samdahl och mångåriga Tysklandsproffset Kjetil Strand. Vi var förberedda på vad som komma skulle och hade bestämt att bjuda upp till dans. Matchen var jämn hela vägen men vi visade kyla i slutet och kunde gå segrande ur striden med 34-32 Många i min besättning var bra vilket givetvis krävs vs såhär meriterat mostånd så individuell kritik håller jag mig ifrån. Som Ni vet LAGET alltid först! Mkt trevligt oxå att se så många på läktaren som följer våra drabbningar.
Vi suger på vinst karamellen ikväll och imon gäller ännu hårdare jobb för att komma ännu bättre förberedd till seriestart.

Ville Kangas ryktas vara på gång till Kropps.

Blå-Vitt betvingade Gefle och äntligen fick Killer-Stiller chansen. Vem kan låta bli att gilla en sån lagspelare?

Förberedelser

Nu är alla elitlag fullt igång med sina försäsonger som egentligen enbart är förberedelser för vad som komma skall i respektive serier. Resultaten i träningsmatcherna är viktiga, den som säger ngt annat ljuger, men inte alltid helt avgörande. Man kan nu lägga mer krut på att sätta spel och givetvis låta fler spelare få chansen.
Vi i ÖHK är i full gång med nästintill träning varje dag och en del matcher oxå. Augusti är den månad som är klart jobbigast för en elitspelare då man ständigt är ngt seg och sliten. Vi har mött Bollklubben i en seg historia, vinst med 31-28. Redbergslid spelade vi vs i tisdags och vann med 25-22, i vårt tycke självklart en go seger. Träningsmatcherna hittills har visat att fysiken är bra och att spelet börjar sätta sig. Helgen tillbringas i Uddevalla och en turnering som heter Galjonen Cup.

Dam-Elitserien kommer att bevakas nogggrant på bloggen eftersom jag vart tränare där dom senaste 5 åren och har mkt god insyn i lagen. En kvartett känns i dags dato som ganska given på platserna 1-4.
Lugi värvningsvinnaren blir mkt svårslagna i år och ska man ta dom så är det nog bra att möta dom tidigt i serien så länge Sabina är borta.
HEID starka och tar poäng vs alla lag. Intakt lag är oxå en stor fördel.
IKS får i år bekänna färg. Har varit vana att kunna värva allt dom pekat på men nu valde bla Hagman Lund.
Seriens enda superstjärna, Bella, kommer att saknas enormt. När det drog ihop i matcherna så var taktiken ofta att ge Bella bollen så fixade hon det. Skall bli intressant och se spelvalen.
Skövde känns starkare och kommer att bli bättre. 9m-uppställningen Olofsson, Cadario och Majsan blir mkt bra och med LIsa i kassen så är man helt klart topp 4.
Största förlorarna på värvningsmarknaden är annars Eslöv, tappet av Anna Olsson känns som ett gäng placeringar ner.

Lider nåt oerhört med Seb i Blå-Vitt. Korsbandet av=fy fan.

Käkade lunch idag, med Emma, på kanske stans bästa lunchrestaurang, Evas på Ringön. Nästan bara gubbar i blåböxer borgar för kavalité! 

Kross av Gnaget

Jag och besättningen var igår på Blå-Vitt vs Gnaget. Vi, 23 man, började på Lilla London med käk och nån bira. Sen var det marsch i flock till Gamla för att se drabbningen. Vi möttes utanför arenan av ett mkt stort polis uppbåd som skulle hålla ordning på rötäggen från Sth. Snacket om att det inte finns några poliser är enbart skitsnack så när dessa kan användas till vardagsbrott så borde uppklarande statistiken öka markant.
Ett välkomponerat hemmalag gjorde igår sin bästa insats för året. Centrallinjen med mittbackarna Hjalle och Dyrestam, mittfältets giganter Nye Haglund och Seb och en vilt jagande Hysén längst fram var grymma. En match gör ingen höst men äntligen känns det som laget funkar tillsammans och självförtroendet finns där. Nu gäller det att visa att det inte var en engångsföretéelse utan att en ny trend har inletts.
En mkt fin kväll i samkväms anda och en oerhört nöjd tränare!

Hur kan med bli vald till ny SSU ordförande om man är 26 år. Jag trodde det var ett ungdomsförbund.

Hur fan ska Team Eslöv lyckas ersätta Anna Olsson? Det känns som hon gjorde alla viktiga mål.

MFF

I lördags bröts återigen en match i Allsvenskan, denna gång MFF vs DIF. Matchen bröts pga att man kastade kina-puffar på varandra på läktaren. Jag blir så jävla trött på att man kan bryta en match av denna anledningen då domarn säger att han inte kan garantera säkerheten. Domarn skall väl blåsa matchen och polis och vakter ta hand om säkerheten lr vad gör dom där annars. Asså hör ni själva, kina-puffar bryter en match.
Mitt tips är att hänsynslöst rensa ut dom skitarna som förstör för alla andra och faktiskt väcka poliser och vakter så dom gör sitt jobb.

Blå-Vitt känns som tidigare, alltså ganska avslaget. Tänk att en stukad fot på Jacob i Falkenberg kanske räddade Olssons jobb!?

Försäsong 2 är igång och för vårt vidkommande var det barmarksläger i helgen.
Fre: löptest + lång intervall
Lör fm: box + styrka
Lör em: tennis turnering
Sön fm: explosivitet + kort intervall
Sön em: distans
Nu rullar veckorna på och snart är det seriepremiär vs Hästö. Vår första träningsmatch är 16 aug vs Redbergslid. Uppvärmningsmatcher tidigt i aug har jag som bekant allergi mot.

Ord på vägen: gräv en grop till andra så faller du själv till slut i!   
RSS 2.0