Sön

Besättningen och min kollega KDG(köpp-drickar-glenn) är nu på plats i Märsta för drabbning vs serieledaren Skånela. Hoppas på en stenhård fight och två pinnar med hem till Götet. Vikingahallen är en plats som sällan är lättspelad så det krävs att vi gör en toppinsats för att poängen skall bärgas.
Själv är jag hemma sjuk, späd, rädd och klen men som allt annat vet jag att det går över.

Bollklubbens flickor ställer kosan till Lund för match vs Blåklockorna. Tror på bortavinst och efter ett samtal i veckan med banverks-Kent är jag helt övertygad och har därför lastat in degen på en 2:a.

Nykomlingarna i årets serie, H65 och ÖSK, är dom i särklass sämsta sen Elitserien för damer inrättades. Tre inspelade poäng tillsammans efter 14 omgångar talar sitt tydliga språk. Oftast är en av nykomlingarna dåliga men i år är det tyvärr bägge.
H65 har visserligen haft en stor otur med skador och Harris gör ett jävla jobb men besättningen räcker helt enkelt inte till.
ÖSK måste leva i en mkt dålig självbild när man tror att det räcker att sparka tränaren. Va fan skulle han gjort? Trollat med knäna?

Idag håller jag på Serbien och hoppas hemmanationen tar EM-GULD!

SWE:s insats är underkänd och Lövgren har ett stort jobb i sin utvärdering.
En del journalister skrev om världsklass när SWE hade slagit ett av EM:s sämsta lag, Tjeckien. Snacka om att fara iväg och man blir inte expert bara för att man får ackreditering och en dator.

Domarna hemma i Svedala säger ibland att vi har dom bästa domarna. Förstår då inte varför inget par finns med i EM. Dom äldre paren här hemma är fortfarande dom bästa och där bakom är det tyvärr mkt tunnsått. Sporten blir för varje år snabbare och tuffare och då givetvis mer svårbedömd. Spelförståelse får man med tiden och där är dom äldre paren totalt överlägsna dom yngre. En spelare som inte duger petas. En Tränare som inte duger sparkas. En domare som inte duger viftar allt för ofta med olika nyanser av kort och ibland känns det som, får helt sonika fortsätta döma enligt fastlagd domarlista.    

Felvallat

Igår betvingade vi Eslöv på bortaplan i den något ogästvänliga plasthallen. 34-20 blev det till slut och en mkt härlig ingång i vårsäsongen blev det. Många var bra och laget stod för en helgjuten insats och även Pontan var med efter nästan ett helt år utanför handbollsplanen. Nu gäller som alltid hårt jobb inför nästa helgs drabbning vs Rimbo!

Imon spelas 5 matcher i dam-Elitserien och jag tror inte något lag får revansch i returmötet.
H65 vs Västerås  kryss. Halv revansch blir det och äntligen får Harris jubla en smula. Gänget från Gurkstan känns mkt ojämna.
Skövde vs H43  1.a. Hemmalaget stegrar formen undan för undan medan jag trodde mer om Blåklockorna.
LUGI vs Eslöv  1:a. Vinrött med bra spelare på alla platser förutom en orutinerad keeper borde kunna bli hur bra som helst. Eslöv bygger nytt och gör det ok men här räcker man helt enkelt inte till.
Spåret vs ÖSK  1:a. Slakt!
Skuru vs HEID  2.a.  TV-match med mitt gamla gäng, ska bli mkt trevligt. Matcherna avgörs oftast med bra försvarsspel och en gedigen mv(KC) och framåt via 9-metarna(Walther-Karlsson-Levander). Bollklubben är bättre på båda dessa punkter och Nackagänget är ev ngt bättre på V6 och där avgörs inga kamper. Såg förra matchen och då försvann Skurus spelidé lika snabbt som en avlöning när man hamnade i underläge direkt efter paus och sen behärskade Bollklubben tillställningen till fullo. Att matchen spelas i Eriksdalshallen är ytterligare ett plus för Järnbrottarna.

Pseudo-turneringen, JVM i hockey, är slut. Småkronorna vann och blev Mästare med ngt flyt som man måste ha i turneringar. Varför är det alltid rättvist när man vinner i förlängning lr på straffar men lotteri när man förlorar på samma sätt? Märkligt! 

Tour de Ski. Varför är det alltid Sverige som vallar fel?! Kanske dom andra är bättre?! Hemska tanke.  
RSS 2.0