Minst 6:e plats

Idag bröt vi ner Kroppskultur från Bohuslän. Ingångsvärdena i drabbningen var att bohuslänningarna skulle säkra kvalspel och ha en liten chans på slutspel och vi ville med alla medel säkra minst en 6.:e plats.
Det kändes som om mitt scenario om matchen följdes och efter en någorlunda jämn första halva så tog vår bredare besättning och bättre fysik ut sin rätt. Så till slut en ganska enkel victoria och segern skrevs till 33-21.
Vi känner oss grymt starka och ser verkligen fram emot avslutningen på serien och ett stundande slutspel.

Jag lider oxå med IKS som i år inte kan välja oss i kvarten och således inte kan komma till den underbara HEID-hallen och få njuta av sin favorit arena. Min empati är stark.

Satte mig när jag kom hem efter vår match och skulle följa övriga Elitserie-matcher online. Inte en enda var uppkopplad, total-kalkon av hemmalagen Kärra, Gurkorna och IKS.



 

RIK vs AHK

Kollade det västsvenska derbyt RIK vs AHK idag. Såg fram emot en tuff batalj med mkt känslor. Så tyckte jag inte att det blev därtill var unga RIK alldeles för bra för potätä-gänget denna afton. AHK verkade lamslagna och allmänt sega och den enda som stod att känna igen var Bernhardsson som var helt överlägsen i laget. När sen Stocken sitter ner en hel match med korslagda ben då är gänget inte på tårna.

RIK däremot imponerade och jag skulle vilja lyfta fram tre saker som var avgörande.
1. Winges MV-spel som framförallt i 2.a halvlek var eminent. Tycker att draget att sätta Winplanta på bänken som MV-coach är briljant.
2. Nacors inträde i laget och lagom elak.
3. Attityden som var vida överlägsen motståndarens.
Hoppas RIK går till slutspel för där hör man hemma!

AHK kommer igen och kan mkt bättre och jag är helt övertygad att det var en engångsföretéelse att det andra laget hade bättre inställning.
Mitt tips AHK vs IKS i SM-final står kvar!

Nu prövas Frasse ute i Partille!
 

Slutspelet klart!

Vinst i en mkt märklig match vs Blåklockorna i söndags. Det började egentligen redan på uppvärmningen när våran målbur havererade. Målet släppte från golvet, ungefär som buren kan göra från isen i hockey, vilket innebar att 4! kommunalare fick till uppgift att borra nytt hål och sätta fast målställningen. Det tog 20 min så det blev ingen lr i vilket fall en ngt kort mv uppvärmning. Om det var anledningen lr kanske en bidragande orsak till en bedrövlig första kvart det vete fan men så lång tid tog det för Bollklubben att komma in i kampen och då stod det 4-11. Nästa 45 min vinner vi med osannolika 20 bollar så att slutställningen blir 41-28 till oss. Under mina 21 år som Elit-tränare så går denna kampen upp på topp 5-listan över dom mäkligaste, då är det alldeles särskilt gött att man går segrande ur bataljen. På lördag väntar nästa utmaning vs Kroppskultur.

Att vår lilla klubb från Järnbrott för 4:e året i rad är klart för slutspel gör mig oerhört stolt över min besättning!

Att Lindesberg slog AHK med en boll var undantaget som bekräftar regeln för normalt är AHK omöjliga att slå i en jämn match hemma i Nolhaga.

Seriefinalen i div 3 mellan Nord och RIK B slutade med en förkrossande victoria för Nordarna till Kent Bengtssons stora glädje!

Wassarna är på väg att tappa allt. Vad fan händer?

Frölunda Hockey denna tragik. Vinst vs Skellefteå och vissa spelare säger att skulle vi gå till slutspel så blir vi livsfarliga. Jag tror inte att allt beror på otur utan spelarna har presterat för dåligt och ett flertal tyvärr är"over the hill" att då snacka om slutspel känns naivt och självbilden får inte längre vara att övriga hockey-Sverige är säkert rädda för oss. Snarare så flabbar man och tycker att felsatsningarna känns helt koko.

Returmatchen i bänk vs Payam får vänta beroende på att undertecknad har kört sönder axeln men hårda gubbar kommer alltid igen så vänta bara!      

Hatami

Min gamle adept Payam klar för AHK. Detta kan bli bra säger Stocken, tro fan att det blir bra man har ju fått en målspruta av rang. Jag har många goda minnen av Payam sen min tid i Wassarna och när vi sedan värvade honom till vårat Elitserielag med HEID-herr som nykomlingar i högsta serien 2004. Den sommaren tränade jag och Payam styrka tillsammans på Verket och jag kan lova att han la på sig grymt mkt muskler och blev rejält stark men en sak vill han nog inte bli påmind om och det var att i slutet av sommaren så pressade Payam 120 kg i bänk och det var en ordentlig ökning bara det att tränarn, alltså undertecknad, hivade up 130 kg! AHK har fått en riktig vinnarskalle och en bra gubbe. Lycka till!

Kommande kvalspel till dam-Elitserien är rena spexet. Nacka, Skuru B, vill förmodligen inte kvala vilket isf skulle innebära att 5:e laget ÖHK som har tagit ungefär lika många poäng som man har tappat skulle få kvala till finrummet. Skillnaden kommer i år att vara större än någonsin mellan kvallagen. 
Mitt förslag som oxå kommer ge en bättre Elitserie, vilket självklart alltid måste vara målet, skulle vara:
Allsvenska 1:an direkt till högsta serien.
Allsvenska 2.an och 3.an kvalar vs 10.an och 11.an i Elitserien i direkt-off
12.an åker ur Elitserien
Det skulle bla innebära att ett lag som Kärra, just nu 11:a, som är mkt bättre än kvallagen skulle hänga kvar, alltså vi får bästa möjliga produkt.

Klubbdirektör Adrian gnäller över att Frölundas finska spelare blir skadade på turné med Lejonen och att inte skadeersättningen är reglerad mellan klubben och finska förbundet. Min förvåning är varför är inte detta klart för längesen och ett förslag skulle kunna vara att ge fan i att skaffa så många finnar.   

Blytungt men

Matchen vs Eslöv hade två ansikten, ett soligt i 1:a halvlek och ett förvånat i 2:a. Vi spelade bra och hade en mkt bra utdelning i 1:a och precis tvärtom blev det i 2:a. Analyseras och utvärderas ska det göras men framförallt gäller det att gå vidare mot framtids segrar. Man bör oxå ta med sig att vi är ett bra lag som nu kan störa dom stora lagen oavsett var vi möts om det så är i Nacka -15 förra året, Skövde i snitt -11 lr Eslöv -19 för två år sen. Skrämmande siffror och då känns det rätt gött att vi skakar Eslöv in i själen och är ganska missnöjda. Nu ser vi framåt mot onsdag och drabbningen vs Skövde.

 Kollade ÖHK herr i lördags som vann lätt vs Hästö. Jag räknade till 133 åskådare och då tog jag snarare till i överkant och de lät inte som man var i en handbollshall utan som i ett bibliotek.

 Bliznac sa i nån tidning att AHK alltid har domarna mot sig i slutet på matcherna i Nolhaga. Jag kan ta gift på att ingen motståndare håller med han!

 Gött att RIK har börjat röra på sig. Nacors come-back känns milt sagt betydelsefull.

Blomman

Mina tips till Herr Elitserien i onsdags får betyget, helkass!

Min kompis Blomman tillbaka i Elitserien och Kropps dam. Läser i tidningen om det tuffa uppdraget att rädda kvar laget. Min syn är att för det hade man inte behövt byta tränare för att klara en kvalplats det går inte att missa. Kropps är såpass bra att man självklart borde ha fler poäng men har svårt att tro att allt kan bero på Ebba. Sen i ett kval är man fullständigt överlägsen vs vilket Allsvenskt lag som helst. Så uppdraget är inget direkt kamikaze-jobb utan som Blomman säger: gött att vara igång igen.

Bäckman i Frölunda Hockey säger att NU måst alla inse allvaret i situationen!? Va fan då NU det borde väl varit självklart för mkt längesen.

På söndag åker Bollklubbens stolta flickor söder om Hallandsåsen för att betvinga Eslöv i den skånska myllan. Som alltid ett gäng med hög visciplin, glädje och power som kommer att ge allt!

Tips

Omstart efter VM och dagens Elitserie matcher slutar följande:
AHK - HKA  1
Blåklockorna - Di Gule  X
Bajen - Kristianstad  1
Godtemplarna - Lugi  1
RIK - LIF  1
Vassa Vita - Skövde  1
IKS - Djott  1

Att Grubbström stannar i IKS var väntat. Starkt jobbat av klubben att sy ihop en proffslösning.

Igår var ÖHK dam mkt nöjda med en pinne vs Skuru B! Har man verkligen inte högre krav?

Frölunda Hockey förnekar sig inte. Ut med en ung lovande spelare och in med ytterligare en legoknekt. 
RSS 2.0