Signat

Velig kanske, men inte sämre än att man kan ändra sig!
Igår signade jag ett nytt kontrakt med ÖHK som sträcker sig till våren 2015. Det känns grymt skönt för jag trivs förbannat bra i klubben. Ser mkt framemot att fortsätta utveckla en mkt ambitiös besättning som är äregirig och hela tiden vill bli bättre.
 
Idag går vi in i sista tedjedelen av serien med bortamatch vs Helsingborg. Söder om hallandsåsen är alltid svårt men med god form hoppas vi på två poäng. Ny arena står oxå på menyn och den ska bli intressant att beskåda. Hoppas oxå på rättskipare som är som toppmatchen i övrigt.
 
Tips inför återstarten i Elitserien:
 
Skånela vs Malmö  X
IKS vs Skövde  1:a
HKA vs Drott  2:a
AHK vs Lugi  1:a
Guif vs Kristianstad  1:a
Västerås vs Bajen  X
RIK vs Ystad  1:a

Blytung!

Igår ställde vi kosan mot Jönköing för match vs Hallby. Några goa ingångskriterier fanns som alltid inför kampen, såsom att vi hade revansch att utkräva för torsken på hemmaplan och så ville vi givetvis fortfarande ligga med i toppen.
Allsvenskan i år är förbannat jämn så några givna poäng att åka och hämta någonstans finns inte. Bortaplan med innehållande resa och arbete på förmiddagen gör det inte alltid lättare.
Kampen i sig är en ren arbetsseger där vi sista 10-12 minuterna brytet ner motståndarna och kan ha lite marginaler på slutet. Moralen och viljan att alltid göra ett gott dagsverke är till stora delar anledningen att vi ligger med och fightas i toppen.
Att få stoppa in två blytunga poäng i bussen hem till Göteborg, som framfördes av den eminente Ingo, känns så jävla gött.
Vi tränare kommer och går i föreningar och när kontraktet är färdigt så gör man i god tid en bedömning om en fortsättning lr inte. Jag meddelade min besättning i mitten av december att detta blir min sista säsomg som headcoach i ÖHK. Det skedde mellan våra matcher vs Tumba, alltså när serien vände. Efter detta så har vi vunnit våra tre matcher vs svårt motstånd Tumba, Rimbo och Hallby. 
Ibland tycks folk och även journalister tro att när tränarn ska sluta efter säsongen så blir resultaten sämre. Det är fullständigt skitsnack för allt som man byggt över tid i gruppen står inte och faller med ett enstaka beslut. Är gruppen stark och rätt komponerad så fortsätter man att kriga och och ha sköj till man har gjort färdigt säsongen.
Precis som i ÖHK med en grymt motiverad headcoach!
 
En annan som skall sluta efter säsongen är Kenta i Frölunda Hockey och jag kan lova att oxå Kenta är tokmotiverad att göra en kanonsäsong för han skall givetvis fortsätta inom hockeyn.
Kentas ersättare är redan utsedd i Roger Rönnberg som kommer från småkronorna. Där finns mycket att bevisa för att leda småkronor som man träffar någon gång ibland som gör allt för att komma med i JVM till att träffa välbetalda, ofta överbetalda, eliseriespelare varje dag hela året är en jävla skillnad. Ledarskapet kommer prövas på ett helt annat sätt.
 
Stahre är med Blå-Vitt i La Manga för att som det sägs ¨sätta spelet¨. För mig är dett ofattbart att inte spelet redan är satt med i stort sätt samma besättnig som förra äsongen. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga men nu måste det fan i med märkas omgående när serien drar igång.
 
Elitserien på damsidan domineras som vanligt av IKS och man gör det fantastiskt som lyckas motivera sig inför varje uppgift i en för året ganska svag serie. Skulle göra gott för serien med några hemvändare som typ för några år sen med (Boson, A W-F, Wiberg mfl). Hoppas på det till nästa säsong.
Bollklubbens start på nya året har varit bedrövligt med -43 baljor på 4 kamper. Min polare Magnus x 2 sliter med gänget och nu gäller det att besättningen höjer sig och visar den kompetens som bör finnas.
Kärra dam är tyvärr fortfarande enbart lovande. När skall nästa steg tas?
 
Gillar av någon anledning ryssarna i handbolls-VM. Nu åkte dom tyvärr ut igår.
 
Kung Bore har ett järngrepp om Järnbrott och jag som hatar kyla. Vart tog Göteborgsvädret vägen med ett par plusgrader och litte duggregn!
 
Trängselskatt måste vara det sämsta som Göteborgs politiker någonsin har kommit på! Huvudet i sanden trodde jag i min enfald att bara strutasar hade.
 
 

NOSTALGI

http://youtu.be/7cC3SWTzMEA 
RSS 2.0