Haveri x 2

Torsk i fotbolls-EM vs Ukraina och England och då ligger fiaskostämpeln nära. Mkt har skrivits så jag tänkte bara reflektera över några saker som jag tycker.
# Hamréns oerfarenhet har spelat oss spratt och här gäller det att lära jävligt snabbt.
# Självbilden känns sådär. Ok att man pratar om att vi är bra men som Seb Larsson säga att vi varit bättre i bägge förlustmatcherna lr som Zlatan säga att vi spelar bättre än nånsin är bara bedrägligt.
# Betänk att England hade skador på flera nyckelspelare bla Lampard och att Rooney var avstängd.
# Wernblom skulle spelat. SWE har alltid haft en tanks på mittfältet typ Schwarz, Ingesson lr Linderoth. Bollvinnare behövs i alla lag. Tror fan inte förbundskapen har nån kanal som sänder CSKA:a matcher.
Mitt betyg. Underkänt Har oxå svårt att tro att Zlatan spelar sista kampen vs Frankrike. Nån känning finns säkert

Handbollens missade VM-plats tycker jag däremot är ett fiasko. Alltså Montenegro i bäst av två matcher skall bara besegras. En del gubbar i det laget hade förmodligen inte tagit sig runt ett Cooper-test utan syrgas.
# Kimx2, Doder, Petersén, Nilsson och Ekberg spelade nästan hela drabbningen som utespelare. Samtliga skåningar!
# Utvärderingen kanske ger vid handen, precis som i damlandslaget, att det var assisterandes fel. Problemet här är att här finns ju ingen assisterande utan två förbundskaptener. Lundin kanske ändå får skulden!?

Enligt mig måste man som ledare lyckas med tre grundfundament till sin besättning:
1. En lyckad spelidé utifrån spelartyper
2. Mycket tydliga roller
3. Jobba hårt varje gång som om det var det sista du någonsin gjorde.
Här har inget av landslagen lyckats

Dam-Elitseriens hittills bästa nyförvärv till nästa säsong är följande:
1. Filippa Idéhn till IKS. Nästa landslagsmålvakt.
2. Anna Olsson till Lugi. Skyttedrottningen är tillbaka.
3. Elin Karlsson till IKS. Bra över hela banan.
4. Cassandra Tollbring till Eslöv. Talang utöver det vanliga. En spelare jag absolut hade försökt värva om jag fortfarande varit damchef.   

Handboll + Fotboll

Lång tid har gått sen senaste inlägget med bla en mkt god semester i Turkiet. Nu blir det skärpning med säkert minst ett par inlägg/vecka.
 
Vi i ÖHK är igång med försäsongs träningen och fokus ligger stenhårt på att bli starkare och lägga på oss muskler. Muskler omvandlas senare till power, alltså explosivitet.
Truppen är komplett och vi är mkt nöjda med besättningen och ser framemot en mkt intressant säsong. Nyförvärven har värvats enbart för att spetsa toppen allt annat har vi. Själv förstår jag inte klubbar som hänsynslöst värvar breddspelare som man i regel redan har gott av.

IKS värvar tungt i Baggeland. Tönnesen för 600 papp då måste han vara jävligt bra. Ryktas oxå om 60-80 papp/månad! Siffror som många klubbar bara kan drömma om.
Förlusten av U-landslagsmännen Blickhammar och Månsson måste nog svida internt.

Bollklubben levererar till utlandet. KC och Carro till Norge, bara att säga Grattis och stort lycka till! Bollklubben kommer alltid igen och sitter nu i en tacksam sits på värvningsmarknaden när man visat att man kan komma vidare som spelare och inte måste spela i IKS.

EM i fotboll närmar sig med stormsteg och Sveriges grupp ser mer och mer ut som rena drömgruppen. Alltså Ukraina är helt kass, England förlorar vi aldrig emot och Frankrike i sista matchen är förmodligen redan vidare.
Mitt lag:
Mv: Wiland
Hb: Larsson
Mb: Mellberg + J Olsson
Vb: M Olsson
Def Mf: Källström + Wernbloom
Hy: Toivonen
Vy: Elm
Off Mv: Ibrahimovic
Anf: Elmander

Celik i Gais spelar inte tufft. Han tackling i ryggen på Hjalle, som gjorde att han blir borta hela hösten, var enbart feg och mkt onödig. .

Pillan Wiberg imponerade grymt i Mästarnas Mästare!
RSS 2.0