Annandan

Torsk vs IKS med 22-26 som förra säsogen för exakt ett år var hemska 19 bollar ner. Processen pågår och förhoppningsvis ger Bollklubbens långsiktiga strategi betalt där vi kan rå på jätten lite då och då. Vi gör som helhet en ganska bra match men där det tar en halvlek att hitta rätt i taktiken vilken måste sitta direkt i returen 6.1. Motståndaren tvingas ändå gå rätt styggt på sina bästa ex Bella vill men får inte byta sista tio när Bollklubben har sin bästa period. Känns som vi använt EM-uppehållet rätt och ytterligare förbättrat fysiken. Vi hade några ingångskriterier i drabbningen som vi var tvungna att sätta tänderna i.
1. Utmaningen. Den tog vi och visade att vi ville vara med och dansa vilket inte alltid varit fallet i Partille.
2. Prestationen. Som helhet är vi tillfreds med vår prestation även om vi för att vara helt nöjda skulle vunnit.
3. Spela fysiskt. Vi tar kampen men lyckas inte komma åt Bella, förmodligen för att hon är för bra men oxå efter att ha studerat filmen från matchen kan jag konstatera att Bella, till skillnad från alla andra, ofta får fortsätta på både 4:e och 5:e steget. Är hon svår att ta innan så blir det jävligt svårt då
Den enda matchen vi vinner är utvisningarna, 5-0 till oss. Om man vinner varje utvisning med 1 mål så är det skillnaden i matchen. En mkt förenklad analys men ändå tänkvärd. Om domarna tycker jag för övrigt inte.
Facit är att IKS vinner rättvist och att Bollklubben garanterat kommer igen!

En mkt trevlig batalj följde efter vår, IKS vs Aranäs. Satt och njöt av matchen lätt urlakad men såg två roliga saker i slutet. 12 minuter kvar leder IKS med 24-18 då slänger Frasse in B-laget och vips har ett vilt kämpande HKA tagit chansen och går nästan ikapp. Så sista 3-4 min får A-uppställningen försöka fixa till det igen vilket inte alltid är så lätt när man har satt sig tillrätta på bänken. Nästa sekvens är när HKA får bollen drygt 30 sek kvar och hittar inte västen. Sekunderna tickar iväg och kakelsättarn jagar förvaltarn som till slut hittar västen. Samtidigt vrålar han till målvaken, som först inte hör, om byte. Då kommer den extra utespelaren in men då återstår bara frikastet som går stolpe-stolpe ut=ridå. Vad som hade hänt med 7 vs 5 utespelare, IKS hade en utvisning, vet man inte men kanske ett kantläge på glödhete Atterhäll. Hur fan Virre kunde hålla sig så lugn under slutsekunderna är för mig en gåta. Va syret slut? Matchen slutade med seger för IKS med ett mål.