Back in business

Igår var vi i Rimboland och spelade match 2x30 och resan tog 1,5 dygn, Vardagen för en allsvensk handbollsspelare. Klubben gav oss dom bästa förutsättningar med hotellövernattning, allt för att vi skulle kunna göra en så bra prestation som möjligt.
Vi såg framemot drabbningen mellan två topplag och den blev oxå sevärd med två besättningar som gjorde upp.
När sedan kampen avgörs sista 24 sekunderna med två domslut som båda är minst sagt tveksamma såklart att 1.5 dygns resa känns för jävlig. Först utvisning på Ungesson och sen med 7 sekunder kvar straff efter avslut på utsidan V2 med miss som följd. Mål på straffen och 29-30. Ridå!
För mig och Rimbos tränare är det helt ofattbart att en toppmatch i allsvenskan utan nån konkurrens på denna lördagen av elitserien inte kan få två toppdomare, precis som matchen i övrigt.
Jag är grymt trött på rättskipare som dömer som om det var en hjärtfrekvenskurva på en infarktpatient. Alltså ena gången är patienten död och i nästa sekund ger man elchocker. Just nu skiter jag egentligen hur man dömer bara nivån ligger på en jämn nivå. Det är spelare och ledare värda som lägger så oerhört mkt tid. Detta skriver jag inte som en bitter förlorare utan som en sammanfattning av 11 rundor i serien. 
Igår var Bromans gamle parhäst Acke Wester delegat. Han kunde blåst matchen från sin delegatstol.
Mitt förslag är helt enkelt att dom bästa domarna dömer mer och oftare och så får övriga bida sin tid tills man eventuellt är mogen. Klart det finns bra domare men just nu är dom färre än någonsin i en komplex sport som utvecklas i rasande takt.
Topp tre enligt mig:
Nilsson + Håkansson
Jonsson + Mäkinen
Engberg + Delle
 
Kollade Bajen vs Skånela på burken och gladdes åt två gubbar från Bollklubben i avgörande roller. Namnen var Svesse och Jonte Wenell.
 
Jag är mkt nöjd att Blå-Vitt förlängde kontraktet med Stiller. Tror att han utifrån speltid med sina 7 mål vann skytteligan.
Annars rensar man ju uppifrån efter årets risiga säsong. Ordförande och klubbdirren avgår medan Mild och Stahre som ansvarar för det sportsliga sitter säkert. Märkligt!
 
Nästa helg kommer Blåklockorna på besök till våran hall för ytterligare en toppfight. Hoppas verkligen att prestationen mellan lagen får avgöra. En domare är ju som bekant alltid bäst när han syns så lite som möjligt.
 
 
RSS 2.0