Fk

Det spekuleras vilt i vem som ska ersätta Per J som förbundskapten nu när han har avgått. Flera känner sig kallade och svaren varierar från att nån säger sig inte fått frågan till att nån lanserar sig själv via tidningen. För mig är det viktigt att personen som ska få frågan verkligen är den som kan utveckla laget till att ta nästa steg. Skulle vilja se kombinationen av en jävligt bra matchcoach och en tränare som bygger spelidén. Sen kanske det viktigaste att få laget att näst intill kunna gå i döden för förbundskaptenen i sin iver att erövra titlar. Känns som det behövs två för uppdraget, en fk och en ass. Att ha tränat ett damlag är ingen nödvändighet för tjejerna vill ha minst lika höga krav som killarna. 
Mitt val och som Lövet skall ställa frågan till är: Ingemar Linnell så får han utse sin assistent.
 
Damlandslaget i fotboll letar oxå förbundskapten och här ropas samstämmigt efter Sundhage. Jag förstår inte hur hon ska kunna ta uppdraget. Då menar jag att kraven hon ställer för att ev fortsätta i USA kan SWE aldrig matcha.
1. Högre lön
2. Längre samlingar
3. Fria resor vart som helst i världen.
Hoppet får isf enbart ställas till längtan hem till Svedala.
 
Haveri-vitt fortätter att gå kräftgång. När Stahre sa för två matcher sen att han var överlycklig för ett kryss borta vs Peking så dog mitt hopp för den tränarn. Senast vs Kalmar blev det stortorsk och endast tre avlut på mål. Hur är det möjligt? 20 matcher in i säsongen och inte fått ordning på ett skit, då ska man ändå betänka att besättningen sågs som väldigt bra inför säsongen. Tänk att jag skulle behöva sitta och längta efter Hjalmar Jonsson som knappt platsade för ett par år sen. Att Conny K inte är inkallad som coach för längesen att helt obegripligt. Han är ju för fan ledig!
Äntligen nåt positivt. Bjärsa hem för att täta defencen!
 
Plastgräsprimadonnorna från Borås har kommit på varför man aldrig vinner på riktigt gräs. Man blir trött i slutet på matcherna för att det suger att springa på gräset. Stackars pojkar!
 
ÖHK åker på cup till Märsta i helgen.
Grupp 1:
Skånela
Skövde 
ÖHK
Ricoh
 
Grupp 2:
Bajen
IVH
Linde
Tumba
Ska bli mkt trevligt att träffa en stark trio i SIF: Dagge, Robban Z och Stocken.
 
Tro det lr ej men den gamle körde igår ett pass MMA vilket har medfört en mkt stel kropp i
 
 
 
 
 
 

Gött

Dansken betvingades i kvarten och skrällen är ett faktum. Äntligen fick herrarna ta en ordentlig skalp och det i OS, det är stort.
Förbundskaptenerna Ola+Staffan ska ha all cred för sitt sätt att taktiskt förbereda besättningen. Sen krävs det i matcher av den här digniteten att vissa spelare sticker ut och gör prestationer utöver det vanliga. Sjöstrand i kassen är magisk och försvarsresarna Karlsson och Jernemyr lägger grunden till segern. Agerandet i andra halvlek när det läcker på V2 att då tidigt sätta dit Orsa tyder på att coacherna är på tårna.
Noterbart är att efter Landin limmat ett par skott på raken av Kim så lossade han inte ett skott resten av matchen. En ifrågasatt Larholm ihop med Petersén tog stort anvar i offensiven när drabbningen skulle avgöras.
Grymt skön seger och nu gäller det att snabbt ladda om vs Ungern så väntar final bakom hörnet.
 
Vissa sporter sliter mer än andra och syns kanske bara i OS. Brottare tränar kanske hårdast av alla så Jimmy Lidbergs brons va fan me välförtjänt!
 
En som däremot inte är bäst när det gäller är Jeng i stavhopp. Nu blåste det i stadion precis när han skulle hoppa så han fick återigen ingen höjd. Pinsamt!
 
Stahre var nöjd senast med 0-0 vs Peking. Haveri-vitt har sjunkt lågt nu när vi är nöjda efter om jag är snäll två avslut på mål under hela matchen. Hur fan kan Söder och Sobra få börja i kedjan?
 
Imon spelar vi vs Redbergslid kl 18.30 ute i Templet. Välkomna!
 
 
 

Respass

Dagens förlust i vänskapsmatchen vs Sydkorea fullbordade damlandslagets fiasko i OS. Sydkorea behärskade tillställningen från start till mål och gjorde absolut inte mer än vad som behövdes. Här handlade det om att spara så mkt kraft som möjligt inför en stundande kvartsfinal.
SWE, både ledning och spelare, säger att man har en spelidé som man tror på. Om så är fallet så förstår jag inte att vissa spelare kan säga att förbundskaptenen skall bytas ut. Han skall givetvis stanna så länge kontraktet gäller för det är spelarnas förbannade skyldighet att prestera på banan och där har man misslyckats kapitalt. En hel del spelare bör nog ta sig en ordentlig titt i spegeln och fråga sig om man har gjort allt vad man överhuvudtaget kan i detta OS.
Däremot tror jag att förbundskapten måste kompletteras med en stabil ass för här har det velats alldeles för mkt. Bagarn in och ut och in igen och nu ut igen! Däremellan Lundin som direkt avsattes och fick skulden för fiaskot i förra mästerskapet. Per skall fortsätta och fick jag bestämma så ska Jacobsen och Hagman in i laget direkt. Då vet jag att Hagman har en del rehab kvar men sen...
 
Herrarna hoppas jag mkt på men nu gäller det att ta en ordentlig skalp. Hittills har det bara blivit segrar vs blåbär.  
Det viktigaste har man och det är självklart fungerande målvakter som kan vinna matcher. Jämna drabbningar vinns grymt ofta av det laget med bäst målvakt.
 
Grymt imponerad av den lilla ön med det krigande landslaget. Island var landet!

OS igen

 Svenska damerna havererar igen. Kan man ha laddat upp ihop med simlandslaget för där har ju ingen svensk heller lyckats toppa formen.
29 tekniska fel är alldeles åt helvete för mkt givetvis, det duger inga dagar i veckan. Det märkliga är att dom uppkommer i ett spel som laget säger sig tro på och med ett obefintligt kontringsspel. Om man nu tror på spelet och är konsekventa med det och ger fan i att försöka kontra så kan jag lova att dom tekniska felen ganska enkelt halveras. Ibland funkar ingenting i matcherna men då gäller det från ledningens sida att så snabbt det är möjligt att stoppa blödningen.
Tror fortfarande att chansen till avancemang är hyfsat goda. Spanien är en 50/50 match och ett Sydkorea som redan är klara i sista omgången skall bara besegras,
Nu gäller det att spela näst intill non-stop med dom spelarna som är i bäst form och inte ha några ursäkter.
Gillar skarpt Torstenssons ärlighet när hon säger att spelet vs FRA inte ens duger på träning.
 
OS är fantastiskt när man får kolla på idrottsgrenar man nästan aldrig kollar annars. Dahlbys silver i dubbeltrap är ett sådant tillfälle som kan uppkomma vart 4:e år. Algotsson-Ostholts silver i fälttävlan ett annat, även om jag tycker hästen skulle haft medaljen.
 
Hugo Åbergs Memorial, ett av Sveriges största travlopp, gick i tisdags, Världens bästa häst, Commander Crowe, vann efter ett mkt tungt lopp. Där spelade kusken ingen som helst roll utan den kusen kunde lika gärna körts av mig lr Willram.
 
Nu ser jag framemot en kanondrabbning: SWE vs Island.
 
   
 
RSS 2.0