DDR-buss

Mitt gäng spelade match igår vs Hallby i Jönköping. Som dom flesta vet så har jag varit tränare i en massa år och man tror att man upplevt det mesta men igår fick jag uppleva ngt nytt. När jag kom till parkeringen för samlingen står det den minsta och den äldsta buss jag hittills sett. Direkt tänkte jag: "bara det inte är våran". Alltså bussen såg ut som ett fordon från gamla DDR. Som tränare har man ju fått lära sig att gilla läget så jag och besättningen tog det med jämnmod och rullade, med en grymt bra chaffis, mot Småland.


Matchen blev en härlig tillställning där vi äntligen fick till det mesta och kunde vinna enkelt med 34-25. Underbart!
Träffade en gammal bekantskap på matchen och en ny. Den gamla var Ullis farsa, en mkt trevlig gubbe. Den nya var Filippa Idéhns morsa som satt i sekretariatet. Hennes dotter är just nu, enligt min mening, landets näst bästa mv efter Grubbström.

Tips till omg 7 i Dam-Elitserien:
H65 vs Skövde  2:a. Redan spelad, jag vet, men hade tippat bortaseger.
H43 vs ÖSK  1:a. Dax för Lundalaget att börja vinna kamper och här känns verkligen som rätt tillfälle. Blåklockorna kommer att bli mkt bättre nu när Tellenmark får fler matcher och ÖSK räcker helt enkelt inte till.
Eslöv vs Skuru  Kryss. Mv-Brorsson tillbaka i Plasthallen lr tältet och vill säkert ha med sig två pinnar till Nacka. Tror på en tight kamp där bästa mv kanske avgör?
VI vs HEID  2:a. Snackade med en "förståsigpåare" igår som sa att det finns inget bättre lag i serien än Bollklubben, förutom IKS. Så bortasegern känns given.
IKS vs Lugi  1:a. IKS känns grymt starka, ngt förvånande för undertecknad. Real Lugi återigen utan Sabina och då räcker man inte till i Partille.
Kropps vs Spåret  2:a. Uddevallagänget gnetar på men behöver få utdelning. Spåret vinner oftast såna här kamper men lite skrällvarning.

Kopparberg/Göteborg har endast ett års kontrakt med samtliga spelare. Ngt riskfyllt kan tyckas men gött att ngn klubb sätter ner foten och visar att det inte bara är spelarnas marknad. Bra klubbar får alltid bra spelare så funkar marknaden!

Prioritet Finans fortsätter som sponsor för Blå-Vitt. RIK och Bajen handboll. Självklart, ingen döms väl i TV!     

Veckan som gått

EM-kvalet vs SLO och TJE blev en så lätt historia som jag hade förutspått. SWE gör det bra och man kan inte hjälpa vilka man möter, alltså man kan bara göra sitt och inte rå för att motståndarna inte räcker till. Johanna Ahlm kom in på ett bananskal och visade att hon självklart är en spelare för kommande Mästerskap. Bäst tycker jag annars Grubbström och Islas-Helgesson varit. Min gamla adept Ullis visar att man kan komma med Landslaget även när man blivit bortvald av jätten ute i Partille. Starkt jobbat! När förbundskapten Johansson säger: vi hänger av dom efter 40 min, så kan alla klubbledare suga i sig som varje pass året runt jobbar med spelarnas fys. Tycker oxå att förbundskapten gör ett jävligt bra jobb och verkligen fått LAGET att tro att det mesta går.

Vilka jävla resultat: HKA vs RIK 24-40 och Skånela vs Hallby 47-24!

Blå-Vitt slutade 7:a och svek mig ngt kolossalt i år igen. Tränare Olsson blir nu tränare i Norge och det tror jag passar utmärkt för där vill man ju verkligen skyffla fotboll.

Är inget större fan av Juholt men tycker han gjorde rätt som stannade kvar som partiledare för Sossarna. Murvlar och massa andra proffstyckare varken tillsätter lr skall avsätta honom.

Hoppas svinen som mördade paret i Långared snart åker dit och att sedan nyckeln till dit dom skall sitta slängs i havet!

Mitt gäng har under veckan lirat två matcher. Logiken finns väl inte alltid, torsk i Helsingborg, med ett, efter en bra drabbning och idag vinst, med ett, vs IFK Ystad efter en mindre bra drabbning. Poäng smakar alltid mumma så nu ser vi framåt vs framtids segrar!

Ord på vägen: se upp för ormen och hittar du den så hugg av huvet.  

Helgen 15.e-16.e

Skuru vs Skövde Kryss. En drabbning vs två lag som håller på att välja väg, alltså skall vi vara med i toppen lr i mittens rike. Jämnt och svårtippat.
Spåret vs IKS 2:a. Tror på bortaseger men är inte alls övertygad. Första svåra bortaresan för IKS. Skrälläge?
HEID vs Kropps 1:a. Tre saker som leder till en överkörning. 1. Tre landslagstjejer( 2 SWE+1 GB) vs ingen. 2. samspelt besättning vs i stort sett helt ny. 3. Hemmalaget jämna vs IKS och bortalaget jämna vs ÖSK, snacka om skillnad.
ÖSK vs VI 2:a. Gurkgänget måste helt enkelt vara klassen bättre.
H43 vs Eslöv 1.a. Blåklockorna är ordentligt på gång medan Eslöv tvekar efter ett par snytingar på raken.
Lugi vs H65 1.a. Vinrött återigen utan Sabina men bör ändå avfärda nykomlingen relativt enkelt.

Gött att Frölunda Indians går som tåget. Var det så enkelt bara för att Grauers blev ordförande?

NL

Igår blev SWE klart för fotbolls-EM, underbart. Vår största stjärna var inte med men inte så konstigt för då växte LAGET. Tre skäl till att SWE klarade sig bättre utan sin stora stjärna.
1. Alla jobbade och slet utav bara helvete för att visa att det här verkligen går.
2. Alla passningar och uppspel måste inte gå via stjärnan oavsett om han rör sig lr inte.
3. Kongo-Kim fick ta frisparken som var jävligt snygg och ledde till mål. Det hade han självklart inte fått om stjärnan varit med.
Ska bli underbart arr följa detta LAGET i Mästerskapet nästa år.

Bollklubben var nära IKS idag igen(23-26), förra året var det(22-26). Fan hade hoppats på minst ett kryss.

Fyra tränare i årets Dam-Elitserie som är gedigna lagbyggare och lyckats över tid med sina byggen. Mina favoriter utan rangordning:
Harris i H65. Kom upp i Elitserien med Lugi samtidigt som jag själv med Bollklubben och lyckades etablera laget och göra det till ett topplag. Har ngt intressant på gång igen och är alltid rolig att följa.
Blomman i Kropps. Hade det till rätta lagt och ett grymt lag i IKS. Åkte sen vidare till proffslivet i DK med i vilket fall bra förutsättningar i början. Nu i Kropps och det måste vara en jävla utmaning att få ordning på ett i stort sett nytt lag.
Ryde i Spåret. Meritlistan talar för sig själv. Nu på väg att skapa en grym lagmaskin. Är oxå en väldigt bra inspiratör och mkt tydlig.
Frisk i Skövde. Det han gjort över tid, väldigt lång tid, i samma klubb talar för sig själv.
Bubblare blir Engdahl i Blåklockorna.

Mitt eget lag blir bra på sikt men vi har en del att jobba på.
Tålamod är ju som bekant svårt men jävligt viktigt! Lunch idag med Skoglund innebandytränare på Aspero och två mkt fina gubbar Bliznac och Stocken. Det är fan med kvalité!

Tips mm

Bellas olyckliga skada på båbenet tror jag inte betyder ett skit för landslaget i EM-kvalet vs beskedliga Slovenien och Tjeckien. Alltså förstå mig rätt Bella är mkt viktig men vs detta motståndet känns det bra att få in tidigare skadade men vid full vigör givna Sabina J och Johanna A. Nu får båda verkligen chansen att spela mkt och komma till rätta i landslaget igen. Min första 3:a på 9m om alla är friska: Linnéa, Bella och Johanna.

Tips till omg 5:
H43 vs Skuru  2:a. Skulle kunna tänka mig hemmaseger här men enl uppg är Mv-Friberg skadad och då vinner Nacka-laget relativt enkelt.
IKS vs Eslöv  1:a. Matchen är från omg 3 och med bägge lagen försvagade från förra säsongen. Utgången känns ändå given, lätt hemmaseger.
Kropps vs ÖSK  1.a. Två lag för bottenträsket där ändå Uddevallagänget känns klart starkast.
H65 vs Spåret  2:a. Kämpagänget Spåret som måste komma upp i adrenalin för att vinna en tuff bortamatch i Skåne. Skrälläge för Harris besättning.
VI vs Eslöv  Kryss. Tror på en jämn och målsnål drabbning. Starkt av VI att vinna senast i Lund.
IKS vs HEID  Kryss. Bollklubben tar äntligen poäng i Partille. Förra året var det nära och nu när IKS är utan Bella så känns det som att det är dax. Ser man spelare för spelare i 1.a:sexan så känns lagen oerhört jämna.
Skövde vs Lugi  2.a. En spelare skall aldrig överskattas i ett lag men för vinrött så har Sabinas återkomst betytt ofantligt mkt.

Såg någon Zlatan vs finnarna igår? Jo, förresten han fick en varning.

Birro vill att vi skall införa president. Så att han kan ta jobbet!

Vems integritet bryr vi oss om? Farliga fångar borde gå i handfängsel och fotboja med en kedja emellan så att vi kanske slipper fler tragiska händelser på våra häkten.    

Grauers

Dam-Elitserien har nu avverkat 4 omgångar och även om det är tidigt finns lite tendenser.
Mest imponerad hittills är jag utan tvekan av Spåret. Ett LAG i ordets rätta bemärkelse som är "jobbigt att möta". Då ska man oxå betänka att man mött idel tufft motstånd. Man letar heller aldrig ursäkter som att den och den spelaren är borta trots att man saknar två mkt bra j-landslagsspelare i Alex Domeij och Steff Svensson.
Vet oxå att nu börjar Lugi komma när Sabina är tillbaka för hon betyder enormt mkt för detta laget. MV-Sanna behövs oxå för där är det ngt klent för tillfället.
Tre lag känns gjutna i botten.
H65 som visserligen gör bra matcher men inte räcker ända fram. Harris kanske kan ändra på det?
Kropps som tappat nästan all kvalité. Ahlm, Nyström, Brandt och Enhörning, vilket lag hade överlevt det?
ÖSK som eventuellt kan knipa någon poäng hemma men även det är tveksamt.

SWE möter två behagliga motståndare i EM-kvalet, Slovenien och Tjeckien som inte tillhör toppskiktet i Europa. Jag hade gärna sett Johanna Alm redan nu i truppen. Vet att hon har varit skadad men det har även några andra varit. Johanna är i sina bästa stunder en av dom absolut bästa på 9m. Sabina ska oxå in på sikt. MV-Idéhn i Spåret hade oxå fått chansen att visa upp sig som tredje valet i kassen.
En som verkligen tagit revansch efter den något sämre insatsen i World Cup är Boson. Bäst i dom tuffa matcherna vs Lugi och Skövde tyder på en mkt stark karaktär. Starkt jobbat av en jävligt viktig kugge för SWE.

Tränaren i Blå-Vitt sa att helgens insats vs Mjällby, 0-1, var den sämsta insatsen under hans fem år. Har han redan förträngt 0-4 på hemmaplan vs DIF tidigare under säsongen? Tyvärr fick jag rätt när jag innan säsongen sa att jag var orolig att detta kunde bli en skitsäsong.

Birro blir avsatt som programledare/debattör för Kvällsöppet eftersom han ville bli partiledare fär KD. Jag bara undrar vem fan bryr sig?

Ikväll vinner AHK hemma vs IKS!

Grauers städar i VF Hockey och plockar bort klubbdirektören Ahdrian. Går själv in som arbetande ordförande och tar arbetsuppgifterna ihop med tränaren Kenta.

Tips omg 4

HEID vs H65 1:a. Här blir det överkörning. Klassskillnaden är mkt stor.
Skuru vs Lugi 2:a. Dax för skånelaget att leverera och "golden girl" Sabina tillbaka. Tror man växlar upp nu och tar en efterlängtad seger. Skuru vinst kan det endast bli om Brorsson vinner mv-kampen klart.
ÖSK vs IKS 2:a. Kattens lek med råttan.
Eslöv vs Kropps 1:a. Plasthallen ute i skånemyllan är en hemsk bortahall och förmodligen en go hemmahall.
H43 vs IVH 1:a. Blåklockornas energi bryter ner flickorna från Gurk-stan. Coach Engdahl har nog satt mkt spring i benen på besättningen och då hänger inte bortalaget med.
Spåret vs Skövde 1:a. Ett vilt kämpande hemmalag i en kokande Brännkyrka med en storspelande och vrålande mv är en mardröm för vilket lag som helst. Ryde vs Frisk måste oxå vara sevärt.

Imon kommer nästa inlägg om lite intressanta grejer.
RSS 2.0