v 39

Va på Gamla Ullevi igår med 30 fotbollsungdomar från skolan och kollade på ÖIS vs Utsikten. Derbyt ingick i en analys som dom gör i sin tävlingslära. ÖIS vann med 5-1 och imponerade vs en motståndare helt utan taktik och som kroknade rejält i andra halvlek. Toppen mot botten stämde verkligen och Sällskapet kommer vinna serien och Kiken åker förmodligen ur.
Dagen innan va det Blå-vitt vs Gais och det va tur att den matchen inte skulle utvärderas för då hade eleverna fått lämna in ett blankt papper. Så dåligt va skiten och det klart va kan man förvänta sig när ett kass gäng möter ett ännu sämre?! För er som inte vet så slutade matchen självklart 0-0.
 
Tips Herr-Elit:
HKA vs Malmö  X. Känns som det är dax för Aranäs att ta första pinnen. Lider för övrigt med dom för att man måste spela i en mkt ogästvänlig ishall.
RIK vs Ystad  1. Dax för Eleganterna att vinna igen och här tror jag man är ett par bollar bättre.
Bajen vs IKS  2. Hemmalaget är årets överraskning men här räcker man inte till när Partillegänget har varvat upp. Vad har hänt med förra säsongens bästa spelare, Lill-Abbe?
SIF vs Guif  2. Tuff inledning för Dagges gubbar men man kommer aldrig att ge sig. Här blir dock Godtemplarna för svåra.
Skövde vs AHK  X. Derby och knall jämnt.
 
Tips Dam-Elit:
Bollklubben vs Lugi  X. Alltid jämnt mellan dessa lag och inget undantag nu. Tunga tapp i bägge gängen men fokus måste ligga på tillgängligt material och då är besättningarna någorlunda jämna.
Kärra vs IKS  2. Derby men klasskillnaden är enorm. Kärra gjort det bra hittills men hedersamma förluster ger tyvärr inga poäng.
Eslöv vs VI  1. Hemmaplan avgör.
Lugi vs H65  1. Derby men storasyster känns starkast. Höör har gjort det jävligt bra och Harris är på ¨G¨ med något.
Spåret vs H43  2. Två lag som svikit i inledningen så det här kan gå hur som helst.
 
Mitt gäng har inlett med tre raka och är just nu tunga att möta. Då gäller som alltid att jobba ännu hårdare så fortsätter förhoppningsvis formstegringen.
 
Trängselskatt skall ju som bekant införas i Götet. Tre vänsterpolitiker skrev häromdagen en debattartikel om det gänget som är helt emot denna straffskatt. Man säger att man inte bryr sig om partiet som heter Vägvalet, men man lägger ändå en helsida i G-P på att attackera dom. Någon som fortfarande tror att Anneli, Kia och Mats P inte bryr sig!? Mitt förslag är att man river upp skiten och lyssnar på folket som man säger sig företräda och försöker göra rätt från början denna gången.
 
 

v 38

Är oerhört glad att Blå-Vitt kunde besegra plastgräsprimadonnorna från Borås. Hoppas nu bara uppryckningen inte bara gäller en match utan att man kan sätta en trend av bra tillställningar. Alvbåge va helt rätt i kassen och Bjärsas återkomst i mittförsvaret kan inte nog betonas. Väntar bara på att Hysén ska få tillbaka sin riktiga plats som forward.
 
Förra helgen va jag prisutdelare i Göteborg Cup och upptäckte ett stjärnskott i Västerås Irstas damjuniorer. En mkt intressant vänsterhänt h9:a vid namn Hanna Barrögård. Dom hade även några andra bra spelare så tillväxten är god hos VI.
 
Kommer att köra veckotips i dom bägge Elitserierna och inte omgångsvis och skall försöka köra det varje söndag. Här kommer säsongens första med lite kommentarer.
Herrarna först:
HKA vs Lugi  2:a. Endast hemmaplan kan ändra på detta annars är Lundalaget klassen bättre.
SIF vs IKS  2:a. Skånela har startat tungt mot gäng man hade räknat med poäng emot. Nu gäller det att hänga i. IKS vill ha tid att spela samman laget. Det behövs kanske med sämre spelare men med  dom bästa spelarna borde det varit klart efter försäsongen. Bliznac och norrbaggen är ju inte vilka som helst.
RIK vs Kristianstad  1:a. Tror mkt på Redbergslid i år.
GUIF vs AHK  X. Två skadedrabbade lag som gjort det bra i inledningen. Föregångare när det gäller att prata om spelarna som är med och inte om dom som inte är med.
Drott vs Malmö  X. Svårt att veta vart dessa gängen står.
Skövde vs VI  1:a. Öppen drabbning med god skrällchans för gurkgänget.
YIF vs Drott  1.a. Känns klar.
AHK vs SIF  1.a. Potätägänget ger inte ifrån sig många poäng hemma i skokartongen.
IKS vs Skövde  1.a. Nu har Partillepojkarna varvat upp och bjuder på en överkörning.
Kristianstad vs HKA  1:a. Solklar etta men Aranäs har varit starka förut där nere så en litten skrällvarning är på plats.
 
Damerna sen:
H65 vs HEID  2.a. Tror Bollklubbens rutinerade 9 metare avgör. Ålder spelar ingen roll utan det handlar om antal år i eliten.
VI vs Kärra  1.a. Viss skrällchans finns för Kärra lr blir det ännu en hedersam förlust.
H65 vs Tumba  1:a. Tumba blir tyvärr ett nytt ÖSK lr Avesta/Brovallen lr nåt i den stilen.
IKS vs Spåret  1:a. Slakt! Vad har hänt med kämpagänget Spåret?
H43 vs Skövde  X. Två lag som trevar efter formen. TV matcherna senast var inget plus.
 
Hur fan kan spelarna i NHL gå ut i strejk även om jag vet att det kallas att ägarna beslutade om lockout. Gubbar som tjänar enorma pengar borde kanske lära sig ordspråket ¨den som gapar efter mkt mister ofta hela stycket¨
 
Min besättnig vann senast i premiären vs Varberg, 26-21. Ny drabbning på torsdag vs Kropps och hoppas på ett trendbrott för det var längesen vi tog poäng uppe i Uddevalla.
 
 
 
 

Tips

Följde dagens presskonferenser på svt play och kan väl konstatera att herrarnas va ganska positiv medan damernas tyvärr var nästan som en domedagsprofetia med ett ständigt snack om skador och sjukdomar. Känns som herrarnas tränare mer fokuserar på möjligheter och att damernas dito mer kör täcksnack med ursäkter redan innan säsongen har börjat. 
Ska i vilket fall bli oerhört skoj och mkt intressant nu när serierna börjar nästa vecka. Underbart!
 
Mitt tips till Elitserien för herrar:
1. IKS
2. Godtemplarna
3. Ystad
4. RIK
5. Kristianstad
6. Lugi
7. Drott
8. AHK
9. Malmö
10. Skövde
11. Skånela
12. VI
13. Aranäs
14. Bajen
 
Årets överraskning blir Redbergslid som möter IKS i finalen 9 maj!
 
Mitt tips till Elitserien för damer:
1. IKS
2. Lugi
3 .Skuru
4. Skövde
5. Eslöv
6. H 43
7. HEID
8. VI
9. Spåret
10. H 65
11. Kärra
12. Tumba
 
Finalen blir en repris på IKS vs Lugi. Tyvärr tror jag Tumba blir ett nytt ÖSK.
 
Vi spelade cup i helgen och jag upptäckte ett mkt bra domarpar med god blick och spelförståelse. Dessutom hade man inte behovet att vara i fokus utan lät spelet flyta på. Systrarna Bennani är värda många chanser i år!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0